A Sopron is átlépett a ZTE-n

Az első és a harmadik negyedet megnyomták Boriszovék, ez pedig elég is volt a sikerhez a sereghajtó ellen

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 20. forduló

Soproni Sördögök – Zalakerámia ZTE KK 90-72 (23-15, 26-25, 28-15, 13-17)
Sopron, MKB Aréna, v.: Papp P., Frányó P., Surányi G. (Benczur)

Sopron: Thomas 8/6, Edwards 15/6, Dénes 1, Boriszov 19/9, Poscsics 11
cserék: Ruják A. 15/6, Takács N. 10/3, Tóth G. 5, Trepák 3/3, Ruják B. -, Bán 1, Molnár M. 2

ZTE: Dzambics 18/9, Velkey -, Mohácsi 6, Coharadarevic 25/3, Tamir 6
cserék: Fekete 8, Czinger, Ilics 8, Kertész -, Kis R. -

Teljes statisztikát itt találtok!

A válogatott center, Lekli József nem állt a ZTE szlovén edzője, Milos Sporar rendelkezésére, így a bedobó Vladimir Panics maradt ki a bátran, veszítenivaló nélkül kezdő sereghajtó ZTE-ben, amely 4-0-lal kezdett Cohadrevics révén. Boriszov és a triplát dobó Edwards vezérletével gyorsan ledolgozta hátrányát a Sopron, sőt Poscic villanása után már hazai vezetést mutatott a tábla. Dzambics és Thomas "váltottak" triplát, a 4. percben 11-9-re vezetett a Sopron, nem igazán volt védekezés. A szakasz közepétől nagyobb gondot fektettek a csapatok az "elhárításra", azaz a védekezésre, több lett a személyi hiba, kevesebb a kosár. A vendégeket Ilics próbálta versenyben tartani, de a negyed hajrájában elsősorban két cserejátékosa, Tóth és Ruják eredményessége révén 8 ponttal ellépett a szakaszt 6-0-s futással záró Sopron.

A második negyedet 5-0-lal kezdve közel került a Sopronhoz a ZTE, a kritikussá váló helyzeten Thomas segítette át egy triplával a hazaiakat. Ezzel el is eredt a triplaeső, Edwards, Cohadrevics, majd a negyed közepén Boriszov is betalált távolról, ismét megnyugtató lett a hazai együttes előnye. Zalai oldalon ekkor Dzambics lépett elő, a félidő hajrájában 2 triplát is beemelt, de a Boriszov-Ruják kettős tett róla, hogy a vendégek ne tudják igazán szorossá tenni a meccset. 

Poscic két kosarával kezdődött a második félidő, az elsőnél Ruják, a másodiknál Edwards volt a "feladó". Lendületes, pontos támadójátékkal, Boriszov triplájával a Sördögök 14-4-gyel kezdve a második félidőt, ezzel közel 20 pontosra növelte előnyét. Hiába kért időt Sporar, Edwards-dupla és Boriszov-tripla következett, a negyed első felét 19-4-re nyerő Sopron ezzel el is döntötte a meccset. 

A befejező 10 percben a soproni gárda szakvezetője, Sabáli Balázs nyilván már csapata jövő heti körmendi fellépésére gondolva pihentette csapata kulcsjátékosait, s bevetette együttese fiataljait. A zazaiaktól igazán nem tudott felnőni senki a Dzambics-Cohedrevics kettős mellé, így a csapatként egységesebb Sopron megérdemelten kerekedett ellenfele fölé.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus