A negyedik negyedben érkezett a Falco henger

A negyedik negyedben döntötte el maga javára a mérkőzést a Falco, mely ellenállt Csirics parádés játékának. 

Férfi NBI/A-csoport, Középszakasz, Középház, 10. forduló

Falco-Trend Optika KC Szombathely (19-13) - Naturtex-SZTE-Szedeák (16-16) (23-31, 27-21, 19-19, 36-13)
Szombathely, Aréna Savaria 1800 néző Vezette:  Cziffra Cs., Boros T., Gorka Sz. (Benczur)

Falco: Váradi 16/6, Doyne 12/6, Perl 14, Krisztanovics 29, Dukics 2.
Csere: Bognár 6, Hall 6, Will 15/3, Varga 2, Kovács -, Hódi 3/3, Popgyákunik -.  Vezetőedző: Kálmán László.

Szeged: Jereminov 15/3, Molnár 11, Kiss 6/6, Csirics 38/18, Stefanovics 6.
Csere: Révész 2, Kuntics 3/3, Meleg 3, Mike -, Varga -. Vezetőedző: Nikola Lazics.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Mindkét oldalon egy-egy kulcsjátékos hiányzott, a hazaiaknál Martinics, míg a Szegednél Balaban nevét nem találhattuk a keretekben.

Molnár András ponterős játékkal nyitotta a mérkőzést, mely jó alapot teremtett a vendég alakulat számára, hogy előnyt építsen ki. A hazai oldalon Perl és Krisztanovics kosarai próbáltak ébresztő fújni, de belelendült a játékba a korábban a Falcót erősítő Csirics és az első játékrészben szerzett 13 pontjának köszönhetően közel tíz pontos fórral zárta a nyitó játékrészt a Lazics-legénység.

Közel másfél percen át érintetlenek maradtak a gyűrűk a folytatásban, Bognár és Váradi pontjai zárkóztatták a Falcót, viszont Csiricset nem tudták tartani a hazaiak. Rosszul hatott a hazaiakra, hogy Molnár hamar begyűjtötte harmadik személyi hibáját és padra kényszerült. Miközben Csirics egyszemélyes támadógépezetként, az első félidő alatt 25 pontot termelve tartotta csapata előnyét, addig a túloldalon Perl és Krisztanovics szépen, csendben két pontra zárkóztatták fel a sárga-fekete mezes alakulatot.

Mindkét oldalon hárompontosok nyitották a harmadik játékrészt, melyből a Falco jött ki jobban, így mivel több mint két perces kosárcsend következett, tartott a hazai csapat fórja. Folytatódott a hullámvasutazás, melynek tetejére a szegediek kerültek, akiknél Jereminov is eljutott tíz pont fölé, közben Csirics már a harminc egységes határnál járt. A hazaiaknál Will és Krisztanovics tettek arról, hogy szoros állásról vághassanak neki a csapatok az utolsó tíz percnek.

Az imént említett két hazai kosaras ott folytatták, ahol az előző negyed végén abbahagyták, s mire ocsúdtak a szegediek, már újra a Falco előnyét mutatta az eredményjelző. A negyed közepére tíz ponttal lépett el a Falco, ahonnan már csak egyre távolabb és távolabb került ellenfelétől, Csirics nem tudott csodát tenni, s hiába került negyven pont közelébe, magabiztos győzelmet aratott a házigazda.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus