A második félidőben hengerelt az Olaj a KKK ellen

A magyar bajnokság középszakaszának harmadik fordulójából egy mérkőzés maradt hátra - a kupagyőztes Szolnoki Olaj KK fogadta az őket egy héttel ezelőtt 21 ponttal kiütő Kaposvári KK együttesét. Az első negyed nagy részében még a KKK vezetett, a második negyed derekán viszont meglépett a hazai alakulat, a döntő csapást pedig a harmadik negyed elején vitték be 13-0-s futásukkal, amivel 20 pontra nőtt a távolság a két gárda között. A végeredmény 85-60 lett a Szolnok javára.

NBI A csoport, Felsőházi középszakasz, 3. forduló
Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK 85-60 (21-19, 23-18, 23-7, 18-16)

Szolnoki Olaj KK: Pilcsevics 6/3, Rakics 2, Holiday 17/9, Milosevics 9, Báder 12.
Csere: Lóránt 10, Vojvoda 8 Keller 12, Simon 4, Ivosev 5/3, Berkics -.

Kaposvári KK: Hinnant 3, Fodor 10/6, Puljko 12/6, Hendlein 16/6, Davis 4/3.
Csere: Horváth 1, Benke 2, Kovács 2, Jancsikin 4, Drahos 6, Papp -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Két nagyon gyors hazai kosárral indult a találkozó, de mintha a szolnokiak el is hitték volna, hogy kevesebb mint egy perc alatt megnyerték az összecsapást (0-4). Előbb az ex-szolnoki Fodor Márton köszönt be kintről, majd egy-egy büntetőváltás után Hinnant értékesített egy kosarat, ezzel a 3. perc közepén először vezetett a somogyi alakulat (5-6). Nagyon lassan csordogált a mérkőzés, amelyen egy újabb Fodor hármas és két Hendlein Roland büntető után már öt pont is volt a távolság a vendégek javára (6-11) az első negyed feléhez közeledve. Hullámzó játék következett: Justin Holiday és Keller Ákos kosaraival felzárkózott az Olaj, Bennet Davis és Hrvole Puljko pontjaival megint ellépett a KKK (11-17). A vendégek aztán a negyed utolsó három és fél percét elrontották, mindössze két Puljko-büntetőt írhattak fel melléjük a statisztikusok, miközben Simon Balázs egy 2+1, Holiday pedig egy 1+2-es akcióval előbb fél perc alatt egyenlített, az utolsó bő egy minutumban pedig Lóránt Péter és Keller palánk alatti ziccereivel a Szolnok zárta jobban az első 10 percet (21-19).

A második negyed elején úgy tűnt, összeszedte magát a rövid szünet alatt Fekete Ádám együttese, hiszen Drahos Gábor és Puljko révén visszavették a vezetést, és Vojvoda Dávid, valamint Sztrahinja Milosevics eredményes kísérleteire is érkezett még egy válasz Hendleintől (26-27). A 13. perc közepétől azonban megint jött egy három perces rövidzárlat a vendégektől. Az Olaj ha nem is nagy léptekkel, de ki tudta használni ezt Báder Márton pontjaival, a 16. perc végén pedig Tomiszlav Ivosev kosara már 9 pontos hazai fórt jelentett, időt is kértek a somogyiak (37-28). A játékmegszakítás sikeres volt: Hendlein révén kezdett újra kapaszkodni a Kaposvár, Davis büntetőjével pedig 4 pontra jöttek fel a 19. perc kezdetére (39-35). A félidő vége megint jobban jött ki az Olajnak, ugyanis Holiday triplájára hiába válaszolt egy kettessel Puljko, Radenko Pilcsevics duplája zárta a szakaszt, így 7 ponttal vezetett a EuroChallenge Final Fourra készülő hazai gárda a nagyszünetben (42-35).

A fordulást követően pillanatok alatt eldőltek a lényegi kérdések, ugyanis az Olaj egy 13-0-s három és fél perccel nyitotta a második félidőt. Holiday, Vojvoda és Lóránt 2-2 kosarat szereztek ez idő alatt, így a 24. percben megvolt a közte 20 a vendéglátók javára (57-37). Puljko és Fodor révén kezdtek a pontgyártásba a vendégek, de az egy perc alatt dobott öt ponttal "ki is fulladtak", ugyanis a negyed hátralévő részében mindössze két egységet tettek ehhez hozzá. A szerencséjük az volt, hogy a Szolnok sem volt már olyan éles, mint a nagyszünetet követő pár percben, így nagyságrendekkel nem nőtt tovább a távolság a két együttes között. A felvonást Keller négy pontja zárta le, amivel 23 egység volt a távolság a hazaiak javára (67-44).

Az utolsó negyed már gyakorlatilag hazai örömjátékot hozott, de a 24. perctől kezdve nagyon úgy tűnt, hogy mindkét csapat már csak a végső sípszót várja. A Kaposvár támadójátéka teljesen szétesett, hiszen a záró negyed első öt percében mindössze két zsákolást tudtak felmutatni. Az Olajnál már mindenki azt csinált, amit szeretett volna, Pilcsevics nagyon messziről eldobott hármasával pedig 30 pont fölé nőtt a távolság a 36. perc legelején (79-48). Az utolsó öt percben a cseréket küldte fel a pályára Fekete Ádám, betalált Benke Szilárd is többek között. Braniszlav Jancsikin, Horváth Márton és Drahos Gábor pontjai elegendőek voltak arra, hogy tartsák a távolságot a resztlivel nem rendelkező, de a nagy arányú sikerrel ezen a ponton már teljesen megelégedő hazaiak ellen. A végeredmény 85-60 lett a Szolnok javára, így Dragan Alekszicsék visszavágtak az egy héttel ezelőtti, 21 pontos kaposvári zakóért.

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus