A Sopron egy lépésre az Alba kiütésétől!

A 25-öt szóró Boriszov vezetésével felállt fehérvári hosszabbításos veresége után a Sopron és másodjára győzte le a tavalyi bajnokot, ezzel már csak egy diadalra van az elődöntőbe jutástól, de Barovicsot sérülés miatt elvesztette.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Rájátszás, negyeddöntő, 3. mérkőzés

Sopron KC(3.) - Alba Fehérvár(6.) 78 - 67 (18-21, 21-17, 22-11, 17-18)
Sopron, MKB Aréna, V.: Vígh P. dr., Györffy P. A., Jakab L., (Gencsev dr.)

Sopron: Ruják A. 9/3, Thomas 11/3, Boriszov 25/12, Dénes 6, Barovics 12.
Csere: Tóth G. -, Takács N. 6/6, Trepák 9/6. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Alba: Tóth P. 2, Supola 4, Ram. Moore 14, Juhos 10/3, Tóth N. 3/3.
Csere: Humphrey 3/3, Somogyi 14, Hobbs 13/3, Oláh 4, Szanati -. Vezetőedző: Carlos Frade.

A győztes csapaton ne változtass elv jegyében Carlos Frade a fehérváriaknál a csapatban hagyta Humphrey-t, aki a legutóbb a bajnok által megnyert meccsen is játszott. Érdekes módon csapata centerét, Kyle Barone-t hagyta ki légiósai közül Frade.

Az első percekben szinte minden  támadás kosárral végződött, főleg  Thomas eredményessége révén  a 2. percben 6-4-re vezetett a Sopron. Két kosarakban gazdag perc után a következő 2 percben csupán egy Moore dupla került a jegyzőkönyvbe. Jött is a fehérváriaknál a padról előbb Humphrey, majd a második meccs nyerő embere, Somogyi. A negyed közepén Barovics villant, 3-mal ellépett az SKC. A negyed közepén Boriszov és Somogyi pontpárbaját láthatták a szurkolók, ebbe "szólt bele" Hobbs egy triplával, váltott vezetéssel haladtak ekkor a felek. A negyed végén újra Hobbs villant, kosarával 3 ponttal megugrott az Alba. Trepák triplájával egyenlítettek a hazaiak, ám a negyed Tóth Norbert hármasával és 3 pontos fehérvári vezetéssel zárult.

Hatalmas, fogcsikorgató küzdelemmel kezdődött a második negyed, amelynek elején több, mint 3 percig nem született kosár. A 14. perc elején Takács triplájával egyenlített a Sopron. A találat lökést adott a hazaiaknak, Thomas majd Barovics villant, a fehérváriak a negyed első felében nem is szereztek pontot. A bajnok hosszú kosárcsendjét Somogyi törte meg, de az SKC lendületben maradt, Boriszov büntetőivel majd Dénes kosarával 6-tal ellépett az ekkor több labdát eladó fehérvári gárdával szemben. Frade időkéréssel rendezte csapata sorait, a fehérváriak egy Moore vezette 8-3-as futással a félidő hajrájában 1 pontra feljöttek, hazai szempontból a legjobbkor jött Boriszov hármasa. A fordulatos félidő végén Moore és Somogyi révén 1 pontra jött föl a fehérvári csapat.

Barovics kosarával kezdődött a második félidő, majd 2 büntetőjéből egyet bedobott a montenegrói center. A bajnokot Juhos hozta közelebb a hazaiakhoz, de a vendégek szünet után gyorsan gyűjtögették a személyiket. Thomas előbb 2 büntetőt, majd egy triplát dobott be, a 8-2-es hazai kezdés szünet után 7 pontos SKC előnyt eredményezett. Barovicsot viszont le kellett cserélni, s mint tóbb kiderült, akár el is törhetett a keze, jelenleg is vizsgálják a magasembert, aki már vissza sem jöhetett a hátramaradt időben.

47-40-es soproni vezetésnél egy ideig "befagyott" az eredményjelző, egymás hibáiból éltek a csapatok. A holtpontról Trepák triplával az SKC-t mozdította el, a hazai roham 11-2-esre, a bajnok hátránya pedig 10 pontosra nőtt - ezen faragott Somogyi duplával. A szakasz közepén a vendégeket a hórihorgas center próbálta versenyben tartani.  Hazai részről azonban Takács is betalált távolról, Trepák pedig egy büntetőt értékesített, a 27. percben 12 pontra nőtt a különbség. Somogyi is 1 büntetőt értékesített, utána Ruják is megszerezte első pontjait. Ez az ő önbizalmát is meghozta, a negyed végén egy triplát is beemelt, A negyed utolsó kosarát Oláh szerezte, 12 ponttal vezetett a záró szakasz előtt az SKC.

Ruják kosarára Hobbs felelt a 4. negyed elején. Boriszov triplájával a 32. percben 15 pontra nőtt a különbség, Supola csökkentette 2-vel a bajnok hátrányát, Juhos jóvoltából a negyed közepén kétszer is feljött 10 pontra az Alba s labdája is volt a további felzárkózáshoz, ám ezzel nem tudott élni, Moore még büntetőkből sem tudta 10 ponton belülre hozni csapatát - mindkétszer hibázott a vonalról. A hajárban sokáig állt 70-60 az eredményjelzőn, s a végjátékban már nem volt annyi az Albában, hogy fordítson.

Sabáli Balázs: - Vártam már, hogy a mezőnysorban lecsökkent rotációs lehetőségeink miatt a három alacsony légiósával próbál majd fárasztani minket az Alba, ahogy most tette. Nagyon remélem, tovább nem fogyatkozunk...Mindenképpen nagyon nehéz meccs vár ránk Székesfehérváron.

Carlos Frade: - Nem játszottunk rosszul, a játékosok úgy járatták a labdát, ahogy kértem, de sok tiszta helyzetet elhibáztunk. A jobb dobóteljesítmény és a lepattanózás jó egyéni képességű játékosokból álló ellenfelünk javára döntött, de szerintem a játékra lehet építeni a következő, a hazai mérkőzésen, amelyen természetesen megpróbálunk kiegyenlíteni.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Sopron javára.

Fotó: mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus