A Sopron nagy skalpot gyűjtött, oda az Olaj veretlensége

Végig szoros meccsen a Sopron a játékidő nagy részében esélyesebb ellenfele fölé tudott kerekedni, végül 81-76-ra verte az Olajt.

Magyar Férfi NBI/A, Felsőházi középszakasz, 4. forduló
Soproni Sördögök (2-1) - Szolnoki Olaj KK (3-1) 81-76
(23-20, 19-22, 17-15, 22-19)

Soproni Sördögök: Thomas 5/3, Ruják 11/6, Boriszov 20/6, Tóth 10, Poscic 2.
Csere: Trepák 16/12, Edwards 17/9.

Szolnoki Olaj KK: Gipson 7/3, Rakics 3/3, Vojvoda 16/6, Lee 14/6, Báder 11.
Csere: Keller 8, Jones 17/3, Wittmann -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A meccs előtt jó 1 órával a közelmúltban Magyar Kupát nyerő soproni női csapat szakvezetője, Sterbenz László váltott pár szót a szolnokiak csapatkapitányával, Báder Mártonnal, aki annak idején, jó régen még Székesfehérváron, felnőtt játékos karrierje kezdetén a soproni szakember játékosa volt. Az Olaj kimaradó légiósa Milosevics volt, a soproni csapatból a bokaszalagszakadást szenvedett Dénes Gábor mellett Takács Norbert is hiányzott, akinek "beállt" a dereka.

Közel 2 perc elteltével Báder a Szolnoknak szerzett vezetést, ráadásul dobás közben Poscic beütötte a második hibáját. A túloldalon újabb egy perc elteltével Lee állt 2 személyivel. A Báder vezette Szolnokkal a Sopron Tóth G., valamint a triplát dobó Ruják révén tartotta a lépést, sőt időnként - mint például a negyed közepén Boriszov hármasa után - vezetni is tudott. Mindkét gárda igen hatékonyan védekezett, az Olaj játékosain azért érződött némi fáradtság. A negyed hajrájában váltott vezetéssel haladtak a csapatok, az Olajnál Lee zsákolt, majd Jones dobott triplát, s talált be betörés után. A negyed vége a hazaiaké volt, Boriszov kosár plusz büntetős akcióval villant, Thomas és Trepák is beemelt 1-1 triplát, s végül 3 pontos hazai vezetéssel zárult a negyed.

Rakics a támadóidő lejártát jelző triplájával egyenlített a Szolnok a második negyed elején, majd Trepák ügyes bal horgával ismét a Sördögök vezetett. Kosara után Báder technikait kapott, Boriszov büntetője, majd Edwards kosara után 6 ponttal vezettek a hazaiak. Jones felezte a vendégek hátrányát kosár plusz büntetős akcióval, de Edwards triplával visszaállította a különbséget. Mindkét csapat alacsony szerkezetben játszott, a vendégeknél a Gipson, Jones, Vojvoda, Rakics, Keller, hazai részről a Thomas, Ruják, Edwards, Boriszov, Tóth ötös volt a pályán. A félidő hajrájában a Szolnok visszaállt szokásos szerkezetére, s Gipson triplájára, valamint Keller látványos alley-oop kosarára építve egy 10-2-es rohammal átvette a vezetést. Ruják büntetőivel s döntetlennel zárult a félidő.

A második félidő Trepák újabb triplájával indult, kemény, férfias, de sportszerű csatát vívott egymással a két sok nagy csatát megélt középjátékos, Trepák és Báder. Boriszov kétszer is villant, 7-0-lal nyitott szünet után a Sopron, közel 3 perc elteltével Lee szerezte az első szolnoki pontokat a szünet után, de Trepák harmadik hármasa után a soproni center becenevétől volt hangos az MKB-Aréna. Kicsit túlpörgött a Sopron, a triplát dobó Lee vezérletével zárkózott a Szolnok. Edwards triplát dobott, Poscic zsákolt, a túloldalon viszont Lee képtelen volt hibázni, a záró negyed előtt 2-vel vezetett a Sopron.

Ennek elején közel 2 percig nem esett kosár, majd Edwards labdáját "nyelte be" a hazai gyűrű. Ez lökést adott a hazaiaknak, Ruják - némi szerencsével -, majd Edwards is hármast dobott, s e 8-0-lal 10 ponttal megugrott a Sopron. E csapata számára nehéz helyzetben Vojvoda 2 triplával igazolta klasszisát. Remek lett a hajrá, Lee villanása s 2 pontos soproni vezetés után Trepák a negyedik hármasát vágta be 2 és fél perccel a vége előtt. Bár az Olaj mindent megpróbált, a végjátékban is volt mindenre válasza a soproni szurkolók szédületes buzdítása hajtotta Sopronnak, míg a vendégek kiélezett helyzetekben büntetőket hibáztak, így az utóbbi hetekben bukdácsoló Sopron "elkapta" a bajnok és kupagyőztes Szolnokot.

Sabáli Balázs: - Közönségünk olyan mentális állapotba hozta a csapatot, hogy végig tudott koncentrálni, s ennek köszönhetően szép estét szereztünk szurkolóinknak. Sejtettük, hogy a Szolnok nehéz sorozat közben van, talán kicsit fáradt lehet, így megpróbáltuk megráncigálni az oroszlán bajszát. Örülök, hogy sikerült, de ez csak egy meccs volt a sok közül, a folytatásban ugyanilyen mentalitással kell játszani.

Dragan Alekszics: - Gratulálok a Sopronnak, nagyon jól játszott, megérdemelten nyert. A hazaiak a szurkolóinak köszönhetően szinte transzban játszottak, és mellé egy remek dobóforma társult, közel ötven százalékos triplamutatóval. Mi kicsit fáradtak voltunk, sok volt a bő egy hét alatt lejátszott négy meccs, több tiszta helyzetet hibáztunk el. Sok szerencsét kívánok a Sopronnak a folytatásban.

Foto, Slide - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus