A második félidőben nem adott esélyt a Pécs

A nagyszünet után 23 pontot vertek a Szedeákra Budimirék

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, középszakasz, 2. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák - PVSK-Pannonpower 80-96 (25-23, 22-17, 16-29, 17-27)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezeti: Papp P., Minár L., Rácz Zs. (Farkas J.)

Szedeák: Jereminov 12/12, Molnár A. 7/3, Kiss Zs. 15/15, Csirics 13/3, Balaban 27.
Csere: Demeter -, Sttefanovics 2, Kuntics 4..Vezetőedző: Nikola Lazic.

Pécs: Nelson 23, Pahlmblad 24/12, Bíró 7/3, Budimir 27/9, Horti 4.
Csere: Halász -, Sztojanovics 1, Harazin 10. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Teljes statisztikát itt találtok!

A feldobás után a Szeged hozta el a labdát, és Kiss Zsolt révén a meccs első kosara is megszületett, a triplavonalon kívülről köszönt be a rutinos bedobó. A pécsieknél Nelson büntetőjével indult meg a pontgyártás, majd egy kettest is a helyére küldött az amerikai irányító. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a hatodik perc környékén Kiss újabb hármast dobott, Molnár és Csirics pedig közelről találtak be, így 18-12-re tudott meglépni Nikola Lazics együttese. Jól sikerült a pécsiek hajrája, a negyed végén Nelson pontjaival két egységre zárkóztak fel, 25-23-as eredményt mutatott a tábla.

Kiss Zsolt nagyon elkapta a fonalat, újabb hármast vágott be, majd két és fél percig nem született kosár. Horti törte meg a meccs ezen periódusát, Budimir gyors egymásutánban szerzett hat pontjával pedig már vezetni tudtak a vendégek (28-31). Kuntics duplája nyugtatta a szegedi kedélyeket, Kiss további két trojkát vágott be, ezzel újra csapatánál volt az előny (36-31). Budimir és Nelson pontjaival zárkóztak a feketében játszó vendégek, ám Csirics és Jereminov vezetésével a Szeged 47-40-es félidei állást alakított ki, ezzel az eredménnyel mehettek fújni egyet a játékosok.

Jereminov kétszer is betalált távolról, közben csak egy Pahlmblad-dupla jött pécsi oldalról, így már tizenegy volt közte (53-42). Óriási rohanást produkáltak a vendégek, hajtós tempót diktáltak, és egy 9-0-s futással már ott is voltak a Tisza-partiak nyakában (53-51). Balaban termelt négy pontot, közben Pahlmblad is betalált, majd Harazin volt kétszer eredményes, Budimir pedig két triplát vágott be, hattal mentek a mecsekaljaiak. Ez a különbség megmaradt az etap végéig, 63-69-cel várhatták a felek az utolsó felvonást.

Nagyot fordult a kocka, a vendégek irányították a játékot, Pahlmblad kosarával pedig már tízzel vezettek (63-73). A 36-37. minutumig 7-10 pontos előnye volt a Pécsnek, a meccs végére pedig teljesen összezuhant a Szedeák. Sokat hibáztak, aminek a vége egy tizenhat pontos zakó lett (80-96).

Az eredmény nem tükrözi a játék képét, sok fordulat volt a találkozón, a negyedik játékrészt jobban bíró csapat győzedelmeskedett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus