A Sopron túlórára kényszerült Jászberényben

A Jászberény nagy hajrával hosszabbításra mentette a Sopron elleni csatát, ám Boriszovék a ráadásban már nem adtak esélyt a hazaiaknak

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 19. forduló

Jászberényi KSE (5-13) - Soproni Sördögök (15-3) 80 - 86 (25-24, 12-17, 16-18, 19-13, 8-14) - hosszabbítás után
Jászberény, V.: Kapitány G., Gál J., Jurák K. (Farkas J.)

Jászberény: Ware 18/9, Kerpel-Fronius 4, Horváth Ák. 9, Cseh 15, Dramicsanyin 26/15.
Csere: Szögi 6, Nárai 2, Fekete V. -. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Sopron: Thomas 26/12, Edwards 3/3, Boriszov 24/9, Dénes -, Poscic 11.
Csere: Ruják A. 9/3, Tóth G. 6, Takács N. 3/3, Trepák 4. Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Kipontozódott: Kerpel-Fronius.

Egy-egy rontott akció után Boriszov ügyes befutás után a vendégeknek szerzett vezetést. A vendégek kezdtek jobban, az első percekben a Jászberényt a két triplát is beemelő Ware tartotta versenyben, majd egy ügyes "nemzetközi" támadás végén Horváth passzából Cseh révén fordítottak a jászságiak. A szakasz második felében a Sopron futott ellenfele s az eredmény után, Boriszov gyakorlatilag egymaga tartotta versenyben a Sördögöket, de triplájára a rosszul visszarendeződő vendég védelem mellett üresen hagyott Dramancsanyin felelt hárompontossal. A szakasz hajrájában potyogtak a hármasok,  Thomas távoli találatára a "fonalat kapó  Dramancsanyin felelt - természetesen trojkával. Szinte minden támadás kosárral végződött, Cseh villant, duplájára Ruják hármassal felelt, ami egalizálást jelentett. A negyed végén Dramancsanyin értékesített egy büntetőt, így minimális hazai előnnyel zárult a nyitó 10 perc.

A második úgy indult, hogy Dénes szerelte Horváthot, mégis Szögi a hazaiaknak szerzett 2 pontot. Utána pedig egy lepattanót követően a hazaiak leindították a Sopront, s 5 ponttal elléptek. Kerpel-Fronius szabálytalankodott, majd technikait is kapott, ez utóbbi a 4. hibája volt a második szakasz elején, tetézve a Csabay-t és Soóst amúgy is nélkülöző hazai szakvezető, Bencze Tamás gondjait.

Gyakran szólt a játékvezetők sípja, sok volt a szabálytalanság mindkét oldalon. A vendégek talán a sok személyi miatt zónára álltak át, Thomas büntetőivel a negyed közepén fordított a Sopron. Váltva vezettek a csapatok, egy-egy szép megoldást (edző)bosszantó hiba követett nem ritkán mindkét oldalon. A félidő hajrájában magas embereik, Trepák és Tóth G. találataival egy 6-0-s rohammal 5 ponttal megugrott a Sördögök. Horváth duplájával, majd Cseh egy jó büntetőjével 2-re feljött a Jászberény, de ez utóbbi után hátralévő 7 másodperc elég volt Rujáknak egy bravúros szóló kosárhoz, amelynek köszönhetően a szünetben 4 ponttal a vendégek vezettek.

Poscic érdekes kosarával indult a második félidő: a horvát center Tóth G. a gyűrűt messze elkerülő dobása után volt szemfüles s szerzett duplát. Ez, mármint a szemfülesség Ware-re is állt, aki előbb elcsente Thomas passzát, s Kerpel-Froniust hozta kihagyhatatlan helyzetbe, majd triplájával 1 pontra hozta fel csapatát. Thomas akadályozta a labdaszerzés után előretörő Horváthot - sportszerűtlen hibáért, s a Jászberény rutinos bedobója a büntetőkkel fordított. Az újabb fordulatot Thomas triplája jelentette, nem eresztették egymást a csapatok, fej-fej mellett haladtak. Egy ideig a 48-ból sem engedtek, 48-48 után Nárai a hazai csapat szekerén húzott egyet, a Sopront Thomas próbálta versenyben tartani, de Dramancsanyin újabb triplát dobott. A negyed hajrája a vendégeké volt, egységes csapatmunkával, többek között egy Boriszov triplával egy 9-0-s rohammal zárva a negyedet 6 pontos előnyt szereztek a negyed végére.

Hamar feljött ellenfele nyakára a Jászberény, Dramancsanyin újabb hármasa, majd Cseh büntetői után 1 pontra zsugorodott a Sördögök előnye. Sokat tolt a Sopronon az addig észrevétlen Edwards hármasa, amelyet követően Boriszov is betalált távolról. Dramancsanyin nem lankadt, ötödik hármasát is bevágta. Ware is megrázta magát, két duplája közé pedig egy óriási Poscic zsákolás ékelődött. Tapadt a JKSE a Sördögökre, de a negyed közepén Poscic vette vállaira a vendégeket, az apró jászberényi irányító és a szép szál soproni center pontpárbaját láthatták a nézők. Thomas rossz dobása majd eladott labdája fokozta az izgalmakat, Kerpel-Fronius talált be, de támadó hibával kipontozódott. A hazaiaknak több lehetőségük is volt egyenlíteni, de hibáztak - igaz a Sopronnak sem sikerült semmi, óriási izgalmak közepette egymás hibáiból éltek a csapatok. A vendégek rossz dobásaik után szabálytalankodtak a lepattanóknál. Ware büntetőkből egyenlített, majd Boriszov kapott technikait egálnál. Horváth büntetett, majd a következő támadásból betörésből is kosarat szerzett. Úgy látszott, újabb nagy skalpot gyűjt be a Jászberény, ám a végjátékra visszavitt Takács szinte "hidegen" 6 másodperccel a vége előtt beverte az egyenlítést jelentő triplát.

A túlóra Thomas két triplájával indult, majd Tóth 8 pontosra növelte a Sopron előnyét. Hiába dobott triplát Ware és villant Cseh, a Sördögöknek mindenre volt válasza, s újabb hosszabbításos diadalt aratott.

Bencze Tamás: - Gratulálok a Sopronnak, bár a végét taktikai fegyelmezetlenségünk miatt mi rontottuk el. 15 másodperc alatt nem tudtunk megtartani a három pontos előny. Fontos lett volna nyerni, ám nem marasztalhatom el a játékosaimat, összesen hét bevethető emberrel próbáltunk meg nyerni, a hosszabb kispaddal rendelkező Sopron ellen a ráadásban már nem volt esélyünk.

Sabáli Balázs: - Egyszer már megnyertük a meccset, majd majdnem elvesztettük, Norbi bravúros triplája kellett a hosszabbításhoz. Nem játszottunk most sem jól, nem volt ritmus, Thomas kilenc labdát adott el. Gratulálok a Jászberénynek, amely nehéz körülmények között játszott egy remek meccset, nekünk pedig az lesz a dolgunk, hogy újra megtaláljuk a saját játékunkat.

Fotó: Tóth Zsombor - sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus