A Szedeák hazai pályán is legyőzte az Eszéket

A múlt heti, Eszéken aratott győzelmet követően ma este a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese hazai pályán is legyőzte az Osijeket.

A szegedma.hu beszámolója:

Felkészülési mérkőzésen
Naturtex-SZTE-Szedeák – KK Vrijednosnice Osijek 86-80 (24-17,23-17,17-18,22-18)
Szeged, Etelka sori sportcsarnok, 100 néző.

Szedeák: Moravcsik 11, Juhos 13, CIRIC 21/6, Molnár A. 17/3, Brkic 21. Csere: Meleg -, Kiss Zs. 3/3, Csányi -. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Vrijednosnice Osijek: Dosen 13/3, Diminic 14, Usic 8, Panduric 5/3, Matej KARLOVIC 22/9. Csere: Kujundzic 10, Zebic 2, Marko Karlovic 6, Turalija.

A múlt heti, eszéki találkozót követően, amit 72-65-re nyertek a szegediek, ezúttal Szegeden játszott a Vrijednosnice Osijek ellen felkészülési mérkőzést a Naturtex-SZTE-Szedeák. A szegediek keretéből hiányzott a sérült Branko Jereminov, valamint Vágvölgyi Ákos és Mike János.

4-0-s eszéki rohammal kezdődött a meccs, amit Ciric kettő plusz egyes akciója tört meg – a negyed későbbi részében azonban egyre jobban bemelegedett a Szedeák, és a negyed végére már egyértelműen fölényben volt, végül pedig hét ponttal nyerte az első játékrészt. A második negyedben hasonló mederben folyt a meccs, amelyet a Szedeák irányított, és tíz pont fölé is került már a 15. percre. (38-26) Azonban a félidő végére közelebb tudott lépni az eszéki együttes, amelynek kinti dobásai is ültek ekkor, és csupán három pont volt a különbség a két csapat között a nagyszünetre.

A harmadik negyed elején aztán vissza tudták tornázni nagyobb különbségre az előnyüket, azonban ennek a 10 percnek a vége is inkább a Vrijednosnice Osijek-é volt, azonban az eszéki lendülete ezúttal kitartott a záró negyed első részére is, ekkor hosszú idő után átvették a vezetést is a vendégek. (71-73) Egylabdás különbség volt a véghajrá előtt, a pontzuhatagban pedig hol itt, hol ott volt az előny, azonban a végére nagyon jól működött a Szedeák védekezése, és több blokkolt dobás utáni gyorsan vezetett leindítás után olyan különbséget tudott kialakítani Nikola Lazic együttese többek között a rövid idő alatt 9 pontot szerző Molnár Andrásnak köszönhetően, hogy onnan már nem volt visszaút a horvátok számára, így a két csapat szegedi meccsét is a Szedeák nyerte.

A Naturtex-SZTE-Szedeák legközelebb csütörtökön, a KB Kosice ellen lép pályára az Alba Fehérvár által rendezett torna elődöntőjében, Székesfehérváron.

Nikola Lazic: "A hiányzóink miatt számunkra nem volt jó pillanatban ez a mérkőzés, és az első félidőben nem is tudtunk a megfelelő ritmusban játszani. A második félidőben valamelyest javult a teljesítményünk, és ez elég volt a győzelemhez."

Forrás, Foto, Slide - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus