A Pécs csak majdnem, a Kaposvár valóban nyert

A dél-nyugati rangadón a vendég Pécs szinte már megnyerte a meccset, ám a házigazda Kaposvár a dupla-duplázó Chism és Hendlein, illetve a 10 gólpasszos Fodor vezetésével a legvégén fordított, majd elszökött ellenfelétől, ezt pedig már nem tudta kompenzálni az addig nagyot hajtó PVSK.

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 6. forduló
2013. november 2. Kaposvár

Kaposvári KK – Pécsi VSK Pannonpower 76-69 (17-13, 14-24, 25-25, 20-7)
V.: Papp P. Hegedûs T. Vida B. (Bukta)

Kaposvár: Hinnant 12, Fodor M. 9/3, Puljko 12/9, Hendlein 18, Chism 25.
Csere: Jancsikin, Kiss K., Kovács S., Vezetőedző: Fekete Ádám.

Pécs: Kovacsevics 9, Kovács P. 6, Budimir 20/9, Bíró O. 8/6, Green 2.
Csere: Halász 11/3, Csabay 3/3, Nagy K. 4, Somogyfoki 4, Bödör 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Kipontozódott: Somogyfoki.

STATISZTIKA (Katt rá!)

A KKK legutóbbi két hazai találkozóját megnyerte, múlt héten a bajnok Alba Fehérvár ellen skerült győzelmet aratniuk. A Pécs a Falco elleni hazai győzelemmel hangolt a nagy rivális ellen, és a Csirke-legénység egy négy meccsből álló idegenbeli túrát kezdett meg Kaposváron. Az előszezonban kétszer is találkoztak a felek, mindkétszer a Pécs került ki győztesen - igaz, az még egy más Kaposvár volt.

A találkozó 19 perces csúszással kezdődött, az egyik palánkkal akadtak problémák. Az első percek hazai fölényben teltek, négy perc alatt 10-2-re húztak el Fekete Ádám tanítványai, azonnal időt kellett kérnie Csirke Ferencnek. Ezt követően redezték soraikat a vendégek, és öt pontra zárkóztak. Kevés kidolgozott támadást láthatott a közönség, mindkét együttes inkább a távoli dobásokban bízott. A negyedet 17-13-as kaposvári vezetéssel zárták a csapatok.

A második negyedben mindkét gárda váltott, a Pécsnél a kaposvári születésű Halász Ákos robbanékonyságában bíztak, a hazaiak Hendlein Roland pozíciójátékéban látták a megoldást. A Kaposvár nagyon hamar beütött négy faultot, ezzel feljött a Pécs, sőt, Budimir büntetőivel a vezetést is átvették. A vendégek házi pontkirálya ebben a játékrészben magasabb fokozatba kapcsolt, gyorsan berámolt öt pontot, de a túloldali vezér, Hendlein is elindult, csak ebben a tíz percben tíz pontot szerzett. Viszont amíg Budimir mellé fel tudott lépni Kovacsevics és Halász, addig Hendlein mellett sem Fodor, sem Hinnant, sem Puljko nem tudott faktor lenni. A Pécs pontosabban és szervezettebben játszott ebben a periódusban, így a félidőt ők zárhatták 37-31-es előnnyel.

A harmadik negyed könnyű pécsi pontokkal kezdődött, a hazaiakat egy Puljko-tripla, majd egy Chism-kosár rázta fel, a játékrész közepéig a korábban nyolcpontos hátrányukból hatot lefaragtak. A vendégeknél Kovacsevics és Bíró termelte a pontokat, de kulcspillanatban Budimir is beköszönt egy triplával, elérve ezzel a 15 pontot. Ezúttal a Pécs érte el hamar az öt személyi hibát, ám Halász Ákos magára vállalta a pontszerzést, a fiatal játékos magabiztosan játszott, gyors egymásutánban kilenc pontot tett be a közösbe. Az utolsó negyednek 62-56-os Pécs-vezetéssel feszültek neki a játékosok.

A játékrész rögtön Budimir triplájával kezdődött, kilencpontosra hízott a pécsi előny, ám a Kaposvár a közönség hathatós támogatásával és Hendlein kosaraival 65-64-re zárkózott hét perccel a lefújás előtt. A hajrához közeledve egyre nőtt a feszültség, az ezúttal is remeklő Chism kosarával 67-67-nél egálra álltak a felek 3 és fél perccel a vége előtt. Az amerikai center ezután kiosztotta negyedik blokkját, leszedte 11. lepattanóját, majd megszerezte 22. pontját, ezzel 71-67-re fordított a Kaposvár. Csirke Ferenc időkérése bő másfél perccel a lefújás előtt jött, ezt azonban két rontott pécsi tripla és egy újabb Chism-kosár követte, így 29 mp-cel a vége előtt 73-69-es hazai vezetésnél Fekete Ádám is időt kért. Faultolnia kellett a Pécsnek és Chism megtette azt a szívességet, hogy elrontson egy büntetőt, ám Csabay kihagyta a triplát, így a hazaiak megnyerték zsinórban harmadik találkozójukat is, míg a Pécs rögtön vereséggel kezdte az idegenbeli túrát.

Fekete Ádám: – Nagyon könnyelműen kezdtük a mérkőzést. Nem megfelelő hozzáállással nem is lehetett más az eredmény. Az utolsó negyedben aztán megmutattuk, hogy miért is erős ez a csapat. Ekkor már jó döntéséket hoztunk és a sikerült kicsikarni a győzelmet. A közönség hathatós támogatására nagyon nagy szükségünk volt a fordulópontnál. Ezúton is köszönjük a támogatásukat.

Csirke Ferenc: – Felőrölt minket a Kaposvár. Azt már nehezen tudjuk elviselni, hogy az egyetlen ötös centerünk megsérül az első negyedben. Ettól függetlenül remekül küzdöttek a játékosaim. Úgy érzem a végén a nagyobb rutin döntött a hazaiak javára.

Fotó: kosarsport.hu (a Kaposvár archivumából)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus