A Nyíregyháza pontgazdag meccsen verte a MAFC-ot

Sok jó egyéni teljesítményt és látványos játékot hozott az alsóházi rangadó, végül Hujdurovics újabb parádés meccse győzelmet ért

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 20. forduló.

Marso Nyíregyháza KK - MAFC 98-92 (28-21, 25-24, 25-29, 19-18)
Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidőcsarnok, v.: Györffy P. A., Gál J., Fodor A. (Gencsev dr.)

Nyíregyháza: Szavics 18/6, Taylor 21/3, Nagy K. 3/3, Kolarics 13/3, Hujdurovics 32
cserék: Vaszojevics 10/3, Helmeczi 1, Lajsz -, Molnár M. -

MAFC: Fodor K. 24/9, Lakosa 22/6, Brown 19/3, Hunter 18/12, Timkó 4
cserék: Lakits 2, Koncz -, Nikitin 3/3, Tursics -

Kipontozódott: Brown (40.)

Teljes statisztikát itt találtok!

Nagy iramban indult a találkozó, Hujdurovics már az első percben beszórt öt pontot, három perc után pedig már kilencnél járt a Nyíregyháza. Elég gyorsan játszott mindkét fél, a vendégek viszont nem tudtak mit kezdeni a centerrel, aki már öt perc alatt elérte a tíz egységet – ennyi idő alatt be is ütötte az öt faultot a MAFC, Taylor tempója után pedig 18-10-re meg is lógtak a hazaiak. Az NYKK-nál a negyed hajrájában pályára lépett az új igazolás Vaszojevics is, de Lakosa pontjaival, majd Fodor Kristóf triplájával közelebb araszoltak a fővárosiak – viszont védekezésben továbbra sem tudtak mit kezdeni, így Vaszojevics első nyíregyi kosara után 28-21-es hazai vezetéssel zárult a pontzáporos első negyed.

A második tíz perc Lakosa kosarával indult, de erre hat ponttal válaszolt a Nyíregyháza, amivel tíz fölé nőtt Szavicsék előnye. A lélektani határ átlépése után azonban nem tört meg a MAFC, Brown 2+1-es játéka után Hunter süllyesztett el egy triplát, így a játékrész közepére már ismét öt pontig olvadt a hazaiak előnye. Ugyan a triplák nem ültek a Nyíregyháza részéről, 67%-kal dobtak mezőnyből, Hujdurovics pedig ellenállhatatlanul kosarazott: a nagyszünetig 22 pontot rámolt be (9/11 mezőnyből) négy szerzett labda mellett, ezzel pedig nem tudta tartani a lépést a vendégcsapat. A hajrában büntetőkből ismét kissé meglépett az NYKK és végül 54-45-re vezettek a szünetben.

A ponteső a fordulás után sem apadt el, Lakosa gyors öt egységére Hujdurovics válaszolt, majd Kolarics triplája is beakadt, a negyed közepén aztán Nagy is hozzászólt és ismét tíz fölé hízott a hazai előny. Erre is tudott azonban válaszolni a MAFC, szintén triplákkal felezték meg a különbséget, meglepetésre Sitku Ernőnek kellett időt kérnie. Egyik fél sem törődött a védekezéssel, a fővárosiak majdnem 60, a hazaiak pedig közel 70%-kal dobtak mezőnyből – a negyed hajrájában aztán úgy tűnt, hogy megtört a jég, Hunter hármasával a találkozó során először kiegyenlített a MAFC. Az utolsó percben aztán még reagálni tudott a Nyíregy, így végül 79-74-ről indult a záró etap.

Két perccel az utolsó negyed rajtja után ismét egál volt az állás - innentől pedig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Kolarics és Fodor is beütötte negyedik személyijét, majd Vaszojevics triplája Hujdurovics 31. pontja után ismét levegőhöz jutott az NYKK - időt is kért Stefan Timbus. Az utolsó két percben még megszórta magát a triplákat 50% felett értékesítő MAFC, de mindenre tudtak válaszolni a hazaiak, így az ismét megszerzett előnyüket megőrizték - továbbra is nyeretlen maradt idegenben a fővárosi gárda. Mindkét fél bőven 50% felett tüzelt mezőnyből, de bár sok pazar egyéni teljesítmény akadt, a mérkőzés legjobbja az 50-es VAL-értékkel záró Hujdurovics volt, ez pedig eldöntötte a mérkőzést. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus