A Pécs is magabiztosan jutott a döntőbe

A házigazda Pécsi VSK-Pannonpower jutott be másodikként a MATRO PVSK Kupa döntőjébe, miután 91-72-re legyőzte a Naturtex-SZTE-Szedeák csapatát. Csirke Ferenc együttese még Veljko Budimir sérülését is elviselte és a 23 pontos Pahlmblad, a 18 pontos Bíró valamint a 12 gólpasszt kiosztó Halász vezetésével nyert és játszhat a szombati fináléban a Kaposvárral.

Pécsi VSK-Pannonpower – Naturtex-SZTE-Szedeák 91-72 (19-16, 24-19, 21-18, 27-19)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, Matro PVSK Kupa, 1. nap. Vezette: Söjtöry, Koncsek, Bartics

A MATRO PVSK Kupa második pénteki mérkőzésén a házigazda Pécs a Szegedet látta vendégül. A két csapat múlt csütörtökön már megmérkőzött, akkor a IV. Orosz László Emléktorna elődöntőjében hosszabbítás után győzött a Szedeák. A pécsiek ezúttal sem teljes kerettel készülhettek, jó hír volt viszont, hogy az amerikai Anthony Nelson szombaton megérkezik régi-új társaihoz. Csirke Ferenc újfent számíthatott a sérüléséből felépülő Harazinra, a szegediek viszont a csapatkapitány Kiss Zsoltot nélkülözték.

Bíró és Jereminov triplaváltásával indult a találkozó. A kezdeti tapogatózás után a negyed derekán kezdtek el alaposan potyogni a kosarak, hazai részről Pahlmblad, a szegedieknél Jereminov volt rendre eredményes (10-12). A 6. percben a továbbra is a honosítására váró Szrdjan Sztojanovics dobott hármast, majd Pahlmblad faultos ziccere után Nikola Lazics kért időt. Ez javított is a Szedeák játékának, persze kellett ehhez Jereminov szemfülessége is. Az első negyed végén így is 19-16-ra a pécsiek vezettek.

A második játékrész elején három támadásból három tripla született, majd egy Harazin-Horti összjáték után utóbbi ziccerezett. A 13. percben kereken tízzel vezetett a PVSK (29-19) – érkezett is Nikola Lazics menetrendszerű időkérése. A szegedi együttesben ezúttal halványabban teljesített Darko Balaban, ráadásul Horti a negyed közepén kétszer is könnyű kosarat dobott róla. A 17. percben hirtelen nagy volt az ijedtség pécsi részről, hiszen Budimir kapott a lábához és kért cserét, de a horvát kiválóság később vissza tudott térni a pályára. Néhány eladott pécsi labda elég volt ahhoz, hogy a félidőhöz közeledve felzárkózzon a Szedeák, de Pahlmblad ismét egy távolival hűtötte le a kedélyeket 43-35-re alakítva a félidei állást.

Pocsékul kezdett a nagyszünet után a Szeged, másfél perc alatt három labdát is eladtak, a pécsiek pedig rendre kosarakkal büntették meg ezt. Ha be is jutott a labda Balabanhoz, Csirke Ferenc tanítványai azonnal becsapdázták a szerb centert – mindez egy 9-0-ás pécsi szakaszt eredményezett (52-35). Teljesen lendületét vesztette a második félidőben a Szedeák, a pécsieknél pedig a Pahlmblad, Budimir duót jól egészítették ki a magyar játékosok. A svéd bedobó 18. pontjával a 26. percben már húsz volt a különbség (59-39). A palánk alatt ezúttal is komoly csaták folytak, Harazin ugyan látványosan betakarta Balabant, de a szerb center végül csak kierőszakolt magának egy duplát. A negyed vége előtt össze is kapta magát a Szeged és húsz pontos hátrányból 11 pontra zárkóztak (64-53).

A záró szakaszban már újfent nem számíthatott Budimirra a Pécs, ugyanis ismét fájdalmas arccal ült le a kispadra és már nem is tudott visszatérni. Ott volt viszont Bíró Olivér, aki második távolijával tartotta tíz pont fölött a különbséget. A túloldalon a halvány első félidőt követően ekkor már rendre centergólokkal jelentkezett Balaban, de látványosan így sem tudott közelíteni a Szeged. Főleg Pahlmblad 2+1-e és Bíró fél perc alatt szórt két hármasának köszönhetően (82-63). A végjátékban már minden a pécsiek kedve szerint alakult, Czukor ziccerével felett is volt a különbség, végül magabiztosan, 19 ponttal verték a második félidőben széteső szegedieket.

A hazaiak rendkívül pontosan 67%-kal dobták a triplákat (12/18), valamint kiemelendő Halász Ákos 12 gólpassza is.

Pécsi VSK: Halász 5/3, Pahlmblad 23/9, Bíró 18/12, Budimir 12/3, Horti 8. Csere: Sztojanovics 15/9, Bödör 4, Czukor 2, Harazin 4.

Szeged: Jereminov 18/6, Wirth 5/3, Vágvölgyi 9/9, Majsztorovics 8/6, Balaban 23. Csere: Kuntics, Csorvási L. 7, Varga Z. 2, Molnár B.

Kipontozódott: Vágvölgyi (39. perc).

A szombati napon 16 órakor a 3. helyért Eszék-Szeged, míg az 1. helyért 18:15-kor Pécs-Kaposvár mérkőzéseket rendeznek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus