A Paks is simán nyert Jászberényben

A Paks végig simán vezetve, könnyedén nyert a nagyon komoly hullámvölgyben lévő Jászberény otthonában, pedig a JKSE úgy látszott, hogy tanult korábbi komolynak látszó légiós kihagyási hibáiból és Brane Saviccsal állt fel a borzasztóan gyenge formában lévő Markovics helyett, de ez sem segített Földi Sándor legénységén.

Magyar férfi bajnokság, alapszakasz, 11. forduló

Fortress Jászberényi KSE - Atomerőmű SE 70 - 87 (9-16, 10-25, 22-21, 19-15)

Jászberény

V.: Benczur T., Farkas G., Fodor A., (Bodrogváry)

Jászberény: Savic 7/3, Raivio 12/3, Soós 14/9, Dramicsanyin 18, Lázár 1.

Csere: Horti 5, Szögi 5/3, Mladenovics 8/6.

Paks: Kovács Ák. 10/6, Medve 8/6, Körtélyesi, Eilingsfeld 13, Tóth Á. 12.

Csere: McGruder 8, J. Jones 9, Baki G. 7/3, Vaughn 6/3

Nehézkesen, sok hibával indult mérkőzés, majd Körtélyesi büntetőivel az ASE szerezte meg vezetést. Hamarabb elérték az üzemi hőfokot a vendégek, hiszen hamarosan Kovács, Tóth, majd Eilingsfeld is betalált a hazai gyűrűbe, míg a másik oldalon négy perc alatt csupán egyetlen Dramicsanin duplára futotta (2-9). A következő percekben aztán lassan a JKSE is felvette a mérkőzés ritmusát; Soós és Raivio kosaraival 5 pontra közelítették meg riválisukat, ám a negyed hajrában újra a Paksnak jött ki jobban a lépés. (9-16)

A második etap Eilingsfeld gyűrűszaggató zsákolásával indult és hasonlóképp folytatódott, hiszen a következő akcióban újfent a vendégek magasembere volt eredményes. Mladenovics révén még érkezett a válasz a vendéglátóktól, aztán magasabb tempóra kapcsolt a Dzunics-legénység; akik Baki és Tóth kosaraival 14-31-re léptek meg ellenfelüktől. A folytatásban aztán ismét Mladenovics javított csapata dobószázalékán, ugyanis egy percen belül két triplát vágott a paksi gyűrűbe így újra valamivel közelebb került Jászberény. A folytatásban felváltva potyogtak kosarak, félidőre Jones ziccere után 12 pontos vendégelőnnyel vonultak a csapatok. (29-41)

A nagyszünetről egyértelműen a hazaiak tértek vissza frissebben; kihasználva a piros-kékek hibáit pillanatok alatt négy egységre zárkóztak Sóosék. Időkérés következett, miután Kovács Ákos triplája törte meg a Duna-partiak kosárcsendjét. Adok-kapok következett, amit szusszal az ASE bírt jobban, így lassan újra hízni kezdett a differencia. A negyed finisében McGruder káprázatos zsákolása után újra kétszámjegyű előnnyel vezettek a vendégek. (51-62)

Az utolsó tíz percre teljesen széthullott a hazaiak játéka, rengeteg volt a pontatlanság, amit az atomvárosiak rendre demoralizáló kosarakkal büntettek. A vendégek fórja néhány perc alatt 20 egység fölé rúgott, amit aztán keserves munkával, de végül tartani tudott a Dramicsanin-Szavics-Raivio trió. A lényegi dolgok így tulajdonképp már a játékrész elején eldőltek; simán, különösebb krízis nélkül újabb fontos mérkőzést nyert az ASE. (70-87)

Fotó: Fekete Zsuzsanna

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus