A Sopron nyerte a veretlenek csatáját

Az első negyed után még vezetett a Nyíregyháza, utána viszont beindult a soproni henger és Thomasék sima sikert arattak.

 

Magyar férfi NBI/A. csoport, alapszakasz, 4. forduló:

Marso-Nyíregyháza KK - Soproni Sördögök 70-90
(22-17, 10-20, 11-27, 27-26)


Nyíregyháza, Bujtosi Sportcsarnok, vezette: Vígh P. dr., Gorka Sz., Fodor A., (Gincsai dr.)

NYKK: Savic 12/3, Wise 21/12, Vukolic 5, Nagy K. 6, Hujdurovic 21.
Csere: Kósa -, Molnár 5, Helmeczi -, Garamvölgyi -, Lajsz -.

Sopron: Thomas 23/12, Ruják A. 10, Dénes 8/6, Boriszov 19/9, Tóth G. 3/3.
Csere: Kántor -, Molnár -, Edwards 8, Takács N. 13/9, Bakk 2, Trepák 4, Ruják B. -.


A mérkőzés statisztikája itt elérhető. 

Reggie Keely nem játszott a Sopronban a veretlenek csatáján, amelyen csupán bő fél ház előtt léptek pályára a csapatok, jól hallató volt a mintegy 10-15 fős soproni tábor hangja.

A hazai együttes "nekiesett" a tompán kezdő Sopronnak, és elsősorban a Savic-Hujdorovic kettősnek köszönhetően a nyitó negyed közepén, szépen, szellemesen kosarazva 16-7-re vezetett, a soproni védelem ekkor átjáróház jelleget öltött. A Sopront a honosított Thomas próbálta versenyben tartani, az erőlködő Boriszov helyére érkező Takács szép távoli duplával köszönt be. A hazaiaknak - elsősorban a többször is kitűnően megjátszott Hujdorovic révén - azonban mindenre volt válaszuk. A negyed hajrájában Trepák őrizetében két akciót elhibázott az addig remeklő hazai center, a Sopron pedig ezt kihasználva, a hazai zóna ellen több támadó pattanót visszaszerezve, többek között egy Dénes triplával felzárkóztak. Érdekesen zárult a negyed: 3 pontos hazai vezetésnél a Sopron támadott, ám az ex-soproni Wise elvette a labdát Thomastól. A soproni iránytó átkarolta riválisát, a megítélt sportszerűtlen hibából Wise büntetett, 5 pontos nyíregyházi vezetéssel zárult az első negyed.

Thomas "statisztikajavító" kosarával kezdődött a második, saját rossz dobása után visszaszerezve a pattanót, talált be, Wise trilával felelt.Mindkét csapat zónázott, s ez ellen a vendégek támadtak hatékonyabban. 27-21-es nyíregyházi vezetés után úgy vágott ki egy 10-0-s rohamot  Sopron, hogy abból minden akkor a pályán lévő vendég játékos kivette a részét. A félidő hajrájában a Nyíregyháza vette üldözőbe a Sopront, a hazai szurkolótábor  próbálta felpörgetni kedvenceiket. A Sördögök azonban Boriszov és Trepák villanásaival visszaverte a felzárkózási kísérleteket. A félidő végén a hazaiaknál Wise és Hujdorovic is pihenőt kapott, a Sopron azonban nem tudott élni az eséllyel, a harcosan, agresszíven védekező hazai fiatalok ellen a félidő utolsó 2 percében nem tudtak betalálni a soproniak, igaz a hazai együttes csupán egy Savic büntetővel tudott faragni hátrányán.

Soproni részről maradt a zóna, amely ellen Nagy Krisztián bátor betörés után betalált. Mindkét csapat elrontott pár akciót, majd Dénes triplája megnyugtatta a Sopront. Különösen Boriszovot, aki nagyon elkapta a fonalat, az ő vezérletével tartotta előnyét a Sopron. Savic ügyes kosarat dobott betörés után, ám erre válaszul előbb Boriszov, majd Tóth Gergely is beemelt egy hármast. Érdekes eset borzolta a hazaszurkolók idegeit: Dénes repült el Wise dobócselére, s ráesett az amerikaira, ám a játékvezetők úgy látták, közvetlenül előtte lépéshibát vétett a hazai csapat korábban Sopronban is kosarazó légiósa. A hazaiak sora adták el a labdákat, a Sopron dobott pár könnyű kosarat, s a negyed végén Takács triplájával 20 pont fölé nőtt a Sördögök előnye.

A negyedik negyed elején Ruják villogott, három duplájával 25 pontosra hízott a vendég előny. A hazaiaknál ekkor Wise villant néhányszor, de soproni oldalról hol Takács, hol Thomas felelt. A mérkőzés végén már mindkét oldalon a fiatalok szerepeltek, a zónájával a nyíregyháziakat teljesen elbizonytalanító soproni együttes teljesen megérdemelten fosztotta meg veretlenségétől a Nyíregyházát.

Sitku Ernő: - Nagyon jó sorozatot zártunk le. Ha valaki a bajnokság előtt azt mondja, hogy az első négy hazai meccsünkből hármat megnyerünk, szó nélkül aláírtam volna. Örülök annak, hogy az utolsó pillanatig küzdöttünk, de van, hogy ne sikerülnek a dolgok. A mai meccs megmutatta: feltörekvő kiscsapat vagyunk, azért dolgozunk, hogy ebből a státusból kilépjünk.

Sabáli Balázs: - A nagy különbség ellenére ez egy nagyon nehéz meccs volt, Az elején a védelmünk átjáróház volt, a Nyíregyháza emberfogás ellen nagyon jó ritmusban játszott, agresszív védekezésével pedig nem hagyott minket kibontakozni. Az döntött, hogy a zónánk ellen már nem tudtak olyan hatékonyan támadni, valamint, hogy szünet után már elég jó százalékban estek be távoli dobásaink.

 

fotó, slide: sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus