A Paks kiütötte a Szegedet

Braniszlav Dzunics együttese óriási verést mért a gyenge napot kifogó Szedeákra, ám Vágvölgyi Ákos legalább letette névjegyét az élvonalban
 

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 6. forduló

Atomerőmű SE - Naturtex-SZTE Szedeák 90 - 51 (24-13, 25-14, 27-5, 14-19)
Paks, Vezette: Benczur T., Gál J., Fodor A., (Várhalmi)

Paks: Roberson 12/12, Medve 2, Körtélyesi 12/3, Szabó Zs. 9/3, J. Jones 11.
Csere: Dugat 14, Baki G. 5/3, Eilingsfeld 7, Tóth Ád. 9, Kovács Ák. 7/3, Antóni 2. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Szeged: Jereminov 13/6, Molnár A., Vágvölgyi 11/3, Csirics -, Balaban 6.
Csere: Wirth 3/3, Molnár B. -, Kiss Zs. 14/6, Révész -, Kuntics 2, Csorvási L. -. Vezetőedző: Nikola Lazics.

Medve duplájával az ASE ragadta magához a kezdeményezést, amit aztán a Tisza partiak sem hagytak szó nélkül; Vágvölgyi Ákos válaszolt azonnal. Ez jellemezte a következő néhány akciót is, mígnem az "atomvárosiak" elérték az üzemi hőfokot és Jones révén 16-7-re hagyták állva vendégeiket. Lazics mester intette magához a legénységét, ám a játék képén nem igazán látszott változás; továbbra is pontatlanul kosárlabdázott a Szeged (24-13).

A második játékrész első periódusában tovább robogtak a piros-kékek; előbb Roberson vágott be egy duplát, majd Jarrod Jones tépte le kishíján a szeged gyűrűjét egy káprázatos alley-oop passz után. Baki folytatta sort, miután újabb időkérés következett (31-13).  Tovább csóválhatta a fejét Nikola Lazics a Szeged kispadja előtt, hiszen a védelmet tekintve egyre inkább átjáróháznak tűnt a szegedi gyűrű előtere. A nagyszünet előtti percekben faultok tették némileg lassabbá a játékot, ez úgy tűnt fekszik is a Szedeáknak, a dudaszó előtt a műfaj specialistája Kiss Zsolt, majd a következő akcióból Jereminov is szórt egy-egy trojkát (49-27).

Körtélyesi hármat érő találata indította a harmadik negyedet, majd tovább folytatódott a Paks ámokfutása. Az iramot továbbra sem igazán tudták felvenni a vendégek, aminek eredményeképp az Atom szemet gyönyörködtető játékkal szerzett újabb és újabb könnyű kosarakat. Jól szemlélteti a játék képét, hogy két perccel az etap vége előtt csupán a Kiss-Kuntics duó által összevadászott öt egységgel gyarapodtak a vendégek pontjai (76-32).

Az utolsó tíz percben tovább gyengélkedett a Szeged; Vágvölgyi és Balaban révén csupán epizódszerepekhez jutottak az immár a rendkívül harcosan játszó Antóni Csanádot is parkettán tudó Dzunics legénység ellen. Az utolsó pillanatokra belefért még egy újabb Kiss-tripla, ám mindez csak arra volt elég, hogy a Szedeák 50 egység fölé lépjen az eredményjelzőn. A végeredmény így is a vártnál talán nagyobb arányú ASE siker, minekután önbizalomtól duzzadóan léphetnek pályára (90-51)

Dzunics Braniszlav, az ASE edzője: Sikerült a saját tempónkban jól játszani, és ezt az iramot ellenfelünkre is ráerőltetni. Döntő jelentőségű volt a jó lepattanózásunk.

Nikola Lazics, a Szeged edzője: Abszolút megérdemelten győzött a Paks, A játék minden elemében fölénk kerekedtek, nem számítottam ekkora különbségre, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy ki tudjuk javítani a hibáinkat.

 

Fotó: Fekete Zsuzsanna - ase.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus