A Sopron végig vezetve verte a ZTE-t

A Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa Nyolcas Döntő első negyeddöntőjében a Sopron végig vezetve, magabiztosan verte a ZTE együttesét.

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa Nyolcas Döntő, 1. negyeddöntő
Sopron KC - Zalakerámia ZTE KK 72-65 (19-9, 18-18, 18-14, 17-24)

Sopron KC: Laroche 9/3, Tiggs 5/3, Rancic 13/9, Dénes 6/6, Tóth G. 6/3.
Csere: Bavcic 7/3, Taylor 11, Ruják 10/3, Takács 5/3.

ZTE: Kinney 15/3, Govens 21/6, Kerpel-Fronius 6, Mohácsi 6, Pantelics 9.
Csere: Velkey 5/3, Gáspár 3/3, Czinger -, Fekete -.

A teljes statisztikát ezen a linken megtaláljátok!

Több mint 1 perc után Tiggs triplájával a Sopron szerzett vezetést, majd a MK nyolcas döntő első kosarának szerzője a 3. perc elején megkapta 2. hibáját. Még a 4. percben is 3-0 volt az állás. Laroche és Ruják villant, az első ZTE pontokat Kinney szerezte az 5. perc közepén. Mohácsi "talált" kosarat, Kinney "homálya" után volt jókor jó helyen. Rengeteget hibázott a két ideges csapat, az újabb hosszú kosárcsendnek Ruják vetett véget. A sérüléséből visszatérő Bavcic duplája majd triplája után 8 ponttal megugrott a Sopron. Egerszegi időkérés után Laroche szerzett labdát s kosarat, 10 pontra nőtt az SKC előnye. Ez a negyed végén Kinney és Takács triplaváltása után is megmaradt.

Zónával kezdte a második negyedet a ZTE, több mint másfél perc elteltével Tóth G. szerezte a játékrész első kosarát, saját kihagyott ziccere után javítva. Laroche szerzett labdát, de a zsákolást csúnyán elhibázta. Dénes és Gáspár "váltott" triplát, majd amerikai hátvédjei révén egy 7-0-lal 5 pontra jött föl a ZTE. Rancic lendítette át a holtponton a Sopront, Tiggs összeszedte a 3. személyijét. Taylor szép leválás után szerezte első pontjait az SKC színeiben. A ZTE-t Pantelics büntetőkkel, Govens triplával tartotta versenyben. Ruják is "bevert" egy hármast, Kinney pedig technikait kapott, de ezzel nem tudott élni az SKC. Mégis Taylornak a félidő utolsó pillanatában a gyűrűbe pöckolt labdájával a szünetben 10 ponttal vezetett a Sopron.

Dénes hármasával indult a második félidő, majd Pantelics "passzírozta" a soproni gyűrűbe közelről a labdát. Ez egy 8-0-s ZTE roham kezdetét jelentette, miközben a Laroche sorra adta el a labdákat. A holtponton az SKC-t - s talán saját magát is - Rancic lendítette át triplával, mivel rögtön beemelt még egyet, A következő 3 soproni pont Taylor nevéhez fűződött, támadó pattanó után szerzett kosarat, majd a büntetőt is beemelte. E 9 SKC pont válasz nélkül maradt, Govens szerzett hosszabb szünet után kosarat egerszegi részről. A hasznosan játszó Taylor szerzett újabb 2 pontot támadó pattanó után. A szakasz végén indításból Laroche szerzett kosarat, 14 pontos előnnyel várhatta a záró szakaszt a Sopron.

Tóth G. hámasával 17-re nőtt a SKC előnye, majd Kerpel-Fronius kosara után Tiggs a 4. hibáját kapta meg, ráadásul az SKC-pad ellen technikait ítéltek, s ezt követően 12 pontra zsugorodott az előny. Velkey hármasával hosszú idő után került 10 ponton belülre a ZTE. Velkey "büntetett" is, úgy jött föl 7 pontra a ZTE, hogy Govens és Pantelics is a padon ült. A hajrájra persze visszajöttek, de Laroche triplájával 10 pontra nőtt a Sopron előnye, majd Rancic triplája megadta a kegyelemdöfést az egerszegieknek.

Sabáli Balázs: - Döntő volt az első negyed. Abból a szempontból ellenfelünknek nem volt szerencséje, hogy még a hét elején Szegeden bajnokijuk volt. Végig vezettünk, de tanulnunk is kell ebből a meccsből, mégpedig azt, hogy nem szabad közel húszpontos előnyt percek alatt leadni.

Bencze Tamás: - Gratulálok a Sopronnak. Nem voltunk elég fittek, de ez nem mentség. Játékunk egyik fő eleme a távoli dobás, ez most gyengén ment, a kritikus szituációkból rendre a Sopron jött ki jobban, sok sikert kívánok neki a folytatásra.

Foto, Slide - Tóth Zsombor, sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus