A Pécs nem adott esélyt a Sopronnak

A PVSK a visszatérő Supolával a fedélzetén esélyeshez méltóan verte a győzelme után gyengébb teljesítményt hozó Sopront

Magyar férfi A csoport, alapszakasz, 26. forduló
PVSK-VEOLIA (12-12) - Sopron KC 84-57 (6-19) (23-12, 17-11, 13-20, 31-14)

Pécs: Durham 13/6, Brooks 5/3, Antóni 18/15, Budimir 13/6, Sarlija 6.
Csere: Simon 11/3, Supola 2, Harazin 6, Bíró 3/3, Demeter 3/3, Krnjajszki -, Dragasevics 4.

Sopron: Parker 20/6, El-Amin 2, Mészáros -, Henderson 8, Tóth G. 9.
Csere: Watkins 13, Duvnjak 5/3, Takács -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A baranyaiak zalaegerszegi bravúrjuk után komoly önbizalomtöltettel léphettek fel ezen a meccsen, s korábbi, Debrecen elleni hazai vereségük után egyértelműen látszott is rajtuk, hogy szeretnék maximálisan kiszolgálni a közönséget - már ami a küzdést, hajtást és az esetleges dominanciát illeti.

A soproniak annak ellenére, hogy a JKSE ellen pár napja idei talán legjobb játékukat nyújtották, most a korábban megszokott hibáikból igen sokat elkövetve korán elengedték az ellenfelet, mely gyorsan kétszámjegyű fórhoz jutott.

A második játékrészben védekezésben némiképp összeállt a dupla duplázó Ryan Watkins (13 pont, 12 lepattanó) húzta Sabáli-legénység, de támadásban a magasemberen és a ponterősen játszó Parkeren kívül senkiben nem volt meg az átütőerő. Főleg kintről nem ment a dobás a soproniaknak (3/22), ez pedig teljesen elvette a támadásaik élét, amit a PVSK maximálisan igyekezett ki is használni.

A 17 pontos félidei differencia után a harmadik negyedben képes volt lendületet venni a vendég gárda, ám hiába hozták vissza magukat 10 pontra a záró etapra, az utolsó negyedet egy 15-0-s futással kezdte a visszatérő Supola Zoltánnal felálló Csirke-had, ezzel pedig az érdemi kérdések el is dőltek.

Antóni Csanádék így visszahozták magukat 50%-os mérlegre, ami a győzelem-vereség mutatót illeti, míg a soproniak visszacsúsztak az utolsó helyre - holtversenyben a MAFC-cal.

Fotó: bama.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus