A Nyíregyháza a Sopront is legyőzte!

Nagyon belelendült az edzőváltás után a Nyíregyháza, mely a bajnokság alapszakaszának 17. fordulójában hazai környezetben elverte a felsőházba igyekvő Sopront is az extrát játszó Doyne főszereplésével az új szabolcsi légiós bemutatkozó mérkőzésén.
 

Magyar férfi bajnokság, alapszakasz, 17. forduló

Marsó Nyíregyháza KK - Soproni KC 73 - 63 (14-20, 24-18, 19-14, 14-11)

Nyíregyháza, Bujtosi Sportcsarnok,

V.: Györffy P. A., Jakab L., Menyhárt F., (Bodrogváry)

Nyíregyháza: Polyák 2, Doyne 28/15, Mohácsi 10, Hall, Poscic 12.

Csere: Walker 9, Cseh 4, Molnár M. -. Vezetőedző: Sitku Ernő

Sopron: Thomas 16/12, Thompson 10, Boriszov 9/3, Tóth G. 5/3, Barovics 8.

Csere: Trepák 2, Ruják A. 11/3, Dénes -, Molnár A. 2, Takács N. -, Vezetőedző: Sabáli Balázs

Kipontozódott: Doyne

A hazaiaknál ott volt a csapatban a héten igazolt amerikai irányító, Will Walker, de a kezdőbe nem tette őt be Sitku Ernő. Boriszov a Sopronnak szerzett vezetést, Poscic révén egyenlítettek a hazaiak. A vendégek Thompson és Thomas villanásaival megugrottak. A 4. percben lépett a pályára a Nyíregyháza új szerzeménye, Walker. A hazai csapatot Poscic próbálta versenyben tartani, a Nyíregyháza első 6 pontját a horvát center szerezte - miközben a túloldalon Barovics 3 személyit "gyűjtött be". Tóth triplájával a negyed közepén 6 ponttal ellépett a Sopron, távoli találata egy 8-0-s SKC futás kezdetét jelentette. A hazaiak erőlködtek, kapkodtak támadásban, Doyne próbálta két duplával megtörni a vendégek lendületét. A negyed hajrájában Trepák majd Cseh is értékesítette büntetőit, a szakasz végén az utolsó szó Mohácsi jóvoltából a Nyíregyháza csapatáé volt, amely 6 pontra küzdötte fel magát.
 
A második negyed Boriszov triplájával indult, Mohácsi és Polyák révén két duplával feleltek a hazaiak. Thomas triplája után Walker megszerezte első kosarát nyíregyházi színekben. Alacsony szerkezetre állt át az SKC, Trepák és Barovics nélkül játszottak a vendégek. Csak rövid ideig, ugyanis a roppant lelkes hazaiak eladott labdákba hajszolták bele az SKC játékosait, s nemcsak labdákat, kosarakat is szerezve a szakasz közepén 2 pontra feljöttek. Hogy ne forduljon a kocka, arról Ruják András gondoskodott, az ő találatainak köszönhetően tartotta minimális előnyét a Sopron, a Nyíregyháza Walker és Hall kosaraival tapadt a vendégcsapatra. A félidő hajrájában Doyne büntetőivel előbb utolérte ellenfelét, majd át is vette a vezetést a soproni palánk alatt sok lepattanót visszaszerző Nyíregyháza. Doyne a félidő végén triplát is dobott, csapata pedig egy 9-2-es rohamot bemutatva a 19. percben 4 ponttal vezetett. Az utolsó percben azonban az SKC Molnár büntetőivel, s Ruják kosárával - miközben az előző percek hazai hőse, Doyne mindkétszer hibázott a vonalról - kiegyenlített. 
 
Szünet után Tóth Gergely révén az ekkor kifejezetten alacsony szerkezetben játszó Sopron szerzett vezetést, Hall és Doyne kosaraival fordított a Nyíregyháza. A két dupla egy 10-0-s, egységes csapatmunkával bemutatott hazai rohamot vezetett fel, amely közben a hazai szurkolókat nyilván  Walker zsákolása hozta leginkább tűzbe. A szakasz második felében potyogtak a triplák, Thomas, Doyne kétszer és Ruják is betalált távolról. A záró szakasz előtt 7 ponttal vezettek a hazaiak.

Thompson egy jó büntetője és Barovics zsákolása után Doyne egy újabb triplával verte vissza a Sopron felzárkózási kísérletét. A szakasz első fele Doyne és Barovics pontpárbajának jegyében telt. A vendégek ellenállását végképp Walker újabb zsákolása tört meg.

Hiába kezdett jól a Sopron, Doyne remek dobóformája, s a nyíregyházi csapat agresszív védekezése - amellyel 16 eladott labdába hajszolta bele ellenfelét - s a megszerzett 12 támadó lepattanó újabb hazai sikert eredményezett Sitku Ernő együttesének.

Fotó: szon.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus