A Szedeák magabiztosan verte a Kaposvárt

Egy szűk negyedig voltak partiban a somogyiak, a második játékrészben már jelentős előnyt épített ki a hazai csapat és bár a Kaposvár a hajrában még benézett tíz pont alá, végül gond nélkül szerezték meg első győzelmüket Csiricsék.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 3. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – Kaposvári KK 88-78 (24-16, 30-25, 17-16, 17-21)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok,  v.: Vígh, Pozsonyi, Sallai (Gincsai)

Szeged: Jereminov 4, Molnár A. 6, Vágvölgyi 5/3, Ciric 20/12, Balaban 19.

cserék: Csorvási -, Kuntic15/3 , Wirth 13/6, Kiss Zs. -, Molnár B. 6/6.

Kaposvár: Gibson 15/12, Raivio 11, Jancsikin 15/9, Hendlein 17, Alihodzic 6.

cserék: Horváth M. 6, Benke 2, Kovács S. 4, Grebenár 2.

A meccs statisztikáját itt nézhetitek meg!

Balaban betegséggel küzdött a héten, de végül Lazic mester rendelkezésére állt és szűk két perc elteltével ő is szerezte a Szedeák első kosarát. A meccs elején még fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva vezettek, Jancsikin triplájára Balaban válaszolt, Raivio kettesére és Jancsikin újabb hármasára pedig Molnár András szerzett pontokat közelről. Az utolsó másfél perc azonban a hazaiaknak sikerült jobban, Kovács Soma és Alihodzic hibái után előbb Kuntic vitt véghez egy 2+1-es játékot, majd zárásképp Molnár Bence hármasa akadt be, így 24-16-ra a Szedeák hozta a negyedet.

A második játékrészt aztán pláne jobban kezdte a Szeged, Wirth kettesével elérte a különbség a tízet, majd Ciric két hármast is bepörkölt, ezzel már tekintélyes előnyre tettek szert Lazic mester tanítványai. A Kaposvár nem találta a ritmust, eladogatták a labdákat és főleg gyengén dobtak, miközben Kuntic is betalált kintről, sőt, Molnár Bence is a vonalon túlról talált be ismét. Wirth hárompontosával már 47-30 állt az eredményjelzőn, a triplaeső eláztatta Fekete Ádám csapatát. A negyed végén a rendkívül aktív Hendlein-Jancsikin páros vezérletével még tudott zárkózni a KKK, de így is 54-41-es állással mehettek pihenőre a csapatok.

A fordulás után bő egy perccel Gibson triplája tízre szorította le a különbséget, sőt, Hendlein révén hosszú idő után először volt egyszámjegyű a somogyiak hátránya. Az időkérés után aztán észhez tértek a hazaiak, Ciric büntetőivel ismét meg tudtak lógni, a veterán Molnár András labdaszerzése és kosara után ismét tizenöt volt már közte. Sőt, itt sem állt meg a Szedeák, végül 11 megválaszolatlan pont és tizenkilenc egységnyi hátrány után tudott ismét betalálni a KKK, Fekete Ádám le is hozta a kezdőcsapatát. Az utolsó percekben ennek ellenére tudtak közelebb férkőzni, de így is simán, 71-57-re vezettek Balabanék a záró etapra fordulva.

Mielőtt bármiben komolyan reménykedhettek volna a vendégek, Ciric beemelt egy hármast rögtön az elején, nyomatékosítva, hogy itt ma nem szenvedhet vereséget a Szeged. Innen azonban még egyszer összekapta magát a vendégcsapat, Hendlein kétszer is eredményes volt a festékből, Horváth Márton is betalált, sőt, Balaban hibáját követően Benke Szilárd is hozzászólt. Balaban aztán elcsípte Raivio labdáját és bezsákolta, így megint időt kellett kérnie Fekete Ádámnak- bő öt perc volt az órán és ismét tizenegy pontra rúgott a szegedi előny. A kérdés itt azonban hamar eldőlt, Ciric berámolta negyedik tripláját is, ő elérte a húsz pontot, a találkozó pedig eldőlt, otthon tartotta a győzelmet a Szedeák. 

fotó: szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus