A Sopron túlóra után győzött Kecskeméten!

Az újabb extrát hozó Boriszov főszereplésével a negyedik negyedben mélyről jött vissza és hosszabbítás után nyert a Sabáli-legénység

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 16. forduló

KTE-Duna Aszfalt (11-3) - Soproni Sördögök (13-2) 81 - 90 (12-19, 27-16, 19-19, 17-21, 6-15) - hosszabbítás után
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, V.: Vígh P. dr., Földházi T., Frányó P. (Valovics dr.)

Kecskemét: Kinney11/6, Kovács P. 5/3, Djeraszimovics 8/3, Ivosev 13/3, Barovics 11.
Csere: Karahodzics 6, Rakics 17/9, Pongó Mart. 8/6, Hegedűs G. -, Pongó Má. 2. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Sopron: Thomas 7, Edwards 17/9, Boriszov 30/15, Dénes 6/6, Poscic 13.
Csere: Ruják A. 9/3, Tóth G. 3, Takács N. 5/3.  Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Kipontozódott: Dénes

Boriszov öt pontjával kezdődött a két dobogós helyezett rangadója, a másik oldalon pedig Djeraszimovics kezdte meg a pontgyártást egy triplával (3-5). Nagyon beragadt a rajtnál Sztojan Ivkovics együttese, támadásban nagyon nem ment nekik, és védekezésben sem villogtak. Ellentétben a Sopronnal, akiknek nagyon ment a szekér, alig-alig hibáztak. Ruják ziccerével már tíz is volt közte, az etap végére azonban visszajött a KTE hét pontra (12-19).

A második negyedre nagyon felszívták magukat Rakicsék, most a Sopronnal történt az, ami a Kecskeméttel az első játékrészben. Támadásban nem igazán tudtak nagyot alkotni, és az Ivosev-Rakics-Djeraszimovics trió semlegesítése sem sikerült nekik. 31-24-re lépett meg a lila-fehér gárda, és a negyed végéig kitartott ez a különbség, de az utolsó pillanatokban Boriszov beemelt egy triplát, amivel négyre csökkentette a különbséget, így 39-35-ös hazai vezetés tudatában mehettek pihenni a játékosok.

Barovics duplája nyitotta a második félidőt, majd Poscic talált be (41-37). Megrázta magát a Kecskemét, és egy 8-0-s rohanással tíz ponttal léptek meg a Sördögök elől. Az utolsó három perc nem úgy sült azonban el számukra, ahogy szerették volna, Edwards triplájával vezetett a Sabáli-csapat (53-54). Nagy fordulatokat tartogatott magában a találkozó, ezt jelzi az is, hogy a KTE-nek újra sikerült meglépnie egy kicsit, Pongó és Rakics kosaraival 58-54-re vezettek a záró etap előtt.

Az utolsó negyedre átvette az irányítást a Sopron, többnyire az ő akaratuk érvényesült. Boriszov és Poscic nagyszerűen játszottak, a szépszámú vendégszurkolók pedig öntötték a lelket szeretett csapatukba. Már néggyel mentek a vendégek, amikor Pongó Martin egy perc alatt két triplát vágott be, de két Boriszov-büntetővel újra egál volt az állás (68-68). Előbb Ivosev, majd Pongó Martin is dobott egy középtávolit, aztán Thomas a másik oldalon egy könnyű ziccert értékesített. Újra Ivosev volt eredményes, ezúttal távolról, elődőlni látszott a győzelem sorsa, azonban a Sopron ezt nem így gondolta (75-70). Egy perc alatt ikszre hozták az eredményt Thomas három, s Boriszov két pontjával, így tehát jöhetett a túlóra.

A hazaiak nagyon elfáradtak, a ráadás első két percében nem találtak gyűrűbe, ellentétben a Thomasékkal, ekkorra már 82-75-re vezettek a kékek. Csak a büntetőpárharc maradt hátra, amivel a Sopron nagy különbséget harcolt ki magának. Óriásit küzdve gyűrte le a KTE-t Sabáli Balázs csapata, mely maximálisan megérdemelte a győzelmet, amivel gyakorlatilag "jóvá tette" a Paks elleni hazai fiaskót.

Fotó: Tóth Zsombor - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus