A Sopron a második félidőben felőrölte a tartalékos Szedeákot

Három meghatározó játékosa nélkül ezúttal sem tudott csodát tenni a Szeged, a Sopron okosan, taktikusan játszva fontos sikert húzott be. 

Magyar férfi A csoport, Alapszakasz, 19. forduló

Soproni KC (4-15) - Naturtex-SZTE-Szedeák (7-12) 86-63 (23-20, 11-17, 29-15, 23-11)

Sopron: El-Amin 19/9, Parker 10, Mészáros 4, Henderson 21/3, Watkins 14.
Csere: Dénes 3, Takács 12/12, Duvnjak 2, Bagó -, Werner -, Polgárdy -, Kántor 1.

Szedeák: Kerpel-Fronius 1, Wirth 11/9, Fortune 9/3, Petrovics 8, Sulovics 17.
Csere: Kovács J. 3/3, Bonifert -, Vágvölgyi 6, Goldring -, Mayer -, Révész 3/3, Kovács A. 5/3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Tartalékos kerettel érkezett Sopronba a Szedeák: Andjelko Mandics továbbra sem számíthatott kulcsemberei közül Marko Bolticsra, Andrijra Csiricsre és Juhos Leventére sem. A soproniak viszont mindentől függetlenül győzelemre készültek, hiszen szerettek volna elmozdulni a tabella utolsó helyéről.

A Szeged Wirth triplája után 5-2-re vezetett a találkozó első perceiben, de Henderson gyorsan egyenlített, majd Parker büntetőivel már hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Szorosan alakult az első negyed, felváltva vezettek a csapatok. A soproniak próbálták kihasználni palánk alatti fölényüket, Henderson mellett Watkins is jól élt a lehetőségeivel. Az amerikai center büntetői után 23-19-re vezetett az SKC, majd Sulovics két lehetőségéből egyet értékesítve 23-20-nál kialakította az első játékrész végeredményét.

A második etap első két kosarát szegedi kosaras jegyezte. Sulovics és Vágvölgyi találtak be, de Duvnjak részéről gyorsan érkezett a válasz. A 16. percig kellett várni, amikor egy kicsit jobban sikerült meglépnie a Szedeáknak: ekkor Fortune küldött a helyére egy távolit, ezzel 26-31-re módosítva az állást. Sulovics újabb sikeres büntetői után, 31-37-nél már egyértelműnek tűnt, hogy a szegediek előnnyel fordulhatnak a második félidőre. Így is lett, Watkins utolsó duplájának köszönhetően alakult ki a félidei 34-37-es eredmény.

A második félidőre sokkal lendületesebben jött ki a Sopron, El-Amin is kezdett életjeleket mutatni, két gyors duplájával átvette csapatának a vezetést. 42-37-nél a szegediek szempontjából a legjobbkor érkezett Wirth hárompontosa, majd Petrovics is betalált, így újra egyenlő volt az állás. A harmadik negyed közepén azonban lefagyott a Szeged, a soproniak pedig ezt kihasználták, kialakult az addigi legnagyobb különbség - tíz ponttal, 54-44-re vezetett a Sopron. Sulovics és Wirth a folytatásban is ponterős volt, de közben elkezdtek beesni a hazai triplák, Takács is betalált távolról, így 63-52-es állás mellett következhetett az utolsó negyed.

El-Amin másfél perc alatt nyomatékosította, hogy ezen az estén nem nyerhet a Szeged, az amerikai hátvéd két triplát küldött a helyére, így már tizenhét ponttal vezetett a csapata. A Szedeák ekkorra teljesen elkészült az erejével, az olló pedig tovább nyílt, Henderson is megszórta magát, a Sopron pedig végül magabiztosan, 86-63-ra legyőzte a Szedeákot. Érdekesség, hogy a Sopronban öt játékos is tíz pont felett zárt, míg a vendégeknél elsősorban Sulovic és Wirth dicsérhető. 

 

fotó: sakc.hu/Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus