A Sopron kiejtette az Albát!

Sabáli Balázs csapata nagy csatában, idén először gyűrte le a fehérváriakat és jutott a legyjobb négy közé a Magyar Kupában

Zsíros Tibor Magyar Kupa, második negyeddöntő

TLI-Alba Fehérvár - Soproni Sördögök 70-83 (22-19, 9-21, 21-18, 18-25)

Alba: Tóth P. 7/3, Supola 12/6, Kromah 17/3, Kalve 15, Csorvási 15
cserék: Simon 2, Juhos -, Mitchell 2 vezetőedző: Székely Norbert

Sopron: Thomas 8/6, Edwards -, Dénes 11, Boriszov 18/6, Poscic 14
cserék: Ruják A. 16/6, Takács 5/3, Tóth G. 11 vezetőedző: Sabáli Balázs

Kipontozódott: Kromah

Teljes statisztikát itt találtok!

A fehérváriaknél elkészült a "papírmunka", így a héten igazolt amerikai hátvéd, Mitchell már Székely Norbert rendelkezésére állt. Kalve révén a fehérváriak szereztek vezetést és a Kalve-Kromah kettős vezérletével 9-2-re elhúztak a határozottabban, pontosabban kezdő fehérváriak, időt is kért Sabáli Balázs. Tóth P. és Supola is villant, a szakasz közepén 16-4-re vezetett az Alba, nem segített az időkérés a Sopronnak. A padról érkező Tóth Gergely próbálta versenyben tartani a Sopront, de az Albának szinte mindenre volt válasza. Egészen a negyed utolsó percéig, amikor Ruják triplája egy 7-0-s soproni sorozat kezdetét jelentette. 

Lendületben maradt, s Thomas triplájával egyenlített a Sopron. Ezt követően mintha mindkét gyűrűt "bedeszkázták" volna, közel 3 percig nem esett kosár. Thomas talált be újra távolról, majd a Sördögök labdaszerzése után Ruják szerzett kosarat. A Sördögök padja szabálytalanságot is "jelzett", ám mivel az edzőn kívül mások is álltak - technikait kapott. A Fehérvár nem tudott élni a lehetőséggel, Tóth Gergely vezetésével tovább növelte előnyét a Sopron, az Alba pedig egész egyszerűen mindent kihagyott, 6 perc alatt a technikaért járó büntetőt tudták felmutatni Székely Norbert tanítványai. Az Alba hosszú kosárcsendjét Kalve ugyan megtörte, de Ruják rögtön felelt rá. A félidő hajrájában mindkét oldalon sok volt a hiba, szünetben 9 ponttal vezetett a Sopron. 

Mókás jelenettel kezdődött a második félidő, a hangosbemondó arra kérte a táborokat: ülve szurkoljanak. Na ezt követően órási lett az egyetértées Szolnoktól Szombathelyen át Sopronig, hogy felállva az igazi a szurkolás, felhangzott az "álljatok fel" rigmus..

A pályán Boriszov hármasára betörésből Supola felelt, majd Kromah labdája szédült be. Kalve nem bízott semmit a véletlenre, amikor belekapaszkodott a kosárra törő Dénesbe - sportszerűtlen hibáért. Feszült légkörben tartotta 8-10 pontos előnyét a Sopron. Csorvási és Kromah jóvoltából 4 pontra feljött az Alba, ám Sabáli időkéréssel rendezte csapata sorait, és Boriszov vezérletével ismét ellépett a Sördögök. A negyed hajrájában jött egy rövidzárlat a soproni csapatnál, két eladott labdával. Fél perc alatt szerzett 6 ponttal feljött az Alba. A feszültséget jelezte, hogy a Sopronnál Boriszov egy, Thomas pedig 2 büntetőt rontott. Az Alba pedig siettette a támadások befejezését - sikertelenül. Poscic nem hibázott a vonalról, a negyed végét jelző duda pillanatában Supola bravúros kosárral 6-ra hozta fel a Fehérvárt. 

Takács triplája után a két center, Csorvási, illetve Poscic villant a záró szakasz elején. Boriszov kosár plusz büntetős akciójával 10 pont fölé duzzadt a soproni előny. Csorvási egymaga próbálta versenyben tartani az Alba csapatát, Tóth P. triplájával 10 ponton belülre került az Alba. Ruják tripla, Dénes zsákolás és Poscic-ziccer következett, s ez a 7-0-s futás megadta a kegyelemdöfést a fehérváriaknak.
 

Székely Norbert: - A második negyed rövidzárlata döntő volt, de a kulturáltan játszó Sopron az egész meccsen jobban védekezett nálunk. Most lett teljes a keretünk, azon dolgozunk, hogy egy komoly eredmény jöjjön ki ebből a szezon végére.

Lasan Kromah: - Határozottan, jól, agresszíven kezdtünk, majd kiestünk a ritmusból, és a Sopron játéka vált agresszívebbé, átvette az irányítást és megérdemelten nyert. 

Sabáli Balázs: - Készültünk a fehérváriak ellen, kétszer legyőztek minket, s azt gondolom, főleg védekezésben az első hat percet leszámítva megvalósítottuk elképzeléseinket. Nem szeretnénk megállni...

Ruják András: - A fehérváriaktól elszenvedett két vereség és a tavalyi bravúr ezüst - ameddig legalább, kimondva-kimondatlanul most is szeretnénk eljutni - miatt volt némi nyomás a csapaton, és ez érződött is az elején. A döntő az volt, amikor mínusz tízről plusz tízre fordítottunk, utána kritikus helyzetekben mindig volt, aki betalált.

fotó: Tóth Zsombor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus