A meccs végét elrontotta az Olaj, de így is nyert

Három negyedig magabiztosan vezetett a Szolnok a szlovák Prievidza ellen, aztán az utolsó negyedben majdnem kiengedte kezéből a győzelmet.

Felkészülési mérkőzés, Szolnok
Szolnoki Olaj KK - BC Prievidza (szlovák) 67-63 (20-7, 17-20, 23-18, 7-18)

Szolnoki Olaj KK: Craft 3, Vojvoda 18/6, Boriszov 8, Gregory 6, Keller 8.
Csere: Green 15/3, Milosevics 4, Wittmann 3/3, Somogyi 2.

A részletes statisztikát ezen a linken megtaláljátok!

Nehezen indult be a játék, sokáig 1-0 állt az eredményjelzőn – a Szolnok találta meg először a gyűrűt, 5-0-ra, majd 11-7-re is vezettek. A vendégek esetleges támadásai nem jelentettek komolyabb veszélyt, a negyed végén pedig állva is hagyta őket a hazai csapat: 20-7-s előnnyel ment kisszünetre az Olaj.

A második negyed elején érdekes felállással, klasszikus irányító és magasember nélkül (Green, Vojvoda, Boriszov, Milosevics, Gregory) tette pályára csapatát Dragan Alekszics. A felállás a Prievidza ellen nem működött, az irányítóként kipróbált Greent többször sikeresen csapdázták az ellenfelek. A beálló Craft és Keller sem tudott új színt vinni a játékba, 10-0-s futással 20-17-re zárkózott a vendéggárda. A háromperces kosárcsendet végül Keller 2+1-es játéka törte meg, de ezt nem követték újabb kosarak. A small-ballos felállásra váltó Olaj (Wittmann-Craft-Green-Milosevics-Keller) viszont remekül mozgott védekezésben, és 5 perc után támadásban is beindult a gárda. Egy időkérés után Milosevics talált be, majd egy jó védekezést követően Green csinált 2+1-et. A játékrész végére visszaállt a 8-10 pontos differencia, a hazaiak nem villogtak, de kontrollálták a játékot (37-27).

A második félidő eleje egyértelműen Greené volt, remekül bontotta meg a Prievidza védelmét, amiből kosarakat szerzett, és gólpasszt is adott, majd kintről is betalált. A három amerikai légiós jól működött támadásban, viszont védekezésben ez a felállás még időnként nagyon döcögött. A harmadik negyed közepén a két magasembert tesztelte a szakmai stáb, Keller és Somogyi egyszerre volt pályán jó néhány percig. Támadásban mindez nem működött rosszul, több helyet teremtettek a mezőnyembereknek azzal, hogy a periméteren mozogva elzárásokat adtak, ugyanakkor az látszott, hogy mind a két magasembernek, mind a csapattársaiknak szoknia kell ezt a felállást (60-45).

A negyedik negyed elején beragadtak a hazaiak, két könnyű kosárral lopakodott közelebb az egykori körmendi Wisseh irányította Prievidza – az is megzavarta az Olajt, hogy Wittmann combsérülés miatt kivált a játékból. A vendégek bejöttek 10 pont alá, de a büntetőkkel ekkor már hadilábon állt mindkét gárda – ugyanakkor a Szolnok a negyed első 5-6 percében nem szerzett pontot, megfogta őket Wittmann kiválása. 60-56-ra felzárkózott a szlovák csapat, Craft duplája a legjobbkor esett be, lefékezve az ellenfél lendületét. A meccs végjátékában alacsonyabb, gyorsabb szerkezetre váltott a Szolnok, ami kissé megzavarta a statikusabb ellenfelet, és szerencsére Wittmann is vissza tudott térni – a hazai győzelem nem forgott komolyabb veszélyben. Összességében a kísérletezésről szólt az összecsapás, több felállást kipróbált élesben a szolnoki szakmai stáb.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus