A PVSK elleni sikerrel menekül a kiesőzónából a Jászberény

Az első negyedben komoly előnyt harcolt ki a JKSE, amit aztán Wallace és Sejfic vezetésével végig meg is tudott őrizni a PVSK ellen.

Magyar férfi A csoport, Alapszakasz, 19. forduló

JP Auto-JKSE (6-13) - PVSK-VEOLIA (8-10) 81-72 (23-10, 17-23, 15-16, 26-23)

JKSE: Rakics 8, Nelson 8/3, Wallace 22/6, Lucic 12, Sejfic 18.
Csere: Cseh 8, Kerpel-Fronius 5, Molnár -.

PVSK: Durham 12/3, Supola 5/3, Demeter 3/3, Budimir 18/6, Sarlija 12.
Csere: Simon 7/3, Antóni 3/3, Harazin 12, Bíró -, Dukics -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Supola és Demeter triplájával kiválóan kezdett a PVSK, még 6-8-nál is ők vezettek, ekkor viszont ritkán látható rövidzárlat következett be a játékukban – a negyed hátralévő hat és fél percében összesen kettő pontot tettek fel a táblára. Ehhez a hazaiaknak is volt közük, mert jól védekeztek, a túloldalon pedig Wallace vezérletével sorra termelték a kosarakat, mindenki hozzá tudott szólni, így  17-0-s futással léptek el - Durham a negyed végén szerezte a PVSK 10. pontját (23-10).

A második negyedben is Wallace kezdte a pontgyártást, de a vendégek komolyabban vették a védekezést, és bár támadásban továbbra sem sziporkáztak, tartották a 10 pont körüli differenciát – érdekesség, hogy főleg két egykori szolnoki nevelés, Cseh és Harazin volt ekkor eredményes. Aprólékos munkával a 19. percre 5 pontra jöttek fel a pécsiek (36-31), és bár itt egy kicsit megrázta magát Rakics és Sejfic vezérletével a Jászberény, teljesen nyílttá vált a mérkőzés a nagyszünetre (40-33). 

Fordulást követően Wallace és Lucic pontjaival villámgyorsan 10 egység fölé nőtt a különbség - Antóni Csanád próbálta elállítani a vérzést egy triplával, ami sikerült is, csapattársai is magukra találtak, és 48-36 után egy 9-0-s rohammal zárkóztak. Lucic és Wallace azonban a legjobbkor állt megint a sereg élére, és Sejfic is a legjobbkor csinált 2+1-et, Cseh pedig dobott buzzer kettest, így növelte tudta a távolságot a JKSE (57-49).

A negyedik negyed elején Sejfic újabb kosarával ismét 10 pontra hízott a differencia – ez sokáig itt is maradt, mert mindkét csapatból sorban jöttek a kosarak, egészen a negyed közepéig, amikor Durham és Sarlija vezérletével egy kosárnyira felzárkózott a Pécs (65-62). Itt azonban ismét nem tudták átlépni az árnyékukat, Rakics és Sejfic megállíthatatlanul szórta a pontokat – nem volt azonban vége, Durham és Budimir még egyszer visszahozta három pontra az övéit. Itt azonban Nelson pörkölt be lélekromboló hármast, amivel meg is roppantotta a vendégeket – a Berény nagyon fontos meccset nyert és távolodik a playout-helyektől, míg a PVSK-nak nagyon rosszkor jött ez a vereség a nyolcadik hely környéki tolongásban. 

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus