A Sopron szétdobta a JKSE-t

Az első negyed a vendégeké volt, a második inkább a hazaiaké, bár többet is kihozhattak volna ebből a szakaszból a feltámadó jászberényiek. A folytatásban szorosan alakult a találkozó, ám többnyire a Sopron akarata érvényesült, köszönhetően annak, hogy bár alig jutottak lepattanóhoz Barovicsék az ellenfél palánkja közelében, de erre nem is nagyon volt szükségük, mivel elképesztően dobtak távolról. A tripláknak és Boriszov ellenállhatatlan játékának köszönhetően győzött a legjobb négy közé igyekvő SKC idegenben is.

Magyar férfi bajnokság, NB1 A-csoport, alapszakasz, 20. forduló
2014. február 15. Jászberény


Fortress Jászberény - Sopron KC 76-84 (17-28, 23-15, 17-22, 19-19)

JKSE: Mladenovics 5/3, Raivio 10, Soós 14/6, Dramicsanyin 9, Dukics 10.

Cs: Markovics 5, Savic 9/3, Horti 10, Lázár 4. Vezetőedző: Szrdjan Antics.

Sopron: Thomas 15/9, Thompson 12, Boriszov 22/12, Tóth G. 8/3, Barovics 12.

Cs: Ruják 12/12, Trepák 3/3, Takács N., Dénes. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Kipontozódott: -.

STAT

A Jászberény legutóbb idegenben verte a Nyíregyházát, ami akkor szép sikernek bizonyult, hiszen otthon az utóbbi időben nem nagyon kapott ki a nyírségi egylet. Az SKC ugyanakkor szintén jó formában érkezett a mai derbire, mivel egy erős Kaposvárt fektetett két vállra a 19. körben.

Jászberényben a vendégek sokkal jobban rugaszkodtak neki a tiszta negyven percnek, és 0-5-re, majd 11-20-ra vezettek Thomasék. Az első negyedre általában véve jellemző volt, hogy a soproniak szinte nem tudtak hibázni, a hazaiak viszont gyakran megtették ezt. Igazából a két csapat pontossága közötti különbség döntött ekkor. Na, meg az, hogy az SKC három légiósa remekelt: Barovics 6, Thompson 10, míg Boriszov 9 pontig jutott tíz perc alatt.

A JKSE kiváló kezdést mutatott be a második negyedben. Horti vezetésével 17-28-ról 28-28-ra állt fel: mintha másfél játékrészt követően újra belefújtak volna a kezdést jelző sípba... Savic és Lázár révén a vezetést is átvette a hazai alakulat (35-31), ám nem tudta kellően meglovagolni az addig pompás játékát, mert az ébredő Sopron egy perc alatt három hármast szórt (Ruják, Thomas, Boriszov), jelentősen lelohasztva a jászságiak lelkesedését - simán benne volt a meccsben, hogy a hazaiak vezetnek majd 5-6 ponttal a félidőben, erre fel a vendégeknél volt a pár pontos fór.

A soproniaknál egyébként a korábban beálló, az "első-nyerő-csere" titulust lassan kiérdemlő Ruják is - egy-két sikertelen kísérletet követően - folytatta a hármasok dobálását, ahogyan Boriszovék sem tétlenkedtek. A nehéztüzérséget azonban próbálta ellensúlyozni a JKSE, de Dukics, majd Mladenovics, illetve az ezen a találkozón nem brillírozó Dramicsanyin kosarai is csak arra voltak jók, hogy ott loholjon ellenfele nyakában a Jászberény - ám folyamatosan 6-7 pontos hátrányban.

A záró negyed Raivio kosarával kezdődött, ám soproni részről megint jött az immár szokásosnak mondható távoli tüzelés, és Boriszov, valamint Thomas 59-71-re módosította az állást. Horti kerek 10-re hozta fel csapatát, de Ruják is hármast szórt, erre pedig Tóth Gergely tromfolt rá közelebbről. Ekkor még csak felsejlett, de Ruják következő triplája után már egyre biztosabbá vált, hogy az SKC begyűjti ezt a fontos győzelmet (63-78), hiszen már csak négy perc volt hátra és 15 ponttal vezetett.

Igaz a soproniak 67-82-nél talán már befejezettnek látták az összecsapást, ami majdnem megbosszulta magát, hiszen a Jászberény Dramicsanyin, Soós és Raivio kosaraival 74-82-re felzárkózott, de a hajrá későn jött, s a maradék bő egy percben már sok minden nem történt.

A JKSE-nek nem sikerült folytatnia a Nyíregyházán megkezdett felzárkózást a középmezőny végéhez, a Sopron ugyanakkor egyre biztosabban halad a legjobb négy felé.

fotó: sakc.hu (Boriszov látható rajta - Tóth Zsombor képe)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus