A megállíthatatlan Paks bevette Szegedet is

Jeremy Wise bedobta magát, az ASE pedig gálázott Szegeden és 106 pontot termelve verte el a még mindig tartalékos Molnár Andrásékat
 

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 19. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák (8-9) - Atomerőmű SE (15-2) 83 - 106 (18-25, 21-25, 19-36, 25-29)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, V.: Vígh P. dr., Frányó P., Rácz Zs. (Bernáth)

Szeged: Jereminov 20/9, Kiss Zs., Molnár A. 19/3, Csirics 13/6, Balaban 11.
Csere: Kuntics 6/6, Stefanovics 8/3, Mike -, Demeter -. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Paks: Dugat 13, Evans 17/3, Baki G. 3/3, Eilingsfeld 10/3, Jones 16.
Csere: Körtélyesi 4, Tóth Ád. 12, Wise 18/6, Kovács Ák. 12/6, Medve 1. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Kipontozódott: Csirics

Az első perc sikertelen próbálkozásai után Eilingsfeld szerzett vezetést a Paksnak, mire válaszul Molnár András egalizált a büntetővonalról. Egymást követően két újabb sikeres akciót jegyeztek a vendégek, ám Molnár ezúttal egy triplával vett revansot a piros-kékeken (5-6). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, míg az utolsó percekben előbb Tóth Ádám csapta be a szegedi védvonalat és pöcizett be egy kettest, ezt követően a másik oldalon Csirics váltott 2+1 pontra egy hazai rohamot. (18-19) A játékrész finise aztán a Paksnak sikerült jobban, hiszen előbb Evans tört egészen a szegedi gyűrűig, majd Dugat duplázott. (18-25)

Jereminov betöréséből érkeztek a második etap első pontjai, ám nem tudott tovább zárkózni a Szeged. Ellenkezőleg, két sikeres Wise kosár után már egy híján tíz egységre hízott a paksi fór. (20-29) Nehéz pillanatokat éltek át a hazaiak, minekután magához is intette legénységét Nikola Lazics. Tartós sikert azonban nem hoztak az edzői intelmek; Kuntics figyelmetlenségét Eilingfeld használta ki, és növelte a negyed derekán egyre megnyugtatóbbá csapata előnyét. (24-42) A félidei sípszó előtt aztán némileg összekapták magukat a hazaiak, a Jereminov-Csirics duónak köszönhetően sikerült 11 pontra olvasztani a differenciát. (39-50)

A folytatást Tóth és Dugat kosarai révén az atomvárosiak kezdték jobban, majd a triplaspecialista Kiss Zsolt válaszolt a vonalon túlról. (42-54) Adok-kapok következett; az Atom nem tudott tovább távolodni, míg a palánk alatt jóval gyengébben muzsikáló, ám támadójátékban némileg javulást mutató Tisza-partiaknak zárkózni nem sikerült. (56-67) Nem tartott sokáig a patthelyzet, hiszen az utolsó percekre magasabb sebességre kapcsolt az ASE; egy 0-13-as rohanás után kilátástalan helyzetből várhatta a Szeged a záró negyedet. (58-86)

Kiss triplával indult az utolsó negyed, majd Kovács betörése után megérkeztek az első paksi pontok is. Kosár itt, kosár ott, mígnem a 36. percben Wise trojkája repítette a századik egység fölé Dzunics mester legénységét (71-102). A lényegi kérdések ezzel el is dőltek, a Szedeák védekezésben nem tudta felvenni a versenyt a vendégekkel, így nagyarányú, 83-106-os zakóba szaladt bele.

Fotó: ase.hu - Fekete Zsuzsanna

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus