A Nyíregyházát is legyőzte a Kaposvár

Fekete Ádám legénysége folytatta jó sorozatát és még feljebb kúszott a bajnoki tabellán a Nyíregyháza hazai legyűrésével, melyben az élete formájában kosarazó Hendlein Roland megint főszereplő tudott lenni. A KKK úgy verte simán az NYKK-t, hogy a vendéglátóknál nem játszott Puljko és a kispad az első 35 percben nulla járult hozzá az összterméshez!

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 10. forduló

Kaposvári KK - Marso-Nyíregyháza KK 95 - 71 (26-18, 18-20, 15-15, 36-18)

Kaposvár

V.: Pálla Z., Balog Gy., Jurák K., (Benczur)

Kaposvár: Hinnant 14/3, Fodor M. 15/9, Jancsikin 10/6, Hendlein 23, Chism 21/3.

Csere: Kiss K. 5/3, Horváth M. -, Benke 3/3, Kovács S. -, Filipovics 2, Papp P. -.

Nyíregyháza: Doyne 10, Simms-Edwards 22, Mohácsi 7/3, Hall 10/6, Poscic 14.

Csere: Cseh -, Polyák 6, Varga M. 2.

Kipontozódott: Poscic

A hazaiak a 0-3-as kezdés után zsinórban hat győzelmet arattak, legutóbb Körmenden sikerült nyerniük, míg az NYKK 1-8-as mérleggel az utolsó helyen szerénykedett a találkozót megelőzően. A Falco elleni hazai 24 pontos vereség nem sok jóval kecsegtetett a bombaformában lévő somogyiak otthonában.

A Kaposvárnál ezúttal sem tudta vállalni a játékot a sérüléssel bajlódó Hrvoje Puljko, ennek ellenére jól kezdtek a hazaiak, a Nyíregyházát nem engedték be a festékbe, így egy 12-3-as etappal indult a találkozó.  A faultokkal mindkét csapatnak meggyűlt a baja, a negyed közepére a hazaiak négy, a vendégek öt csapathibánál tartottak. A játékrész végére megtalálta a gyűrű felé vezető utat az NYKK, de védekezésükön nem sikerült javítaniuk, így 26-18-as kaposvári vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

A 2. negyed elején Chism elkövette harmadik szabálytalanságát, így le kellett ülnie. Innentől  Sims-Edwards vezérletével zárkózott Horváth Imre csapata, 39-38-ig jöttek fel, a somogyiak csak Hendlein kosarainak köszönhetően tartották sovány előnyüket.  Az utolsó két percben aztán villant Fodor Márton, gyors öt pontjával űjra elhúzott a KKK, így 44-38-ra vezettek a szünetben.

A második félidő elején visszatért Chism, gyors négy pontjával bizonyította, hogy vele más csapat a Kaposvár, ám Doyle betörései rendre összeugrasztották a hazaiak védekezését, ráadásul Poscicnak köszönhetően rengeteg támadó lepattanót szerzett a Nyíregyháza,  így továbbra is 4-5 pontos különbséggel vezettek Heindleinék. A somogyiak csapatkapitánya egyébként ebben az etapban rendkívül aktív volt, többször vetődött a labda után, és fontos kosarakkal húzta övéit. Az utolsó negyednek 59-53-mas eredménnyel feszültek neki az együttesek.

Az etap elején Chism és Hendlein vezetésével ellépett a KKK, az NYKK Doyle és Poscic pontjaival próbált lőtávolon belül maradni. A különbség tíz pont körülire nőtt, amikor hat perccel a vége előtt Poscic beütötte ötödik faultját, így legveszélyesebb centere nélkül kellett folytatnia a nyírségiekek. Ezt követően végleg felőrölték őket a hazaiak, a különbség tovább nőtt, nagyjából három perccel a lefújás előtt eldőlt a találkozó. A hajrában kinyílt a pontzsák, beálltak a fiatalok, dobott triplát Benke Szilárd és Filipovics Márkó is, a végeredmény 95-71.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus