A PVSK csak megnehezíteni tudta a Körmend dolgát

Az első félidőben a hazaiak centere, Rakocsevics tarthatatlan volt, 24 pontig jutott, de így is csak 5 pontos hátrányban volt a PVSK. Fordulás után is a Körmend volt előrébb, de a pécsiek nem adták fel, és az utolsó pillanatig ott voltak a körmendiek nyomában, akik azonban végig koncentráltan játszva szépen zárták az évet. 

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 14. forduló:

Inkognito Fashion Körmend - PVSK PANNONPOWER 88-80 (28-22, 19-20, 22-19, 19-19)

Körmend, Szentély Aréna.

V.: Pálla Z. Boros T. Németh Cs. (Szabadvári)

Körmend: El-Amin 7, Moore 17/3, Kusnyer 20/18, Török 6, Rakocsevics 33.
Csere: Ferencz 3, Kutasi 2, Sonyák -, Sömenek -.

Pécs: Nelson 10, Csabay 9/9, Kovács P. 16/6, Budimir 21, Bödör -. 
Csere: Halász 8/3, Somogyfoki 7/3, Nagy K. 7/3, Bíró 2.

Kipontozódott: -

Még el sem kezdődött a találkozó, de jó hír érkezett a körmendi csapat és a szurkolókszámára. A gárda a jövő évtől új néven, új főszponzor támogatásával folytatja a pontvadászatot. A városban már négy évtizede jelenlévő gyógyszergyártó cég, az EGIS áll január elsejétől a piros-feketék mellé.

Kusnyer először kapott helyet a körmendi kezdőben, és meg is hálálta. A pécsiek védekezése alapján ellenük az átlagosnál több kinti dobóhelyzet ígérkezett, és a honosított játékos élt is a lehetőséggel. Két gyors hármassal hozta tűzbe a közönséget. Rakocsevics a palánk alatt uralta a teret, sorozatban szerezte kosarait. Hiába kért időt Csirke Ferenc, a 6. percben már tíz volt közte. Igaz, a negyed végére csak hat maradt belőle, de 11-re hízott a differencia három perc alatt. A pécsiek szívósan, keményen védekezve igyekeztek tartani magukat, Rakocsevics viszont befűzte az oktatófilmet, és lubickolt a center szerepében. Sorban osztotta a blokkokat, támadásban pedig molnárlegényeket megszégyenítő módon zsákolgatott. Néhány hazai figyelmetlenség, taktikai fegyelmezetlenség és a pécsiek kitartása aztán azt eredményezte, hogy a szünet előtt háromra csökkent a biztos, tíz pont körüli előny. Rakocsevics 24. pontja jelentette az öt pontos különbséget 20 perc után.

Somogyfoki hármasával két pontra közelített a Pécs, de ezt követően sorra maradtak ki a vendégek távoli dobásai. Moore is magára talált pontszerzésben, és a negyed vége előtt másfél perccel 12 pontra hízott a különbség. Budimir és Nelson vezérletével a Pécs loholt a Körmend után, és a negyed közepére kettő pontra fogyott a hazai fór. Jellemző volt a mérkőzésre, hogy esetenként mindkét vezetőedző hevesen reklamált a játékvezetőknél, nem is ok nélkül. 73-71 után Kusnyer lépett elő nyerő embernek, hiszen egy kettes után két „gyilkos” triplával jelezte, itt, ma a Körmend fog nyerni. A közönség tombolt a pécsi időkérés alatt. A vendégek mindent megpróbáltak, de nem tudták megfordítani a találkozót, amelyet megérdemelten nyertek a hazaiak, akik így hét vereség mellett hét győzelemmel, a hatodik helyen várják a 2014-es évet.

Hencsey Tamás: – Örülök, hogy győzelemmel zártuk az évet! Gratulálok a csapatomnak és a nézőinknek is. Összességében végig a kezünkben volt a meccs, de tíz pont körüli előnynél mindig úgy éreztük, hogy megvan, és kiengedtünk. A pécsieknek is gratulálok, mert szívósan védekeztek és néha szép támadásokat is vezettek. Nálunk voltak megint extra teljesítmények, de a siker az egész csapat érdeme volt. Boldog Karácsonyt kívánok minden sportszerető drukkernek!

Csirke Ferenc: – Gratulálok a Körmendnek! Úgy érzem, hogy büszke lehetek a csapatomra! Nem játszottunk rosszul ilyen sok probléma mellett, és ez jó jel a jövőre nézve. Januártól számunkra új bajnokság kezdődik, várhatóan lesz egy új magas emberünk, és ha teljes létszámban ilyen mentalitással tudunk játszani, akkor bejuthatunk a legjobb nyolcba. A mai mérkőzés Rakocsevics játékán múlt, ez döntött. Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!

Fotó: bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus