A Pécs hozta a kötelezőt a Nyíregyháza ellen

Budimirék remekül védekezve tartották kordában a vendégeket és egy remek utolsó negyeddel magabiztos győzelmet arattak

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 16. forduló

PVSK-Pannonpower – Marso Nyíregyháza KK 82-68 (22-17, 12-18, 22-16, 26-17)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, v.: Pálla Z., Jurák K., Kulcsár T. (Benczur)

Pécs: Nelson 7, Pahlmblad 14/6, Bíró 7/3, Budimir 22/6, Horti 6
cserék: Harazin 6, Halász 15/3, Délity -, Somogyfoki 4, Pongó 1, Czukor -

Nyíregyháza: Szavics 6, Garner 6/3, Taylor 14/3, Kolarics 8, Hujdurovics 22
cserék: Helmeczi -, Nagy K. 5/3, Lajsz 5/3, Molnár 2

Teljes statisztikát itt találtok!

A feldobás után a Nyíregyháza szerezte meg a labdát, de az első kosár Bíró nevéhez fűződik, távolról talált be. Vendégoldalon Kolarics kezdte meg a pontgyártást, majd Szavics kísérlete is a gyűrűben landolt (3-4). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, kosárra kosár volt válasz. A nyolcadik perc körül egy kicsit kihagyott a Nyíregyháza, amit a hazaiak igyekeztek kihasználni, egy 7-0-s rohamot produkáltak (18-11). Ekkor náluk veszett el kicsit a koncentráció, a Nyíregyháza visszakapaszkodott öt pontra, ami a negyed végéig ki is tartott, így tehát 22-17-re vezetett a PVSK tíz minutum után.

A második etapot Hujdurovics duplája indította, a túloldalon Somogyfoki válaszolt.  A Pécs megrázta magát és megint el tudott lépni hét ponttal, de Sitku csapatának sikerült felzárkózni, Lajsz triplájával mindössze egy pont volt a hátrányuk, sőt, mi több, Szavics  ziccerével már vezettek is (29-31). Ekkor Budimir dobott gyors egymásutánban öt pontot (34-31), de Nagy és Lajsz kosaraival a Szabolcs megyeiek mehettek előnnyel a nagyszünetre.

A harmadik játékrészt is Hujdurovics kosara nyitotta, de a következő támadásból Pahlmblad azonnal egalizálni tudott. Garner öt pontjával már öttel mentek a vendégek, de a Pécs egy 12-2-es rohanással magához ragadta a vezetést (50-44). Kialakult a 4-5 pontos differencia Harazinék oldalán, amit a negyed végéig meg is tartottak, ők várhatták előnnyel az utolsó felvonást (56-51).

Nagyon motiváltan játszott a Pécs, két perc alatt tízpontos előnyre tettek szert, ami döntőnek bizonyult (64-54). A Nyíregyháza innen már nem tudott visszakapaszkodni, és tulajdonképpen az volt a kérdés, hogy mennyi lesz közte. Végül tizennégy lett, a második félidőt 48-37-re nyerték meg. A végén Pongó Marcell is játéklehetőséget kapott, és pontot is sikerült szereznie.

fotó, slide: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus