A második félidőben fordított és nyert az ASE Körmenden!

A magyar bajnokság A-csoportjában a második forduló rangadóját Körmenden rendezték, ahol a helyi Inkognito Fashion Körmend BC ellenfele az első fordulóban a Nyíregyházi KK-t kiütő Atomerőmű SE volt. Zsarko Rakocsevicsnek köszönhetően szinte a teljes első félidőben vezetett a hazai alakulat, végig ők kosaraztak előnyben, a második félidőben fordult azonban a kocka, az egészen kiváló estét maga mögött tudó Eilingsfeld János mellé felnőtt Deonta Vaughn is, a negyedik negyedben pedig Körtélyesi Gergely és Jarrod Jones révén végül viszonylag simán, 68-78 arányban diadalmaskodott a paksi együttes.

NBI A-csoport, alapszakasz, 2. forduló
Inkognito Fashion Körmend BC (0-2) - Atomerőmű SE (2-0) 68-78 (22-17, 20-18, 14-21, 12-21)

Inkognito Fashion Körmend BC: Moore 10, Fears 16/6, Ferencz 7/3, Török 5, Rakocsevics 23.
Csere: Fodor -, Farkas 5, Grebenár -, Sonyák 2, Kutasi -.

Atomerőmű SE: Kovács 6, Medve 7/3, Körtélyesi 12, Szabó 9, Tóth 2.
Csere: Baki -, Jones 11, Vaughn 12, Eilingsfeld 19/3.

A teljes statisztikát itt találjátok!

Ha nem is zsúfolásig, de megtelt a körmendi sportcsarnok az első hazai találkozóra. A szurkolók már a bemelegítésnél láthatták, hogy ha kell, akkor a Jászberényben bokasérülés miatt hiányzó Farkas Attila is hadra fogható, míg a másik oldalon csak civilben ült a padra Durrell Summers, akinek még nem készültek el a papírjai. Kevés kosárral indult, aztán felpörgött a mérkőzés, amelyen legtöbbször a hazaiak voltak előrébb, a 9. percben már tízzel, de Eilingsfeld János gyorsan nyolc ponttal járult hozzá, hogy csapata ötre szűkítse a különbséget. Később egyre inkább a védekezésre összpontosítottak a csapatok, meg is látszott a kosártermésen. Öt perc alatt csak 8-8 pont született. A hazaiaknál Rakocsevics termelt a legjobban, a szünetben már 17-nél tartott. A másik oldalon megoszlottak a pontok, mindig másnak volt jobb időszaka.

Paksi részről nem mentek a triplák, 12 kísérletből egy sem ült, amikor aztán Medve betalált távolról, akkor mínusz tízről négy pontra zárkózott az ASE. Ekkor jött Eilingsfeld újabb parádéja, aki alaposan megszórta egykori kenyéradóját. Zsinórban dobta a kosarakat, Körtélyesi pedig zsákolt, és már néggyel mentek a vendégek. Hiába szigorított a védekezésén a Körmend, a dobások kimaradtak. Az utolsó tíz percre egy pontos vendégelőnnyel mentek a csapatok, amiből gyorsan hat lett. Fears még próbálkozott, és a labdalopása után kettőre zárkóztak a hazaiak, de innen már egyértelműen a Paksé volt a meccs. A hazaiak játéka szétesett, sem támadásban, sem védekezésben nem teljesített jól a Körmend, mintha fásultak lettek volna a játékosok. Az ASE magabiztos győzelmet aratott, a Körmend nyeretlen maradt.

Hencsey Tamás: – Az első félidőben jól játszottunk, de a második félidőben elvesztettük a játék ritmusát, lelassultunk. Alulmaradtunk a lepattanó csatában, és a hármasok is megint gyengén mentek.

Dzunic Branislav: – Nehezen indult a játékunk, az első félidőben nem találtuk a ritmust. A másodikban már sokkal jobban játszottunk, és amikor kellett, szerencsénk is volt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus