A rájátszás kapujában a Szeged

Hatékonyan támadott a Szeged és biztosan nyerte meg a Körmend elleni rangadót, mellyel karnyújtásnyi közelbe került számára a rájátszás.

Férfi NBI/A-csoport, Középszakasz, Középház - 8. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák (16-15) - Egis Körmend (13-17) 106-91 (22-21, 25-22, 31-28, 28-20)
Szeged, újszegedi sportcsarnok 600 néző Vezette: Földházi T., Tõzsér D., Minár L. (Gencsev dr.)

Szeged: Jereminov 16/6, Molnár A. 9/3, Csirics 21/9, Sztefanovics 14/6, Balaban 28.
Csere: Révész 5, Kuntics 13/9, Mike -, Meleg -, Demeter -, Varga -.  Vezetőedző: Nikola Lazics.

Körmend: Walker 26/9, Latinovics 14/6, Ferencz 10/6, Tóth N. 3, Richards 16/3.
Csere: Török 4, Popadics 15/3, Farkas 1.  Vezetőedző: Déri Csaba.

A mérkőzés részletes statisztikája erre linkre kattintva elérhető.

A hazaiaknál nem léphetett pályára a csapatkapitány, Kiss Zsolt, míg a piros mezes vendégek kezdőjében ott találtuk az elmúlt hetekben egyaránt sérüléssel bajlódó Latinovics és Richards.

Komoly pontgyártással kezdték a felek a mérkőzést, egészen a negyedik perc végégig a hazaiak játszottak előnyben, ekkor érkezett az első körmendi tripla és átkerült a vezetést a vendég oldalra. (9-11) A szegedi támadások elakadtak, az agilisen játszó Walker pedig vitte a prímet a Körmendnél, Latinovics triplájára az irányító tett rá egy újabbat. Bő három perccel az első negyed vége előtt időt kért Lazics mester. (13-21) A rövid szünet jót tett a hazai alakulatnak, a negyed végéig 9-0-s rohamot mutattak be Csiricsék, visszavették a vezetést.

A negyedek közötti szünet nem használt a Körmendnek, hosszú perceken át maradtak pont nélkül a vasiak, Jereminovék pedig folyamatosan növelték fórjukat. Walker büntetői törték meg a vendég pontcsendet, némi élet költözött a támadójátékukba, így egyenlíteni tudtak, amikor a negyed feléhez közeledtek a mérkőző felek. (28-28) Csirics és Molnár András is hárompontossal jelentkeztek, melyekkel lélegzetvételnyi előnyhöz juttatták csapatukat. (34-30) Molnár kisvártatva beütötte 3. személyi hibáját, a körmendiek pedig átvették a vezetést. Rögtön a következő hazai támadásnál Richards neve mellé is bekerült a harmadik fault. A játékrész vége megint a Szegednek sikerült jobban, 6-0-s etapnak köszönhetően előnnyel vonulhattak hosszabb szünetre.

Latinovics duplája indította a harmadik negyedet, a következő vendég offenzíva alatt három faultot ütöttek be a hazaiak, Molnár András megkapta a 4. hibáját, Ferencz triplája után pedig már a Körmend játszott előnyben. (47-48) Csirics hármassal felelt, mely után Kuntics lopott labdát szemfülesen és máris a Szeged vezetését mutatta az eredményjelző. Latinovics negyedik faultja után a padra kényszerült, a hazaiakhoz pedig ismét átkerült a momentum, Jereminov triplát, Csirics duplát szerzett és nyolc pontos hazai előnynél kért időt Déri Csaba. (61-53) A Körmend hiába próbált zárkózni, a Jereminov-Balaban összjátékok sorra gyártották a hazai pontokat, őrizte előnyét a Szeged, mindkét csapat számolatlanul gyűjtötte a kosarakat.

A negyedik negyed elején Kuntics ugrasztotta talpra a hazai szurkolókat, triplája után már két szemjegyű differenciát jelzett a tábla a Szeged javára, kisvártatva pedig Jereminov hármasa után időt kért Déri mester, ugyanis 15 egységgel lépett el a vendéglátó. (88-73) A találkozó utolsó öt percében mit sem változott a helyzet, a Szeged hatékonyan támadott, ültek a triplák, Balabant nem tudták tartani a vendégek. Eldőlt, hogy a hazaiak nyerik az összecsapást, s ezzel pedig nagyon közel kerülnek a rájátszáshoz, míg a vendégek ezzel a vereséggel elbúcsúztatták az egyenes kieséses szakaszba kerülésről szőtt álmaikat.

Slide és Fotó - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus