A Pécs kiütötte a Jászberényt

Végig jobban játszottak Csirke Ferenc tanítványai, de a harmadik negyed második felében igazi triplaesőt zúdítottak a vendégekre Budimir és Nelson vezérletével, így végül tükörsima győzelmet arattak az idegenben még mindig botrányos jászságiak ellen a középszakasz első fordulójában. 

Magyar férfi bajnokság, NB1, A-csoport, Középszakasz, első forduló

PVSK-Pannonpower – Fortress Jászberény  93-67 (20-14, 25-22, 28-11, 20-20)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

Pécs: Nelson 18/9, Csabay 17/12, Bíró 6, Budimir 28/18, Sarlija 11

Cserék: Halász 7, Bodor 5, Somogyfoki 1

Jászberény: Raivio 7/3, Ahmetbasics 9, Soós 2, Horti 3/3, Sundov 15

Cserék: Dukics 2, Mladenovics 13/6, Savics 3/3, Lázár 2, Varga 3/3, Szögi 8/6

 

A találkozó a két center, Sarlija és Sundov küzdelmével indult, utóbbi rögtön két blokkot is kiosztott, de Sarlija nem veszítette el a kedvét, tömték labdával a társak és több-kevesebb sikerrel próbálkozott a Jászberényben második meccsét játszó kollégája ellen. Azonban hamar beütött két faultot és már a negyed közepén le kellett ülnie. Ez után Csabay vette át a kezdeményezést, két triplát is értékesített, sőt, Budimir is betalált kintről, így 16-8-ra elhúzott a Pécs. A hazaiak jobban lepattanóztak és ebből kifolyólag többet tüzelhettek, ráadásul a labdát is jobban járatták, ennek ellenére pontosabb volt a JKSE, és bár a különbség többször elérte már a tíz pontot is, végül 20-14-es pécsi vezetéssel ért véget az első negyed.

A második játékrész elején újra pályára került Sarlija, de még két perc sem telt el és ismét odaütött Sundovnak és ismét le kellett ülnie. Nagy érvágás volt a hazaiaknak, hogy a vendégek kezdő centere képtelen volt felvenni a ritmust, de ezúttal Nelson villant: az addig pont nélkül álló hátvéd egy perc alatt szerzett öt egységével újra ellépett a Pécs, 27-17-re. Sőt, a következő támadásnál a labdáját Budimir triplára váltotta, Srdjan Antics kénytelen volt időt kérni. Ez meghozta a hatását, hiszen Mladenovic az első figura végén hármast dobott, majd a remekül játszó Sundov is betalált – ráadásul egymás után kétszer, így két perccel az után, hogy 13 pont volt a pécsi előny, Csirke Ferencnek is időt kellett kérnie. Ez után azonban Budimir bepörkölte harmadik és negyedik tripláját is, így a különbség nem csökkent tovább. A félidőre így 45-36-os hazai vezetéssel mehettek a felek.

A nagyszünet után is a Pécs kezdett jobban, Csabay, Bíró és Nelson kosaraival újra kétszámjegyűvé hízott az előnyük, sőt (a végre aktív perceket eltöltő) Sarlija közelijével 55-40-re léptek meg. A hazaiak eddig is kiemelkedően dobtak kintről, de a következő percekben végképp lenullázták a Berényt: Budimir beemelte az ötödik hármasát is, majd Nelson is betalált kétszer is a triplavonal mögül és mivel a kettő között egy 2+1-es akciót is véghezvitt, a negyed utolsó percére elérte a húszat a különbség. A slusszpoén Csabay hármasa volt az utolsó minutumban, de ekkor már minden összejött a Pécsnek: Halász Ákos 2+1-e zárta a játékrészt, a baranyaiak állva hagyták a lefagyó Jászberényt, 73-47-es előnyről várhatták a formalitásnak ígérkező utolsó etapot.

Az utolsó játékrészben sok érdemleges már nem történt, Budimir bevágta hatodik hármasát is (6/8-cal végzett), míg a vendégeknél Mladenovics próbált kozmetikázni első sorban saját statisztikáin. Ezt az etapot végül döntetlenre hozta a Jászberény, de a kintről ellenállhatatlanul dobó hazaiak végül fölényes győzelmet arattak. A vendégeknél Sundovon kívül senkit nem emelhetünk ki a pozitív oldalon, és ő is inkább csak az első félidőben villogott – Dramicsanyin nélkül meg volt lőve a Berény, Raivio keveset vállalt, a többiek pedig nem tudtak érdemben hozzászólni a meccshez.

foto: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus