A negyedik negyedben lépett át a Falcón az ASE

Három negyedig szoros volt a Falco paksi fellépése, ezt követően azonban a hazai csapat kiütötte szombathelyi ellenfelét.

Magyar Férfi NBI/A, Rájátszás, Negyeddöntő, 1. mérkőzés
Atomerőmű SE (3.) - Falco-Trend Optika KC Szombathely (6.) 93-69
(18-19, 25-18, 23-23, 27-9)

Atomerőmű SE: Dugat 24/6, Medve 2, Evans 21/15, Körtélyesi 16/3, Szabó 8/3.
Csere: Kovács 4, Baki 5/3, Eilingsfeld 9/3, Tóth 4, Antóni -.

Falco: Váradi 16/6, Will 8/3, Bognár 5, Dukics 2, Krsztanovics 20/6.
Csere: Hall 13, Majsztorovics 3, Hódi 2, Kovács -, Popgyákunik -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Braniszlav Dzunics Jonesra és Wise-ra, Kálmán László pedig Perl Zoltánra és Goran Martinicsre nem számíthatott sérülés miatt.

Dukics büntetőivel indult a találkozó, a másik oldalon Dugat felelt rögtön egy távolival. Már a meccs elején érzékeltetni akarta az ASE ellenfelével, hogy itt bizony ma ők nyerni akarnak. Irányították a találkozót, inkább ők diktálták a tempót, a Falco csak futott az eredmény után. Szabó Zsolt ziccerével már 9-4-re vezettek a házigazdák, de Will és Hall kosaraival 11-10-re zárkóztak fel a sárga-feketék. A kilencedik minutumban Evans köszönt be, de Hall ismét sikeresen tüzelt, ráadásul Váradi kétszer volt eredményes volt a vonalról, Dugat az utolsó pillanatokban válaszolt egy duplával, így a játék képének ellentmondásos eredmény alakult ki, 19-18-ra vezetett a Falco.

A második etapban két percig nem született kosár, Will Tamás egy trojkával törte meg a meccs ezen szakaszát (18-22). Eilingsfeld büntetőivel zárkóztak az atomvárosiak, de a vendégek nem hagyták magukat, Váraditól jött egy újabb hármas (20-25). Itt azonban nagyon beragadtak Krisztanovicsék, egy 11-0-s futást produkált a Paks Evans vezérletével, így újra náluk volt az előny (31-25). Bognár pontjaival 31-30-ra jött vissza a Vas megyei gárda, de Evans ellenállhatatlan volt, sikeres tripla került be a neve mellé (34-30). A félidő végéig megmaradt ez a differencia a két együttes között, Körtélyesi duplájára már nem tudott felelni Váradi, 43-37-es eredménnyel mehettek fújni egyet a játékosok.

Krisztanovics távolija nyitotta a meccs második felét, ám Evans újra válaszolt (46-40). Egy kis kihagyás után Körtélyesi triplájával 51-42-re léptek meg a hazaiak, Kálmánnak időt kellett kérnie. Sikerült is felráznia játékosait a szombathelyi legendának, pillanatok alatt eltűnt a paksi előny, Will 2+1-es akciójával 51-49 volt az állás. Igen ám, de ez az állapot csak kis ideig tartott a vendégeknél, az ASE-nak ugyanennyi időbe tellett az újabb kilencpontos fór kialakítása (62-53). Hódi kosaraival 64-62-re zárkózott csapata, de Kovács a helyére küldött egy középtávolit, így 66-60-nal várhatták a felek az utolsó felvonást.

Hall palánk alól szerzett kosara nyitotta az utolsó játékrészt, majd Evans hívta fel magára a figyelmet egy hármassal (69-62). Teljesen összezavarodott ezután a Szombathely, öt percig mindössze két pontot szereztek, az ASE pedig ellenállhatatlanul termelte azokat. Dugat hatalmasat játszott, huszonnégy pontja mellé hét lepattanó, nyolc gólpassz, kilenc kiharcolt fault és egy szerzett labda társult, 45-ös indexmutatót kapart össze az amerikai.

Az első mérkőzést követően tehát 1-0-ra vezeti a párharcot a Dzunics-csapat.

Foto, Slide - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus