A Nyíregyháza lesz az OSE ellenfele a Hepp-döntőben!

A pécsi fiatalok ezúttal nem hozták a tőlük már-már megszokott bravúrteljesítményt, így a Nyíregyháza végig vezetve jutott be a döntőbe

Férfi Hepp-kupa, elődöntő:
Nyíregyháza Blue Sharks - PVSK-Kronosz Kiadó 83-72 (22-13, 22-18, 22-21, 17-20)

Nyíregyháza: Bus 19/6, Czura 14/12, Sztojanovics 21/15, Nagy K. 10/3, Sitku 6.
Csere: Czinger 9, Fazekas 4, Oláh 3. Mokánszki 2.

Pécs: Krnjajszki 9, Demeter 18/3, Popgyákunik 10/3, Antóni 20/12, Kővágó-Laska 3.
Csere: Bíró 4, Benke 2, Berkics 6/3, Riskó -.

A mérkőzés teljes statisztákja itt elérhető!

Noha az NB I/B Piros csoportjában jópár élcsapatot megszorongatott, sőt, megvert a PVSK U23-as együttese, most (majdnem) teljes kerettel nem tudták Demeter Attiláék igazán megnehezíteni a Budapesti Honvéd elleni, komoly bajnoki pofonból érkező szabolcsiakat.

Már a kezdésnél sokkal keményebbek és élesebbek voltak Czuráék, akik bár "csak" 11 ponttal nyerték ezt az elődöntőt, a játék minden lényeges szegmensében felülmúlták a pécsieket.

A Siska-tanítványok igencsak kiegyensúlyozottak voltak, s végig rá tudták erőltetni saját akaratukat az ellenfélre, az öt triplát dobó Sztojanovics mellett egyértelműen az extra irányítói teljesítményt nyújtó Bust lehet kiemelni a maga 19 pontos, 10 gólpasszos, 7 lepattanós, 8 kiharcolt faultos, 2 szerzett labdás produkciójával - bár nyolc eladott labdája azért mutatja, hogy mekkora teher is volt rajta ezen a derbin.

A PVSK ezzel együtt nagyon büszke lehet idei kupamenetelésére, hiszen ilyen fiatal csapat még nem járt négyesdöntőben ebben a sorozatban, ráadásul a Demeter - Antóni páros tegnap még az A-csoportos csapatok számára kiírt Magyar Kupa negyeddöntőjében játszottak sokat és jól a Falco ellen, így biztosan nem a frissességről szólt náluk ez a mérkőzés. Ennek ellenére a szegedi nevelésű ifjonc (18 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz) és a paksi dobógép (20 pont, 4/8 triplából, 4 lepattanó) így is kiemelkedtek a mezőnyből.

Ezzel a holnapi fináléban összejött a tavalyi bronzmeccs visszavágója - akkor a Nyíregyháza meglepően simán tudott nyerni az OSE Lions ellen, most viszont egy fokkal talán esélyesebbnek számít a bajnoki listavezető, mely az alapszakaszban már oda-vissza megverte Sitkuékat.

Fotó - nyíregyházikosarlabda.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus