A Sopron Barovics nélkül verte a Falcót!

Szenzációs mérkőzésen a szezon eddig legjobb játékát nyújtó SKC első számú centerét, Filip Barovicsot nélkülözve is nyert az új irányítót találó Falco ellen.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 7. forduló

Soproni KC - Trend-Optika Falco KC Szombathely 78 - 69 (24-18, 21-23, 19-13, 14-14)

Sopron, MKB Aréna

V.: Vígh P. dr., Ádám J., Tőzsér D., (Gincsai dr.)

Sopron: Ruják A. 14/3, Thomas 4, Thompson 19/6, Dénes 12/3, Trepák 18/6.
Csere: Molnár A. -, Tóth G. 8, Takács N. 3/3.

Falco: Perl 2, Robinson 18/9, Timberlake 8, Zagorac 8/6, Szabó M. 20/3.
Csere: Will 4/3, Bognár K. 9/3, Harazin -, Simon L. -.

Az előző évekhez mérten azért jelentősen kisebb létszámban érkező szombathelyi és a hazai szurkolók számára is nagy meglepetésre a legutóbbi fordulóban a Nyíregyháza elleni meccs elején bokasérülést szenvedett  Filip Barovics együtt melegített társaival...Zsúfolásig megtelt az MKB Aréna a mérkőzés kezdetére, a hazai szurkolók hatalmas SKC-molinót feszítettek ki ennek örömére.

Ha már két éven át együtt játszott a Rider egyetemen, akkor most hamar megtalálta egymást Thompson és Robinson, egymást őrizte a két korábbi harcostárs.

Egy perc elteltével Trepák szép centermunka után a hazaiaknak szerzett vezetést, Szabó szintén pozíciójáték után egyenlített. A hazaiak látványos percei következtek. Két Dénes-indítás utáni  zsákolás közé egy Thompson triplát beiktatva 7-0-s futást mutatott be a Sopron, időt kért Bencze Tamás. Ez sem segített a vendégeknek, mert bár Timberlake betörés után megvillant, jött egy újabb Trepák dupla, majd egy Ruják tripla, s az 5. perc lején 10 pontra nőtt a soproni előny - amint azt jelezte is fennhangon  a hazai publikum.  A vendégek játékán érződött, hogy még ismerkedik egymással a csapat és az új irányító, aki azért a 7. perc elején beemelt egy triplát, majd egy kosár plusz büntetős akcióval egymaga mutatott be egy 6-0-s rohamot, 5-re felhozva csapatát. Több sem kellett a szombathelyi publikumnak, elkezdte skandálni a nevét...Két jó Thompson büntető után ismét jött a brit Eb-résztvevőtől egy dupla majd egy tripla, 2 pontra jött föl a Falco - Robinson szinte híres regényhős névrokonához hasonló magányban mutatott be egy 11-2-t...

Soproni időkérés után Tóth Gergely dobott centermunka után duplát Harazinról. Új erőre kapott az SKC, Dénes a negyed hajrájában a 3. zsákolását mutatta be - ezúttal betörés után.  A remek, fordulatos első negyed után 6 ponttal vezetett az SKC.

Szabó verte Tóthot egy az egyben a második negyed elején, a túloldalon pedig Molnár betörés utáni kiosztásából a szakasz elején beszálló Takács "vágott" triplát. Szombathelyi pillanatok következtek, Szabó villant tőle nem igazán megszokott módon: triplát dobott, majd Bognár "reptette el" ügyesen a soproni centersort, s hozta még közelebb a hazaiakhoz a Falco csapatát.

Lüktetett a játék, hatalmas volt az iram. Timberlake parádés passzából Bognár 2-re hozta föl a vendégeket, a túloldalon Thompson zsákolt óriásit. A szakasz közepén Szabó megkapta a 3. személyijét, kisvártatva ugyanerre a sorsra jutott Thomas is a túloldalon. Bognár parádézott, előbb triplát dobott, majd támadó hibát harcolt ki Tóth kárára, a visszatérő Robinson újabb hármasával pedig átvette a vezetést a vendégcsapat - köszönhetően a tripláik mellett annak is, hogy a hazaiak rendre csak 1-1 büntetőt értékesítettek. Trepák előbb szerencsésen pöckölte a gyűrűbe a Takács triplája után lecsorgó labdát, majd Ruják ügyes átadása után kosár plusz büntetős akciót mutatott be. A félidő vége valóságos triplaesőt hozott, Zagorac és Will távoli találataival ismét feljött 1-re a Falco, ám dudaszóra Thompson is dobott egy hármast, így a pazar első 20 perc után 4-gyel vezettek a hazaiak.

A második félidőt ügyes Dénes-Trepák akció után utóbbi révén a hazaiak kezdték kosárral, a túloldalon Timberlake pöckölte vissza Zagorac dobása után a lepattanót.Sűrűn estek a kosarak, mindkét csapat betörésekkel operált, mígnem a fénykorát idézően parádézó Trepák be nem emelt két támadás végén két hármast. 8-cal megugrott az SKC, Szabó kosár plusz büntetős játéka, majd duplája után előnye a negyed közepén 3-ra csökkent. Az előző pillanatok szombathelyi hőse megkapta 4. hibáját. Ruják tolta meg a soproni szekeret, látványos betörés utáni balkezes duplával. Utána 2 büntetőt értékesített, s 8 pontos soproni vezetésnél Bencze Tamás időt kért, igazi aréna hangulat uralkodott a csarnokban, s a szurkolók a csapatukat buzdították, nem egymást pocskondiázták. Thompson kapa meg 3. hibáját, Perl pedig kihagyta a büntetőket. A visszatérő Thomas passzát Dénes váltotta pontokra, majd az előbbi kosár szerzője feladóként jelentkezett, Tóth duplájával 12 pontra nőtt a különbség.  S 10 meg i maradt a szakasz végéig.

Zagorac "statisztikajavító" - saját rossz dobása után visszaszedte a lepattanót - akció utáni kosarával indult a záró szakasz, Tóth büntetőkkel válaszolt. Zónára álltak át a vendégek. Támadásban mindkét csapat megállt, s ez a vezető Sopronnak kedvezett. A negyed közepén Dénes triplájával 13 pontra nőtt az SKC előnye, ráadásul a valamit teátrálisan vitató - jóval korábban mindkét szakvezető megkapta a technikai előtti utolsó figyelmeztetést - Bencze technikait kapott - Thomas pedig első pontjait szerezve büntetett.

Perl kosara után egészpályás letámadásra mentek ki a szombathelyiek. Nem közvetlenül a letámadásnál, hanem már a szombathelyi térfelén Thomas kétszer is elvesztette a labdát, Szabó mutatós bal horga, majd Zagorac triplája után bő 2 perccel a befejezés előtt 10 pontra jött föl a Falco. Sőt Szabó és Timberlake kosaraival 9-0-sra duzzasztva rohamukat, másfél perccel a vége előtt 6-ra. A meccslabdát hazai részről Thompson dobta a szombathelyiek kosarába, ráadásul Szabó az esetnél ki is pontozódott. A bónusz büntető is bement, remek mérkőzésen 9 ponttal nyert az SKC.

Sabáli Balázs: - Jó kezdésünk után az én hibámból feljött a Falco. Nem igazán tudtuk, mire lesz képes az új irányító, nem őriztük elég agresszíven. Szünetben megbeszéltük a védekezést, amely ettől kezdve  megint működött. Elsősorban ennek köszönhetjük a győzelmet, no meg annak, hogy Trepák Zoli  nagyszerűen helyettesítette a sérült Filip Barovicsot.

Bencze Tamás: - Gratulálok a Sopronnak. Gyengén kezdtünk, főleg védekezésben. Bár többször is sikerült felzárkóznunk, a gyorsan megszerzett tíz pontos hazai vezetést követően végig futottunk az eredmény után. Kritikus pillanatokban vagy mi hibáztunk, vagy a Sopron villant, A hazaiaknál több jó egyéni teljesítmény volt, nálunk csupán két húzóember játszott igazán tudásához méltón, így pedig nem lehet nyerni Sopronban.

Fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus