A Szedeák nyerte a Félegyházi Kupát, az MVP Csirics lett

Fordulatos meccsen verte a Szedeák a döntőben az ASE-t - a legértékesebb játékosnak Andrija Csiricset választották.

A szegedma.hu beszámolója:

Félegyházi Pékség kupa, döntő
Naturtex-SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE 71-67 (18-16, 17-17, 17-22, 19-12)
Kiksunfélegyháza, KÉSZ Aréna.

Szeged: Moravcsik 3, Meleg 6, Juhos 10, Ciric 27, Kiss Zs. 3, Molnár A. 11, Brkic 11.

ASE: Dunn 13, Medve 4, Barnies 11, Szabó 10, Tóth 8, Kovács Á. 5, Eilingsfeld 14, Will 2.

A pénteki elődöntőben bokasérülést szenvedett Branko Jereminov nélkül vágott neki a Paks elleni döntőnek a Félegyházi Pékség kupán a Naturtex-SZTE-Szedeák. Szabó és a próbajátékon lévő Brkic kosarai indították a meccset, amely alatt mindkét fél ugyan sokat hibázott, de ebből a Szedeák jött ki jobban, és a nagyszünetre meg tudta tartani két pontos előnyét.

A harmadik negyedben aztán bekezdett a Paks, néhány elhibázott dobás után Eilingsfeld hármasával mintegy 20 percet követően vezetett újra a meccsen az atomvárosi együttes. Andrija Ciric azonban alig másfél per alatt nyolc pontot is szerzett, ezzel továbbra is ott lihegett ellenfele nyakán Nikola Lazic együttese, a negyed végén elsüllyesztett Dunn-triplával azonban három pontos paksi vezetéssel kezdődött meg a záró játékrész. Az utolsó negyedben azonban a végig remekül játszó, végül 27 ponttal záró Ciric és Kiss Zsolt triplájával tartotta magát a Szedeák, amely végül egy kiváló utolsó tíz perc után néggyel verte az ASE-t, ezzel pedig megnyerte a Félegyházi Pékség kupát.

A Naturtex-SZTE-Szedeák a csapatsiker mellett egy egyéni elismerést is besöpört: a torna legjobb játékosának Andrija Ciricet választották meg.

A szegedi csapat felkészülése szeptember 18-án folytatódik, egy kaposvári négyes tornával, ahol Kiss Zsolték mellett a Kaposvár, a ZTE és a Pécs vesz részt.

Forrás, Foto, Slide - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus