A Paksot is elkapta a Kaposvár!

Bár három negyeden át vezetett az ASE, Hendleinék nagy hajrával begyűjtötték a győzelmet - igaz, csak öt ponttal.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, felsőházi középszakasz, 9. forduló

Kaposvári KK - Atomerőmű SE 97-92 (20-24, 24-27, 24-21, 28-20)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok

Kaposvár: Frazier 19/9, Fodor 4, Raivio 14/6, Hendlein 22, Spica 20
cserék: Jancsikin 16/6, Benke 2, Horváth M. -

ASE: Dugat 18/6, Medve -, Evans 22/12, Szabó Zs. 19/6, Körtélyesi 5/3
cserék: Tóth Á., Kovács Á. 10/3, Eilingsfeld 7/6, Markovics 6, Baki 5

Teljes statisztikát itt találtok!

Kicsit sem volt megilletődve a Paks az első percekben, a kapkodó Kaposvár hibáit kihasználva azonnal egy 8-0-s etappal nyitották a mérkőzést. A hazaiak üres triplái kimaradtak, az ASE pedig játszotta saját játékát és szép lassan meglógott – Szabó Zsolt hármasa után tíz pont fölé nőtt a vendégek előnye a negyed közepén. Innentől kissé összekapta magát a hazai alakulat és feljebb tudott zárkózni, 7-19-ről egy 8-0-t futottak Hendleinék, de a negyed utolsó perceiben ismét stabilizálta magát a Paks és végül 24-20-ra Dzunics együttese vezetett az első tíz percet követően.

A második játékrész is ASE-kosárral kezdődött, de másfél perc múlva Frazier tempójával egyenlíteni tudtak a somogyiak. A vendégekhez érkezett Tóth Ádám, de összeakaszkodott Spicával, a két büntető után pedig átvette a vezetést a KKK – a hatékonyan játszó Jancsikin 2+1-ével kissé meg is tudott lépni. Innentől azonban ismét szigorított védekezésén az Atom, elöl pedig Dugat vezérletével szétlőtték Fodorékat, így egy 12-2-es futást vittek véghez és ismét tetemes előnyt építettek ki. A mérkőzés hullámzását jól jellemzi, hogy Jancsikin két nagy hármasa után megint egészen közel férkőzött a Kaposvár, de az utolsó fél perces ASE-fölény után 51-45-gyel mehettek az öltözőbe a felek.

A harmadik negyed elején ismét belehúzott a Paks, a kinti dobásaikat ezúttal is egészen extra százalékkal értékesítették, így hamar azonnal tízpontos előnybe kerültek és ezt tartani is tudták a negyed közepéig. Dugat egészen zseniálisan játszott és az Evans-Szabó páros kinti dobásaival nem tudtak mit kezdeni a hazaiak. Öt perc elteltével Spica egy-egyeivel és Raivio büntetőivel ismét közelebb lopózott a KKK, egészen egy pontig, de az utolsó percben Dugat visszatérése ismét stabilitást adott a vendégeknek – 72-69-ről indult a záró tíz perc.

A záró etapot rögtön Frazier hármasa nyitotta, majd át is vette a vezetést a hazai csapat. A negyed nagy részében fej-fej mellett haladtak a felek, egy-két pontos vezetéseket váltogattak – egyik gárda sem játszott pontosan, sok hiba, fault tarkította a játékot. A negyed második felében őrült dobálózásba kezdtek a felek, Evans nagy tripláira Frazier válaszolt, egyik csapat sem tudta kontrollálni a játékot, bravúrkosár után bravúrkosár érkezett. Bő egy perccel a vége előtt egy kabaréba illő jelenet (két ASE-játékos egymás kezéből verte ki a labdát) után Spica tette fel a ziccert faulttal együtt, ezzel el is dőlt a találkozó. A végén a Kaposvár még ráment a nyolcpontos sikerre, de nem jött össze a játék, így a Paks már mindenképpen a somogyiak előtt végez – ugyanakkor a középszakaszban otthon hibátlanul zárt a Fekete-legénység.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus