A Pécs megszakította a MAFC hazai nyerőszériáját

A MAFC ugyan szépen felvette a harcot a Pécs ellen, viszont a Budimir vezette, rutinosabb Csirke-legénység megúszta a budapesti kirándulást

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 12. forduló

MAFC (3-7) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (4-6) 72 - 79 (15-17, 14-11, 21-29, 22-22)
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, V.: Benczur T., Pozsonyi L., Sallai I., (Bodrogváry)

MAFC: Brown 20/12, Lakosa Zs. 5/3, Fodor K. 1, Hunter 15/6, Tuciarakisz 23.
Csere: Misek 1, Lakits -, Mócsán 3/3, Nikitin 4. Vezetőedző: Stefan Timbus.

Pécs: Nelson 13, Pahlmblad 10, Bíró O. 2, Budimir 22/6, Horti 13.
Csere: Délity -, Harazin 3, Halász Á. 15, Somogyfoki 1.  Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Újra népes és hangos közönség látogatott ki a remek hazai szériában lévő MAFC ötödik idei otthoni fellépésére, melyen Stefan Timbus fiai a jóval rutinosabb és magasabban jegyzett pécsiek ellen indultak harcba, ám múltheti, a ZTE ellen aratott majd 30 pontos diadaluk és hármas hazai sikersorozatuk által olyan önbizalomra tettek szert Lakosa Zsolték, amely elégnek tűnhetett egy kiegyenlített és kompetetív mérkőzéshez számukra.

A vendégek szemszögéből sem volt kicsi  tét, hiszen egy vereséggel lecsúsztak volna a fővárosiakkal azonos helyre és a Magyar Kupa nyolcasdöntőjétől is túlzottan távol kerülhettek volna.

Ennek megfelelően gyorsan egyértelműsíteni is akarta a PVSK, hogy ki az úr a háznál, Horti Bálint büntetőjét követően már 9-17 állt az eredményjelzőn, ám Parrish Brown két fontos triplával "megmentette" az első negyedet a MAFC-nak.

Annyira elkapta a fonalat az újonc, hogy a remeklő Brown, illetve görög centere, Tuciarakisz révén két benti kosárral a vezetést is megszerezte (22-19), viszont onnantól eléggé befeszültek a felek támadásban, s hol a túlzottan kontrollált támadójáték, s hol pedig a fejetlen rohanás vette át az uralmat a pályán.

A higgadtabb és tapasztaltabb baranyaiak azzal tartották magukat a felszínen, hogy a lehető legtöbb izolációs helyzetet dolgozták ki Pahlmbladnak és Budimirnek, fizikálisan gyengébb védőik pedig vagy nem vagy pedig csak fault árán tudták őket megállítani, 24-26-nál megint a PVSK volt előnyben.

Ugyanakkor a félidő zárása is a MAFC-nak sikerült jobban, Hunter azonnal triplával felelt a horvát légiós távolijára, aztán centerből is betalált a Timbus-legénység, de erre még Harazin reagálni tudott egy ziccerrel. Végül több rontott támadás után 29-28-as hazai vezetéssel mehettek el a nagyszünetre a felek.

A fordulás után sokkal gyorsabban vette fel a ritmust Csirke Ferenc csapata, irányítóban Nelson és a 15-öt szóró Halász Ákos is rendre megnyerték párharcaikat, a Lakosáék pedig annyira nem kapcsoltak, hogy 37-47-nél már kétszámjegyűre nőtt a differencia, sőt, Nelson kosarával kialakult a legnagyobb különbség (12 pont)  is. Tuciarakisz és Hunter viszont kihozta a lehető legtöbbet ennek a negyednek a zárásából is, így látótávolságon belül maradtak a fővárosiak (50-57).

A záró etap elején még kitartott a hazaiak lendülete, ám a Pécs volt annyival rutinosabb, hogy lőtávon belül már ne engedje Mócsánékat, akik 5-6 pontos differenciánál több alkalommal is könnyűnek látszó helyzetekben rontottak, így célba ért az idén is a rájátszásra hajtó PVSK. Stefan Timbus még mindig foghíjas (Mohay, Szabó, Tursics voltak a mai hiányzók) gárdája pedig emelt fővel ugyan, de vesztesen távozott a parkettről, elsősorban magyar játékosai - a megszokottnál - kevésbé ponterős játéka miatt és a második félidő elején produkált hullámvölgynek köszönhetően maradt alul az újonc.

Fotó: szegedma.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus