A Sopron tönkreverte a Jászberényt

Thomasék az első pillanattól kezdve kézben tartották a meccset és tükörsima győzelmet arattak a nagyon gyengén játszó JKSE ellen

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 6. forduló

Soproni Sördögök – Jászberényi KSE 93-59 (31-18, 20-11, 19-13, 26-18)

Sopron: Thomas 23/15, Dénes 8/6, Edwards 14/6, Boriszov 10/6, Tóth G. 5
cserék: Ruják 2, Bán 2, Molnár, 7 Takács 5/3, Rátvay 3/3, Poscic 12, Trepák 2

Jászberény: Soós 7/3, Horváth Á. 9/3, Szögi 5/3, Cseh 7/3, Dramicsanyin 13/6
cserék: Szappanos -, Náray 4, Csabay, Kerpel-Fronius 4, Mladenovics 7

Teljes statisztikát itt találtok!

A hazaiak nem vicceltek, rögtön az elején megugrottak ellenfelük elől, a gyengén támadó JKSE képtelen volt jó dobóhelyzeteket kialakítani, így Edwards tripláival 13-6-ra elléptek öt percnyi játék után. Innentől aztán beindult a triplaeső, Thomas és Horváth Ákos is kintről talált be, de Dénes Gábor is beemelt egy hármast, így alig két perc alatt változott 22-9-re az állás. Itt a hazaiak új igazolása, Poscic is hozzátett és magabiztos előnyét tartotta a Sopron – 31-18-ra hozták a nyitó tíz percet.

A folytatásban Jermaine Thomas rögtön berámolt két újabb hármast, majd Boriszov is beemelt egyet – saját fegyverével verte meg a Sopron a Jászberényt. A vendégek csak a dupla-duplázó Dramicsanyiban bízhattak, de ő egymaga kevésnek bizonyult, az SKC a rendkívül aktív Edwards révén húsz pont fölé növelte előnyét a negyed közepére. Ezt a félidőig meg is tudták tartani, minden jászberényi kosárra érkezett válasz, védekezésben teljesen reménytelenek voltak Horváth Ákosék, ugyanakkor elől nagyon hiányzott Dustin Ware, így 51-29-cel vonulhattak nagyszünetre a felek.

A fordulás után sem változott a játék képe, Thomas és Edwards is rendkívül agresszíven dolgozott, sorra hozták a pontokat és mások számára is megcsinálták a lehetőségeket – így Poscic is eredményesen tudott bemutatkozni új állomáshelyén. A vendégek képtelenek voltak pontosakat passzolni (a negyed végéig öt gólpasszt osztottak ki), elbukták a lepattanózást és fő fegyverüket, a hármast is 30% alatt dobták – törvényszerű volt a sima vereség számukra. A Sopron sem szaggatta itt már az istrángot, maradt a húsz pont feletti különbség, 67-41-ről indult a záró etap.

Nagy változás természetesen itt sem történt, a különbség elérte a harmincat, pályára lépett minden cserejátékos hazai oldalon és a Berénynél is a fiatalok kaptak lehetőséget.  A JKSE 13/38-as kétpontos- ill. 7/24-es triplamutatója jól leírja a támadójátékukat – ezzel szemben a túloldalon Thomas 23 pontot rámolt be, Poscic pedig 12 egységgel mutatkozott be.

fotó: Osztódi Gergely

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus