A Pécs nyert a nyeretlenek közt

Az eddig nyeretlenek csatája során végi kiélezett harc folyt a pályán, amely során többször is a vendégek vezettek. A második félidőben magához ragadta azonban a kezdeményezést a légiósai által hajtott Pécs, és nagy nehezen legyűrte a nyerési esélyt elszalasztó Nyíregyházát.

Magyar férfi NBI/A. csoport, alapszakasz, 4. forduló, 2013. október 19.

PVSK-Pannonpower – Marso Nyíregyháza KK 73-69 (12-14, 21-18, 18-22, 22-15)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
V.: Vígh P. dr. Surányi G. Minár L. (Gincsai dr.)

Pécs: Kovacsevics 16, Budimir 21/3, Kovács P. 9, Bíró 5/3, Green 10.

Csere: Csabay 6/6, Bödör, Somogyfoki, Nagy K. 2, Halász 4, Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Nyíregyháza: Rembert 11, Edwards 25/6, Mohácsi 10/3, Cseh 4, Poscic 6.

Csere: Hall 13/6, Polyák, Varga M. Vezetőedző: Horváth Imre.

Kipontozódott:  -

STATISZTIKA

Csirke Ferenc: - Lehet, hogy azért nyertünk a végjátékban, mert frissebbek voltunk a sok csere miatt. Nekünk támadást tekintve talán ez volt az eddigi leggyengébb meccsünk, de remélem, hogy csak azért voltunk görcsösek, mert mindenki nagyon akarta már ezt a győzelmet. Az első félidőben rengeteg közeli dobásunk maradt ki, ennek ellenére megnyertük a mérkőzést. Ennek most nagyon örülök, de úgy érzem, jövő héten ennél jóval több kell majd a Falco ellen.  

Horváth Imre: - Látszott, hogy kezd letisztulni a játékunk, de ez a mai meccsen nem volt elég. Gondjaink voltak lepattanózásban, egy-egyezésben és védekezésben. A második félidőben a támadásaink is döcögtek.

Az ilyen meccsek azok, amelyeken bármi megtörténhet. A nyírségiek folyamatosan játszanak idegenben, s a nagy zakó mellett volt teljesen vállalható veresége is a csapatnak, ráadásul most egy szintén még nyeretlen együtteshez látogatott Horváth Imre tréner gárdája. A pécsieknél ugyanakkor a héten kiadták a jelszót, hogy ha valamit, akkor ezt a mérkőzést hozni kell.

Az elején főként a vendégek vezettek a sok lepattanót (egyúttal elhibázott dobást) és elég sok büntetőt hozó mérkőzésen, de a hazaiak egyáltalán nem szakdtak le, csak éppen általában hátulról nézték Rembertéket, s igyekeztek átvenni a vezetést (volt, amikor sikerült is nekik).

A második negyedben is szorosan alakult a találkozó, ráadásul a büntetőket is igen sokszor elbaltázták a játékosok, ami talán az idegességük jele volt, talán másé... Amikor a magyar Hall a kevés triplák egyikét beszórta, és három ponttal vezetett a Nyíregyháza, mondhatni "magabiztos" előnyt harcolt ki csapatának, ám igazából akkor kezdett távolodni a vendég együttes, amikor egy 9-1-es sorozatot produkált az NYKK (23-30).

A negyed végét azonban jól meghajtotta a Pécs, és a nagyszünet után is itt folytatta Csirke Ferenc csapata a meccset, ezért a második félidő elején már a PVSK vezetett 38-34-re. A látogatók nem hagyták azonban magukat és Mohácsi, illetve Edwards kosaraival megfordították az állást (45-51).

A pécsiknek az utolsó játékrészben végleg fel kellett támadniuk, amihez jó katalizátornak tűnt Csabay negyedet elindító hárompontosa. Mezőnyposzton volt elemében a Pécs ekkor, s név szerint főként Kovacsevics dobálta a kosarakat, ám a vendégek sem maradtak adósak, Rembert vagy más általában tudott válaszolni a hazai pontokra (64-64).

Az utolsó két perc Kovács Péter és Budimir eredményes támadásbefejezéseivel kezdődött (69-64), A Nyíregyháza ezután ment az eredmény után, s mivel konkrétan csak Rembert révén szerzett már kosarat, míg a Pécs több lábon állt, nem is érte utol ellenfelét.

Fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus