A sereghajtó ZTE elkapta a Kaposvárt!

Az utolsó negyedben összeomlottak a somogyiak, így nagyon fájó vereséget szenvedtek el a kulcspillanatban parádézó ZTE otthonában

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 21. forduló

Zalakerámia ZTE KK – Kaposvári KK 94-89 (20-23, 25-24, 20-21, 29-21)
Zalaegerszeg, v.: Szabó G., Boros T., Kulcsár T. (Parádi)

ZTE: Dzambics 14, Mohácsi 14/9, Panics 25/15, Cohadarevics 13, Tamir 17
cserék: Czinger 2, Fekete I. 9/3, Olasz -

Kaposvár: Frazier 15/9, Raivio 26, Jancsikin 3/3, Hendlein 18, Spica 24
cserék: Grebenár 1, Benke 2, Horváth M. -

Kipontozódott: Jancsikin (35.), Spica (40.) ill. Cohadarevis (37.)

Teljes statisztikát itt találtok!

Hendlein zsákolására Panics triplájával válaszolt a ZTE az első percben és a hazaiak vezettek is egészen 8-6-os állásig. Ekkor azonban a Raivio-Spica páros agresszivitása meghozta az eredményt a Kaposvárnak, sorozatosan harcolták ki a faultokat, az amerikai hátvéd pontjaival pedig meg is fordította a meccset a somogyi csapat. Mohácsi és Panics kosaraival tartották magukat a zalaiak, nem szakadtak le ellenfelüktől sőt, Cohadarevic közelijével vissza is vették a vezetést a negyed hajrájában. Frazier azonban rögtön egy hármassal felelt erre, majd beszórt egy tempót is a végén, így 23-20-ra a KKK hozta az első tíz percet.

A második negyed elején Frazier és Raivio révén meglépett a Kaposvár, de a remekül játszó Panics továbbra sem hagyta leszakadni övéit és egy hármassal egalizált. A védekezéssel egyik fél sem sokat törődött, 60% körül dolgoztak mezőnyből a csapatok – ezért aztán az újabb hétpontos vendégelőny sem jelentett sokat, két perc alatt ezt is eltüntette a ZTE. A palánk alatt hiába dolgozott hatékonyabban a KKK, kétszer annyi labdát szórtak el, mint a hazaiak, amik nagyjából kioltották egymást – Raivio tempója és Fekete elrontott büntetői után 47-45-re vezettek a somogyiak a nagyszünetben. 

A fordulás után Raivio és Frazier vezérletével azonnal futott egy 7-0-t a Kaposvár – aktívan védekeztek és jól indultak, így hamar tízpontosra növelték az előnyüket. A hullámzás azonban most sem szűnt meg, egy kaposvári roham után törvényszerű volt a hazai futás is, Mohácsi harmadik triplájával újfent egy kosáron belülre ért a ZTE a negyed közepén – sőt, Fekete közelijével egyenlítettek is. Mindkét oldal keményített a védekezésen és jóval több dobást rontottak el, de a vendégek rengeteg labdát is szereztek, ezeknek köszönhetően ismét megléptek 68-61-re – hogy aztán a játékrész utolsó percében Tamir gyors négy pontjával ismét felhozza csapatát. A nagyon gyorsan változó találkozó utolsó negyede előtt 68-65-re vezettek Spicáék.

A záró etap első percében rengeteg hibát követett el mindkét fél, végül Spica kettese tett pontot ennek végére. A ZTE azonban ismét ki tudott egyenlíteni, Panics beemelt egy triplát, majd a négy faulttal pattogtató Tamir volt ismét eredményes – sőt, Mohácsi büntetőjével már át is vették a vezetést a hazaiak. Fekete nagyon fontos lélektani helyzetben hibázott el két büntetőt, de ezt nem tudták kihasználni a vendégek, zsinórban három labdát adtak el és már csak az volt a kérdés, hogy ki lesz a hullám „tetején” az utolsó percekben. Ez sem maradt azonban sokáig kérdés: alig fél perc alatt előbb Fekete, majd Panics is elsüllyesztett egy nagyon fontos triplát, így két perccel a vége előtt 82-74-re lógott meg a hazai csapat, innen pedig minden igyekezete ellenére sem tudott már felállni a KKK - a somogyiak nagyon fájó vereséget szenvedtek a sereghajtó otthonában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus