A Sopron elkapta a jó formában lévő Jászberényt

Hiába érkezett Sopronba kiváló széria után a JKSE, Sabáli Balázs legénysége magabiztos győzelmet aratott saját pályáján

Magyar férfi A csoport, alapszakasz, 25. forduló
Sopron KC (6-18) - JP Auto-JKSE (8-16) 80-68 (23-24, 27-14, 10-12, 20-18)

Sopron: Parker 14/9, El-Amin 6, Mészáros 8, Henderson 17/3, Tóth G. -.
Csere: Watkins 20, Duvnjak -, Takács N. 15/15, Kántor -, Polgárdy -, Werner -, Bagó -.

Jászberény: Nelson 30/15, Wallace 15/3, Rakics 5, Lucsics 7/3, Sejfic 7.
Csere: Cseh 2, Kerpel-Fronius B. -, Bazsó 2, Molnár Marc. -, Czirbus -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Óriási tétje volt a derbinek mindkét gárda szempontjából, hiszen a Jászberény utóbbi bravúrgyőzelmeinek köszönhetően esélyt kapott arra, hogy beküzdje magát a középházi középszakaszba, míg a soproniak próbálnak elkerülni az utolsó helyekről és "helyzetbe hozni" magukat, azaz elkerülni a play-outot.

Ez viszont az elején csak pozitív értelemben éreztette hatását, igen színvonalas, pontgazdag első negyedet láthatott a nagyérdemű, aminek végén minimális előnnyel a Lazics-tanítványok mehettek el pihenőre.

A második etapban nagyot szigorított védelmén a Sopron, pláne a belső emberek védésében volt extra a vendéglátó, Watkins pedig a padról érkezvén szokás szerint tarthatatlan volt támadásban, így a félidő végére tekintélyes előnyt harcolt ki a hatodik győzelmére hajtó hazai had.

A fordulás után sem volt képes folyékonyabb támadójátékra a JKSE, mely egy idő után egyszemélyes csapattá lényegült át - a 30 pontos, 5 triplát szóró Nelsont képtelen volt bárki is követni, így pedig hiába esett vissza a Sabáli-legénység is energiában, célba tudott érni a korábbi sereghajtó és nagyon fontos győzelmet aratott saját csarnokában.

A jászberényieknél a vereség ellenére nagy pozitívum, hogy az előző szezon egyik felfedezettje, Czirbus József fél évnyi kényszerpihenő után immáron egészségesen térhetett vissza a parkettre, igaz, egyelőre csak pár percre. Ezzel a vereséggel viszont minimális esélye maradt csak az alsóházi középszakasz elkerülésére a Berénynek.

Fotó - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus