A Nyíregyháza lenyomta a MAFC-ot és bent maradt

Hiába játszottak nagyot Hunterék az utolsó negyedben, az NYKK előnye kitartott a végső dudaszóig, a MAFC készülhet a playoutra.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, középszakasz, alsóház, 1. forduló

Marso Nyíregyháza KK - MAFC 74-72 (18-22, 25-19, 21-15, 10-16)
Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidőcsarnok

Nyíregyháza: Szavics 4, Taylor 18/3, Radenkovics 6, Vaszojevics 15/3, Kolarics 7/3
cserék: Kósa 2, Molnár 14/3, Nagy K. 8

MAFC: Fodor K. 13/6, Misek 2, Tursics 15/9, Hunter 8, Glenn 5
cserék: Toutziarakis 24, Lakits -, Faragó 5/3

Teljes statisztikát itt találtok!

A március 12-én áramszünet miatt félbeszakított mérkőzést pótolták a felek, amelynek első negyedének első két kosarát a két magasember, Glenn és Radenkovics pontjai nyitották. Ezek után Ronnie Taylor célzott jól középtávolról, amelyre rendre a MAFC görög centere, Tuciarakisz válaszolt. Az első negyed hetedik percében egy ponttal vezettek a vendégek (9-10). Ezek után Marko Kolarics célzott jól, egy duplát és egy triplát is elsüllyesztett, amely máris négy pontos hazai előnyt jelentett (14-10). Ezek után gyors két tripla érkezett a fővárosiaktól, amelyre Vasojevic válaszolt hasonlóképp. Ám a negyed hajráját a vendégek bírták jobban, Tuciarakisz két duplája négy pontos előnyt jelentett számukra. (18-22)

Kósa Tamás és Nikola Vaszojevics duplájával indult a második játékrész. Váltakozva vezettek a csapatok, ám a második negyed közepénél Tursics triplája öt pontos vezetést jelentett a vendégek javára (28-33), amely után Sitku Ernő kérte ki idejét. Láthatóan jót tett a csapatának az időkérés, Főként a nyírségiek hazai nevelésű játékosa, Molnár Marcell villogott ezekben a pillanatokban. Zsinórban szállította a pontokat a fiatal játékos, ennek köszönhetően pedig már hattal mentek a nyírségiek (41-35). A negyed végére aztán kicsit pontatlanná váltak a hazaiak, amit a MAFC kihasznált, így két pontos nyíregyházi vezetéssel vonulhattak nagyszünetre a csapatok. (43-41)

A harmadik negyedben sem változott a játék képe, abszolút fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik fél sem tudott igazán elszakadni a másiktól. Ám Nikola Vaszojevics és Ronnie Taylor révén néhány perc leforgása alatt nyolc ponttal mentek a hazaiak a harmadik negyed végén, így megnyugtatónak mondható előnnyel vágtak neki a záró játékrésznek. (64-56)

Ronnie Taylor duplája pedig a negyed elején pedig már a tíz pontos határt jelentette a csapatok között, Láthatóan mindkét csapat nagyon feszült volt, hiszen nem kis téttel bírt a mérkőzés. Molnár Marcell duplája és Brane Savic két büntetője a záró játékrész felénél még mindig tíz pontos nyírségi vezetést eredményezett (70-60). Ezek után azonban egy kicsit dekoncentrált lett Sitku Ernő csapata, a rossz döntések pedig ahhoz vezettek, hogy Fodor Kristóf triplája, kevesebb, mint egy perccel a mérkőzés vége előtt egy pontra hozta csapatát (73-72). Ronnie Taylornak ütöttek oda ekkor, aki azonban csak az egyik büntetőjét dobta be. 3,8 másodperccel a mérkőzés vége előtt sikerült tripladobásig jutnia Fodornak, ám kísérletét blokkolták, amely után még Tuciarakisznak adódott lehetősége, hogy hosszabbításra mentse a találkozót, ám ő nem tudott élni vele, így két ponttal legyőzte a Marso NYKK a MAFC-ot, amellyel biztossá vállt, hogy jövőre is az NB I A. csoportjában láthatjuk majd a Marso Nyíregyházi Kosárlabda Klubot.

 

Sitku Ernő, a Marso Nyíregyházi KK vezetőedzője: A legfontosabb a mai mérkőzésen az volt, hogy nyertünk. Alapvetően mindegy volt, hogy hogyan, csak tudjuk megnyerni ezt a találkozót. Látszik, hogy nagyon görcsösen játszunk a MAFC ellen, mindenki szerette volna, hogy behúzzuk ezt a győzelmet, ami kell ahhoz hogy biztosan elkerüljük az utolsó két hely valamelyikét. Nem számítottam arra, hogy könnyű mérkőzés lesz, hiszen a MAFC az életéért küzdött. Egy pillanatig sem adták fel, mi sajnos követtünk el hibákat, ezzel együtt viszont a találkozót megnyertük. Nagyon örülök neki, hogy a padról újra egy helyi játékos nagyon sokat tudott hozzátenni a mérkőzéshez, és lassan ott tartunk, hogy ez már nem meglepetés, hanem elvárható. Gratulálok a csapatnak, és örülök neki, hogy több fordulóval a bajnokság vége előtt sikerült kiharcolni a bennmaradást.

Stefan Timbus, a MAFC vezetőedzője: Gratulálok a Nyíregyházának, ez a mérkőzés olyan fontos volt nekik, mint nekünk. Túl sok periódus volt, ahol támadásban nem igazán ment jól a csapatnak. Eladtunk egy pár egyszerű labdát az első félidőben. Az utolsó negyedben is jól védekeztünk, viszont volt egy periódus, ahol volt három-négy perc, amikor nem dobtunk kosarat. Megállítottuk a Nyíregyházát, de nem tudtunk kosarat dobni. De megítélésem szerint jól, és okosan játszottunk, ám sajnos nem sikerült nyernünk.

Forrás, fotó: nykk.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus