A Szedeák lett a bronzérmes a Magyar Kupában

A Naturtex-SZTE-Szedeák együttese 14 ponttal is vezetett az első negyedben, a záró felvonásban viszont sokáig csak futottak az eredmény után - tették mindezt sikeresen, két nagy triplával fordítottak, és végül 72-66-ra győztek a címvédő Egis Körmend ellen, így ők szerezték meg a bronzérmet a Magyar Kupa idei kiírásában.

Magyar Kupa, bronzmeccs

Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák 66-72 (8-20, 22-15, 19-16, 17-21)

Egis Körmend: Petty 20/6, Smith 9, Ferencz 10/6, Allen 18/6, Csorvási 9.
Csere: Németh -.

Szedeák: Boltics 9, Lilov 23/18, Csirics 21/9, Juhos 4, Sulovics 13/3.
Csere: Wirth 2, Révész -.

A meccs teljes statisztikáját itt megtaláljátok!

Kifejezetten tompán kezdett az ezúttal már Gibbset nem is játszató Körmend, nagyon látszódott még rajtuk egyrészt a tegnapi meccs, másrészt a megfogyatkozott létszámmal lehozott két találkozó két nap alatt. A vasiak gyakorlatilag a teljes első negyedben szenvedtek a dobásokkal, összesen három mezőnykosarat szereztek az első felvonásban. A Szedeák Csirics, Sulovics és Boltics révén pillanatok alatt meglépett ellenfelétől, Lilov triplája után pedig 14 ponttal vezettek a 9. percben (6-20). A második negyed első felében Allen kifejezetten ponterősen kosarazott, de előbb Juhos, aztán Lilov vezetésével tartotta előnyét Nikola Lazics gárdája, a 17. perc elején megint 14 pont volt a differencia (18-32). A félidő utolsó 4 percében aztán összesen 3 pontra volt képes a Tisza-parti alakulat, miközben a Körmend a felpörgő Petty révén egyre jobban felzárkózott rájuk, a félidőben csak 5 pont volt a lemaradása  Gasper Potocnik alakulatának (30-35).

A harmadik negyedben lényegében végig 4-7 pont között volt a két fél közötti távolság, a Körmend nem tudott egy kosárnyi különbségen belülre kerülni, de a Szedeák sem tudott már elhúzni. A 28. percben 2 pontra feljött ugyan a Körmend, egyenlíteni is volt esélye, de pont Csirics triplája és Sulovics horga után nőtt megint 7 egységre a differencia (44-51), a negyedik negyedre viszont ismét csak 2 pontos előnnyel fordult a Szedeák (49-51). A záró játékrész elején át is vette a vezetést a Körmend, innentől pedig sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, általában körmendi vezetéssel és szegedi egyenlítéssel. 61-59 után két támadásból két triplát vert be a Szedeák, ezzel vették vissza az irányítást az utolsó bő 3 percre (61-65), de Botlics tripladobásnál ütött oda Smith-nek, amivel kipontozódott erre a periódusra. Lilov három negyedig halovány produkciót nyújtott, a negyedikben viszont kulcsember lett, újabb triplája demoralizálta a Körmendet, a 61-59-nél szintén hármast dobó Sulovics pedig labdát szerzett az utolsó perc kezdetén, Lilov bedobta a büntetőket, amellyel már 6 pontra nőtt Lazicsék előnye, és ez is maradt a vége.

A Szedeák 72-66-ra győzött, így övék lett a bronzérem a Magyar Kupa idei kiírásában. A meccs legjobbja a végjátékban (gyakorlatilag a teljes negyedik negyedben) kulcsszerepet játszó Ivan Lilov lett.

 

Foto, Slide - Kosarsport MKOSZ facebook-oldal, Rébay Viktor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus