A Paks a Kecskeméten is átlépett!

Az ASE már az első negyedben állva hagyta ellenfelét és végig magabiztosan játszva simán verte Sztojan Ivkovics csapatát

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 21. forduló

Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt 74-59 (24-11, 16-18, 19-17, 15-13)
Paks, v.:  Dr. Vígh P., Pálla Z., Jakab L. (Várhalmi)

Atomerőmű: Dugat 14/6, Baki 2, Evans 14/6, Eilingsfeld 5/3, Jones 17
cserék: Medve 5/3, Tóth Á. 3, Kovács Á. 4, Wise 5/3, Körtélyesi 5/3

Kecskemét: Kinney 6/3, Kovács P. 6/6, Djeraszimovics 15/3, Hegedűs 3/3, Barovics 3
cserék: Pongó Má. 4, Karahodzsics 4, Pongó Ma. 10/6, Mészáros

Kipontozódott: Tóth Á. ill. Barovics

Teljes statisztikát itt találtok!

Hegedűs rögtön az első percben három büntetőt is elrontott, ami megadta a találkozó alaphangját – gyors 7-0-s futással kezdett az ASE és azonnal meglépett ellenfelétől. Ugyan Kinney egy hármassal megtörte a jeget, de a teljes első negyed a hazaiakról szólt, a Kecskemét sorozatosan hibázta el a dobásokat, miközben a Dugat-Jones-Evans trió szállította a pontokat paksi oldalon – utóbbi hármasával 18-5-re is vezetett Dzunics Braniszlav csapata.  A KTE botrányos dobóformája kitartott a negyed végéig, de végül Pongó duplája volt az utolsó szó, így „csak” 24-11-re vezetett az Atom az első tíz perc végén.

A második etap rögtön Kovács Péter triplájával indult, de nem örülhettek ennek sokáig, Körtélyesi szintén kintről felelt. A következő percekben elég sokat hibázott mindkét fél, a KTE keményített a védekezésen, de támadásban továbbra sem tudtak hatékonyan dolgozni – a hazaiaknak pedig nem volt sürgős a dolog. A negyed közepén Jones és Medve pontjai után már a húszat karcolta a különbség, innen azonban Mészáros triplájával, valamint Pongó kettesével visszatáncolt az Ivkovics-legénység. Ebben a játékrészben már sokkal többet rontott az ASE is, ezt pedig a hajrában ki tudták használni a vendégek és visszazárkóztak tíz pont környékére – 40-29-cel vonulhattak a felek nagyszünetre.

A fordulás után sem kezdtek el ömleni a pontok, három perc után két-két egységet tudtak felmutatni a csapatok. Az állóvizet Wise triplája kavarta fel, ez után ismét meg tudott lépni a Paks, négyes-ötös poszton teljesen uralták a mérkőzést a hazaiak. Amíg ők bőven 50% felett tüzeltek, addig a Kecskemét továbbra is 35% alatt maradt, ezt pedig lehetetlen volt kompenzálni – a negyed második felére nem hogy csökkent volna a különbség, ismét 15-17 egység körül mozgott a hazai előny. Nem tudott váltani a vendégcsapat, ugyan Djeraszimovics révén próbáltak kapaszkodni, de Kovács Péter hárompontosa is csak arra volt elég, hogy 59-46-ról induljon az utolsó tíz perc.

A negyedik negyedben sem sikerült áttörnie a gátat a vendégcsapatnak, egy-egy triplával sikerült egyáltalán tartaniuk a különbséget, a felzárkózásra már esélyük sem volt. Tóth Ádám kipontozódott a hazaiaknál, akárcsak Barovics a KTE-nél, de egyébként is sok hibával tarkított, pontszegény játékrész kerekedett ki a záró etapból – hét perc alatt mindössze hat egységet tudott szerezni a Kecskemét. Itt már végképp nem volt kérdés a győztes kilétét illetően, az ASE magabiztosan hozta a rangadót és továbbra is vezeti a tabellát, a KTE viszont idénybeli ötödik vereségét is elszenvedte és valószínűleg kiesett az alapszakasz-győzelemre esélyesek sorából. 

fotó: kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus