A Nyíregyháza megtörte rossz sorozatát

Bár sokáig vezetett a ZTE az NYKK ellen, a zalaiak nem bírták erővel a mérkőzés végét, így a vendégek rossz sorozata szakadt meg.

 

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz, 14. forduló - 2015. január 3.

Zalakerámia ZTE KK (1-12) - Marso Nyíregyháza KK (4-9) 64-80 (24-19, 14-18, 12-19, 14-24)
Zalaegerszeg, 600 néző  Vezette: Vígh P. dr., Makovsky Sz., Boros T. (Szabadvári)

ZTE: Dzambics 9/3, Mohácsi 8/3, Gáspár -, Lekli 13, Ilics 19/3.
Csere: Darling 9/6, Tamir 6, Kertész -, Czinger -.  Vezetőedző: Milos Sporar.

Nyíregyháza: Szavics 21/6, Taylor 19, Nagy -, Kolarics 15/3, Hujdurovic 15.
Csere: Garner 8/6, Helmeczi 2, Lajsz -, Molnár -.   Vezetőedző: Sitku Ernő.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Meglepetésre a hazai kezdőben találhattuk azt a Lekli Józsefet, akiről olyan hír érkezett, hogy csak január közepén lesz először bevethető. Több szempontból is rosszul indult a ZTE számára találkozó. Nem elég, hogy a nyíregyháziak szereztek vezetést, a második perc végén a csapatkapitány, Gáspár bal térde sérült meg és mint később kiderült, már nem tudott visszatérni a pályára. Dzambics szerezte az első hazai kosarat, de nagyon hamar időkérésre kényszerült Sporar mester, 3-10-et mutatott ekkor az eredményjelző. Az egy perces szünet jót tett a hazaiaknak, mivel egy 7-2-es rohammal felzárkóztak, s Szavicsék korai vállalásai, eladott labdái lehetővé tették, hogy Mohácsi triplájával már a vezetést is átvegye a ZTE. (13-12) Tamir és Ilics pontjaival a negyed végéig magabiztos előnyt építettek ki a hazaiak, ugyanis tíz pontot számoltak a kék-fehérek szurkolók Dzambics duplája után az ellenfélre. (24-14) Kolarics büntetői és Garner triplája viszont a játékrész végére megfelezte az NYKK hátrányát. (24-19)

Egészen 11-0-ig nyújtotta futását a vendég gárda, mellyel a vezetést visszavette, de Darling hármasával gyorsan megnyugtatta a zalai híveket és megtörte csapata kosárcsendjét is. (27-25) A játékrész mondhatni csendesen telt, aztán az utolsó percekre felgyorsították a kosárszerzések tempóját a csapatok. Hazai oldalon a Tamir - Ilics kettős, a vendégeknél Taylor pontjai mozgatták meg az eredményjelzőt. Tamir a negyed vége előtt megkapta 4. személyi hibáját, viszont a rossz hír mellett annak örülhettek a vendéglátók, hogy Dzambics duplája után egy pontos előnnyel vonulhattak szünetre.

A hosszabb pauza után minden maradt az addig tapasztalt mederben. A vendégeket Szavics húzta, mellette néha Kolarics és Hujdurovics is beköszönt néha. De a hazaik sem maradtak el a pontszerzésben, egészen a negyed végéig tartották a döntetlen körüli állást. Viszont a játékrészt záró minutumokat a vendégek hozták le jobban, s villámgyorsan nyolc ponttal léptek el. (48-56) 

A záró negyed elején több mint tíz ponttal lépett már el a Sitku-legénység, majd Lekli büntetőivel közelebb került a ZTE. (52-61) Itt azonban egy újabb vendég roham következett, s már 15 pontos vendég vezetést mutatott az eredményjelző, alig több, mint hat perccel a lefújás előtt eldőlni látszott a találkozó. Ilics és Lekli munkás kosarai csak ahhoz bizonyultak elegendőnek, hogy ne növekedjen a különbség, bő három perccel a lefújás előtt Kolarics hárompontosa pedig bebiztosította a nyírségiek sikerét.  

Mindez azt jelentette, hogy a Nyíregyháza kilenc vereség után ismét nyert, megszerezve ezzel első idegenbeli győzelmét, a ZTE pedig 11 találkozó óta nyeretlen.

Slide és Fotó - bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus