A negyedik negyedben megint jobb volt az Olaj

Első félidőben végig meglévő 10 pontos hátrányát a harmadik negyedben ledolgozta a Szedeák, de az Olaj nyert és 2-0-ra vezet a párharcban.

Magyar Férfi NBI/A-csoport, Rájátszás, Negyeddöntő, 2. mérkőzés
Naturtex-SZTE-Szedeák (8.) - Szolnoki Olaj KK (1.) 73-85
(23-33, 12-12, 26-17, 12-23)

Szedeák: Jereminov 12/9, Molnár 10, Csirics 24/9, Stefanovics 3/3, Balaban 13.
Csere: Kiss 3/3, Kuntics 8/3.

Szolnok: Jones 13/3, Vojvoda 23/6, Milosevics 7/3, Keller 8, Báder 6.
Csere: Gipson 8/3, Rakics 15/6, Wittmann 5/3, Peringer -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A találkozó elején az Olaj gyorsan egyértelműsítette, még csak véletlenül sem szeretne olyan meccset, mint legutóbb a Tiszaligetben: Jones és Vojvoda 5-5 pontjával 10-0-ra vezettek 3 perc játék után, ez a 10 pontos távolság pedig gyakorlatilag a teljes első félidőre rányomta bélyegét. Éledezett a hazai együttes, hiszen Balaban, Molnár, Csirics és Kiss Zsolt is eredményesek voltak két és fél perc leforgása alatt (9-15), de Rakics jelentkezett ezúttal öt egységgel, újra visszaállt a 10 pont környéki differencia (9-20). Trilapárbajba kezdtek a felek: két perc alatt 2-2 jött mindkét oldalról, amire Gipson 2+1-e és Balaban 1+2-je jött még pluszban, nem sokat törődtek ebben a periódusban a védekezéssel a csapatok (18-29). Az utolsó másfél percben is minden támadásból kosár született, így 10 ponttal állt jobban a Szolnok 10 perc játék után (23-33).

A második negyedben jóval visszafogodtabbak voltak a felek. Vojvoda után Kuntics és Milosevics is eredményesek voltak az első két percben, de itt nagyon megálltak a csapatok, a negyed feléig mindössze Báder és Csirics jelentkezett 1-1 duplával, így 12 pontos fórt mutatott az eredményjelző a 15. perc végén a bajnok javára (27-39). A következő két perc Kellerről és Jereminovról szólt, 4-4 pontot értek el, de Keller beszedte harmadik hibáját is, így a szegedi időkérés után le kellett ülnie a kispadra a 18. perc kezdetén (31-43). Báder zsákolása után Balaban és Kuntics révén újra 10 pontra jött vissza a Szedeák, ennél közelebb azonban nem értek. Két teljesen ellentétes negyedet láthattak a nézők - az első felvonás 56 pontja után ebben a játékrészben összesen 24 egységig jutott a két alakulat -, de a címvédő végig tartotta a meccs elején megszerzett 10 pontos előnyét (35-45).

A fordulást követően Vojvoda és Jones voltak eredményesek, itt azonban komoly fordulat állt be. Az eddig a pontig felzárkózni nem tudó hazai együttes ugyanis Csirics vezetésével három perc alatt fordított: a szerb játékos 10 pontot szórt - közte két hármast -, Stepanovics triplájával és Balaban kettesével ez egy 15-0-s szakaszt jelentett a szegedieknek. Vojvoda és Wittmann kosaraival tért észhez kicsit a Szolnok, de Csirics és Molnár révén megvoltak a válaszok is a túloldalról. Vojvoda két büntetője és Jones kettese után ugyan megint az Olaj vezetett (54-57), de az első félidőben végig jelenlévő biztos vendégelőny elszállt, Molnár és Balaban dupláival újfent a Szedeák volt előrébb (58-57). Több jó teljesítmény volt most a szolnokiaknál, mint az első mérkőzésen, ám ezúttal is Vojvoda állt csapata élére - most egy triplával. Végig fej-fej mellett haladtak a negyed hajrájában a felek, Keller büntetői után a Szolnok állt jobban 10 perccel a vége előtt, de már csak 1 ponttal (61-62).

Az újabb páros negyedben is nagyon nehezen indult a pontgyártás, Gipson, Molnár, majd Vojvoda voltak ereményesek az első három percben (63-66). Jereminov és Rakics váltottak hárompontost, majd Rakics újfent betalált, ezúttal kettőt ért - állandósult a Szolnok nem túl nagy előnye (66-71). A meccs két legeredményesebb játékosa, Csirics és Vojvoda is betaláltak, majd a vendéglátók technikait kaptak, amiből Vojvoda dobott egy büntetőt, majd adott Kellernek egy gólpasszt, megint ellépett a Szolnok (68-76). Rakics 2+1-es akciójánál időt is kért Nikola Lazics, de ezt már későn tette meg. Csirics szerzett újabb hazai kosarat, de Jones és Vojvoda is válaszoltak, a 38. perc kezdetére eldőlt az összecsapás (70-83). A végeredmény 73-85 lett - ezúttal a Szolnok irányított a találkozó nagy részében, a végjátékot megint jobban bírták, így a továbbjutás küszöbére kerültek.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus