A Sopron nagyon elverte a Nyíregyházát

Sabáli Balázs együttese ma ellenállhatatlan volt, a Sitku-legénység pedig már a félidőre ledolgozhatatlanul nagy hátrányba került idegenben
 

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 17. forduló

Soproni Sördögök (14-2) - Marso Nyíregyháza KK (4-12) 101 - 65 (27-22, 31-12, 22-12, 21-19)
Sopron, MKB Aréna, V.: Benczur T., Török R., Rácz Zs. (Balogh)

Sopron: Thomas 14/9, Edwards 20/6, Boriszov 12, Dénes 6, Poscic 12.
Csere: Tóth G. 4, Ruják A. 10/3, Trepák 5/3, Takács N. 11/3, Ruják B. 3/3, Molnár Márt. 2, Kántor 2. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Nyíregyháza: Savic 8, Taylor 1, Nagy K. 5/3, Kolarics 14/6, Hujdurovic 20.
Csere: Molnár Marc. 3/3, Lajsz 9/3, Garner 5/3, Helmeczi -.  Vezetőedző: Sitku Ernő.

Kolarics pozíciójáték után szerzett kosárral a vendégeknek szerzett vezetést. A vendégek kezdtek jobban Hujdurovics kosár plusz büntetős akciója után 5-1-re vezettek. Thomas triplája után pörgött föl a Sopron, hazai részről Edwards kivételével mindenkinek benne volt a keze abban a 9-2-es futásban, amellyel fordított a Sördögök. Sitku Ernő időkérése után Kolarics dobott triplát, de Poscic duplákkal tett róla, hogy volt csapata ne tudjon fordítani.

A fiatal Molnár Marcell színre lépése új erőt adott a vendégeknek, triplával, majd egy Lajsznak kézbesített ügyes gólpasszal jelentkezett a fiatal hátvéd, a vendégek egy 7-0-s rohammal ledolgozták hátrányukat. A negyed végén Thomas triplája majd Boriszov két jó büntetője 5 pontos soproni "szakaszgyőzelmet" jelentett.

Lendületben maradt a Sopron, amely a Taylort jól őrző Edwards, valamint Ruják hatékony, eredményes játéka révén 13-3-at "repesztett" a negyed első felében. A vendégek letámadó zónával próbálkoztak, de a soproni hátvédpárt ez sem zavarta meg, s egy rendezetlen védelem elleni akció végén Takács triplájával 20 pontosra nőtt a soproni előny. Egyoldalúvá vált a játék, helyenként gálázott a Sopron, a vendégek támadásban nem igazán tudtak kibontakozni, látszott, hogy még lesz dolga Sitku Ernőnek az új játékosok beépítésével.

A második félidő Thomas eladott labdájával, majd sportszerűtlen hibájával indult, Kolarics 20 másodperc alatt szerzett 4 pontot. A Sopron Poscic és Dénes befutás után szerzett kosaraival tartotta előnyét. A negyed közepén a vendégek két alkalommal is képtelenek voltak kosárra dobni 24 másodperc alatt, Dénes pedig gyönyörűen szerelte Savic dobását. Egy 7-0-s rohammal 30 pontosra nőtt a Sopron előnye, a vendégektől a triplát is dobó Lajsznak volt pár ügyes megmozdulása.

A záró szakasz elején Edwards dobott triplát, a vendégek részéről Hujdurovics próbált tenni a még nagyobb különbségű vereség elkerüléséért. A szakasz hajrájában Trepák előbb Takács remek ütemű passzából duplát majd a sarokból triplát dobott.  meccs hajrájában együtt volt pályán a két Ruják fivér. A végén szinte minden bejött - illetve bement a hazaiaknak, Ruják Bence triplát dobott, a hangrobbanást kiváltó 100. pontot pedig bravúros kosár formájában egy másik fiatal, Kántor Olivér szerezte.

Sabáli Balázs: - Nehéz mérkőzésre számítottam, és az első negyed ilyen is volt. Szerencsére a második tíz perc jó játékával lényegében eldöntöttük a meccset, így szünet után már pihentethettem a kulcsjátékosokat a jövő szerdai, Alba Fehérvár elleni meccsre, amelyen minden bizonnyal egy óriási bizonyítási vággyal érkező csapatot látunk vendégül, nem szabad, hogy csökkenjen a koncentráció.

Sitku Ernő: - Jobb csapat, jobb erőkből áll nálunk a Sopron, de nem ekkora különbséggel. A meccs már az első félidőben eldőlt, szünet után olyan dolgokat próbáltunk gyakorolni, ami a következő meccseinknek hasznos lehet. Amellett, hogy a megbeszélteket számomra érthetetlen módon időnként nem tartották be játékosaim, a tizenöttel elveszített lepattanóharc azt mutatja, hogy akaratban, hozzáállásban sem voltunk méltó ellenfelei a hazaiaknak. Gratulálok a Sopronnak és a tavaly még nálunk kosarazó Matija Poscic folyamatos jó teljesítményéhez.

Fotó: Tóth Zsombor - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus