A PVSK nyerte az idegek harcát a Szedeák ellen

A legjobb nyolc közé jutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen 90-83-ra győzött a PVSK-Pannonpower a Naturtex-SZTE-Szedeák ellen. A hazaiaknál a második negyedben klasszis teljesítményt nyújtó Budimir mellett Halász Ákos és Nagy Krisztián extrát hozott. Az indulatoktól sem mentes derbin a félidő előtt két technikaival kiállították Nikola Lazicsot, a Szedeák vezetőedzőjét.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Alsóházi Középszakasz, 6. forduló

Pécsi VSK-PANNONPOWER – Naturtex-SZTE-Szedeák 90-83 (17-14, 31-23, 13-21, 29-25)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1200 néző.
V.: Dr. Vígh, Németh Cs., Jurák

PVSK: Nelson 8, Csabay 3/3, Bíró O. 8/3, Budimir 26/12, Sarlija 8.
Csere: Bödör, Halász 18/9, Nagy K. 19/9. Vezetőedző: Csirke Ferenc

Szedeák: Jereminov 16/9, Levy 12/6, Horváth Á. 23/9, J. Williams 8, Csorvási M. 15.
Csere: Vida 2, Molnár A. 4/3, Csorvási L., Kiss Zs. 3/3. Vezetőedző: Nikola Lazics

A legjobb nyolc közé jutásért vívott harc szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésre készült a PVSK és a Szedeák. Az előjelekre egyik fél sem panaszkodhatott, a pécsiek komoly győzelmet arattak a hét közepén Szombathelyen, míg a Szeged a Körmendet verte – Nikola Lazics csapata ráadásul három mérkőzés óta veretlen.

A héten sikeres műtéten áteső Kovács Pétert nélkülöző hazaiak kedve szerint indult a derbi, Budimir triplája után Csorvási Milán és Sarlija is igen nagy küzdelem után szerzett kosarat a palánk alól. A 4. percbe fordulva Horváth Ákos távolijával zárkóztak a vendégek 7-5-re. Nelson gyorsasága okozott fejtörést a vendégeknek, így Vida érkezett a pályára, aki jól is tartotta féken az amerikait. A túloldalon Sarlija szedett össze hamar két faultot Csorvásin, ez főleg a pécsi lepattanók elmaradásában látszott meg a negyed második felében. Hiába egyenlített ki azonban a Szeged, Budimir majd Halász kosaraival 17-13-nál ismét a PVSK-nál volt az előny.

A második negyed elején is meggyűlt a bajuk a lepattanók begyűjtésével a pécsieknek, Williams és Csorvási zsinórban szedték a támadólepattanókat; igaz mindezt elvétve tudták pontokra váltani a vendégek. Olyannyira, hogy Nagy Krisztián öt pontja után az addigi legnagyobbra, nyolc pontra nőtt a PVSK vezetése (26-18) – érkezett is Nikola Lazics menetrendszerű időkérése. Miközben Sarliját kellett ápolni felrepedt szemöldöke miatt a Szeged sorozatban dobott négy hármassal fokozatosan zárkózott. Sőt, Jereminov és Horváth találata után, 33-32-nél át is vették a vezetést. Két perccel a nagyszünet előtt egy 8-0-ával „kapcsolt” a PVSK, előbb a jól játszó Nagy majd a magára találó Budimir révén vették vissza a vezetést. Mindössze 2,2 másodperccel a félidő előtt Jereminov harcolt ki személyi hibát, amely után Nikola Lazics vesztette el érthetetlen módon a fejét. A játékvezetők által már egyszer figyelmeztetett edző két technikai hibát is kireklamált magának, így kiállították. A második negyedben extraklasszis teljesítményt nyújtó Veljko Budimir pedig alaposan megbüntette mindezt: előbb három büntetőt értékesített, majd közel a félpályáról szórt triplát a dudaszóra (48-37). A horvát bedobó az utolsó két percben 13 pontot szerzett!

A fordulás után bekezdett a Szeged, de Jereminov triplája után Levyre fújtak sportszerűtlen hibát. Bíró kosaraival tartotta tíz pont feletti előnyét a PVSK, majd Bödör „egyenlítette ki” a sportszerűtlen hibák számát. A 25. percben az összességében igen halványan játszó Levy két kosara késztette időkérésre Csirke Ferencet (57-51). Büntetőkkel araszolt egyre közelebb a Szedeák, de a lélektanilag is fontos vezetést nem tudták átvenni. Hiába játszott szinte az egész negyedben alacsony felállással a Pécs, Csorvási Milánt alig tudták játékba hozni a vendégek, akik Horváth Ákos triplájával így is 61-58-ra zárkóztak.

A záró szakaszt a PVSK kezdte kiválóan: Halász faulttal együtt talált be, majd a harmadik negyedben ponttalan Budimir dobott hármast. Nelson után Sarlija is négy faultnál járt, de Halász távolijával ismét nyolccal mentek a baranyaiak (72-64). Hiába dobott Levy is triplát és volt eredményes újra Csorvási, a hazaiak zsinórban 5 hármast rámoltak be! A padról beszállva nagyot játszó Halász, Nagy duó vezérletével megint tíz fölé hízott a PVSK előnye (84-73), ez pedig már döntőnek bizonyult.

Kipontozódott: Williams (40. perc).
Kiállítva: Lazics (20. perc).

Fotó: Rébay Viktor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus