A Paks Zalaegerszegen ütötte ki a ZTE-t

Óriási verést mért a tartalékos Zalaegerszegre az ASE, mely szintén foghíjas kerettel állt fel ma este

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 12. forduló

Zalakerámia-ZTE KK (1-10) - Atomerőmű SE (9-2) 53 - 101 (10-24, 11-22, 20-31, 12-24)
Zalaegerszeg, V.: Kapitány G., Balog Gy., Gelencsér Gy., (Várhalmi)

Zalaegerszeg: Kertész 4, Gáspár -, Darling 22/3, Ilics 11, Tamir 2.
Csere: Czinger -, Velkey 6/6, Mohácsi 7/3, Kis R. -, Kerkai 1. Vezetőedző: Milos Sporar.

Paks: Roberson 21/3, Dugat 17/3, Baki 3/3, Szabó 18/6, Jones 21.
Csere: Tóth 10, Körtélyesi 5, Antóni 6/6, Gulyás -, Miholics -. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Az ASE.hu és Winter Gábor összefoglalója:

"Négy sérült vagy beteg paksi játékos hiányában fiatalokkal töltötte fel a keretet Dzunics mester, így a feldobáskor a szokásos arcokon kívül Gomola Bence, Gulyás Milán és Miholics Bence is ott ült a kispadon a vendégeknél. A vezetést Darling révén a hazai csapat szerezte meg, majd Ilics is betalált, így hamar négy pontos előnyhöz jutott a ZTE. Az első paksi kosár Henry Dugat nevéhez fűződött, majd a második is, amellyel egálra változtatta az állást. A kezdeti lendület után visszább vett a ZTE, Tóth duplája és Baki triplája már öt pontos piros-kék előnyt eredményezett. Izgalmas találkozóra volt kilátás, hiszen bár a zalaiak a tabella alján tanyáztak, a sok sérültünk miatt egyáltalán nem mehetett biztosra a ASE az oly sok nagy csatát megélt csarnokban. A tolnaiak védekezése most is nagyjából rendben volt, így hát perc elteltével, mikor a hazaiak mestere Milos Sporar időt kért, 14-7 arányban a vendégek vezettek. A meccs képe a negyed végéig sem változott meg, Dugat vezérletével masszív előnyt épített ki a folytatásra a Dzunics-legénység.

A második negyed elején a sérüléséből visszatérő Körtélyesi Gergely is pályára lépett, ezzel már a második cseréjét küldte pályára a vendégek mestere. A meccs közben ellaposodott egy kicsit, egy kósza ZTE büntetőn kívül nem történt semmi az első két és fél percben, majd jött az akkorra már tíz pontnál járó Dugat, és beszórt egy hármast. A 14. percben  újabb csere, a 18 éves Antóni Csanád is lehetőséget kapott, ekkor épp 19 ponttal vezettek a paksiak. A hazai szurkolók dicséretére legyen mondva, hogy ekkor sem adták fel kedvenceik biztatását, és bár felharsant néha egy-két füttyszó is, nem rajtuk múlott, hogy így állt a csapatuk. A negyed derekán aztán Antóni is beköszönt egy hármassal, húsz pont fölé növelve az előnyt. Minden vendég játékos átérezte, hogy a sérültek hiányában ma oda kell tennie magát, és ebből remek teljesítmény sült ki, amely a félidőre 25 pontos ASE-előnyt eredményezett.

Ha a hazai nézők reménykedtek is abban, hogy csapatuk megvadult oroszlánhadként ront ki szünet után az öltözőből, és bemutat valami csodálatos rohanást, Szabó Zsolt első támadásból dobott hármasa minden bizonnyal hamar visszarántotta őket a realitás talajára. Az ASE továbbra is dominálta a mérkőzést, és bár törvényszerűen néhány zalai találat is becsúszott, még a húsz pont fölötti előnyünk elvesztése sem forgott veszélyben. Henry Dugat őrzését az azzal felváltva próbálkozó Kertész és Velkey sem tudta megoldani, az amerikai irányító pedig hol maga tört kosárra, hol pedig a játékot szervezte, és a játékostársakat igyekezett kiszolgálni. így tett akkor is, mikor Antóni Csanád második hármasát előkészítette, sőt ha Csaszi jobban céloz, rögtön a harmadik is meglehetett volna. Aztán egyszer csak már harminccal vezettek a vendégek, majd harmincöttel, és sorra vezették a szebbnél-szebb akciókat. A hazai híveknek egyedül Velkey hármasai jelentettek némi örömet, ám a meccs összképén ez sem sokat tudott segíteni.

A negyedik negyed végül a ZTE teljes összezuhanását hozta, a Paks pedig sportemberként hozzáállva, komolyan vette a mérkőzést, és az utolsó percig nyomás alatt tartotta a hazaiakat. Dzunics mester kihasználta az alkalmat olyan játékszituációk gyakorlására, amelyek később hasznosak lehetnek, mint például amikor Tóth és Jones egyszerre volt pályán. A végjátékban egy ifjú reménység, a korábbi közönségkedvenc Gulyás Róbert fia, Milán is bemutatkozott a csapatban, majd nem sokkal később követte őt egy másik U21-es játékos, Miholics Bence is.  Mindent egybevéve az ASE még ilyen különbséggel is megérdemelten nyert a játék képe alapján."

Fotó: Fekete Zsuzsanna - ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus