A Szeged csodás fordítás után ütötte ki a Jászberényt

Változatos, hatalmas hullámvölgyekkel teli mérkőzést nyert meg a Szeged, mely húsz pontos hátrányból fordított.

A hazai csapat a második negyedben állva hagyta a vendég szegedi együttest, mely szinte kizárólag Balabanra támaszkodott. De a Lazics-legénység nem hagyta magát, remek harmadik negyedet produkált, melyben a vezetést is átvette. A negyedik negyedben már nem vesztette el lendületét a Szeged, mely a második félidőben 57 pontot dobott és csak 26 egységet kapott.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz - 10. forduló, 2014. december 6.

Jászberényi KSE (3-7) - Naturtex-SZTE-Szedeák (4-5) 88-103 (32-31, 30-15, 13-27, 13-30)
Jászberény, Bercsényi úti Sportcsarnok Vezette: Benczur T., Farkas G., Gorka Sz., (Gencsev dr.)

Jászberény: Ware 10/3, Horváth 23/12, Kerpel-Fronius 19/6, Cseh 19/9, Dramicsanin 10/3.
Csere: Nárai 3/3, Szögi 4, Mladenovics -. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Szeged: Jereminov 16/12, Kiss -, Molnár 11, Csirics 21/12, Balaban 33.
Csere: Révész -, Kuntics 10/3, Vágvölgyi 12/6, Meleg -, Mike -, Kereszty -. Vezetőedző: Nikola Lazic.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető. 

Nem fukarkodtak a kosarakkal a csapatok a találkozó első perceiben. A nyitó támadást leszámítva hat egymást követő offenzíva végződött mezőnykosárral. (7-7) Dramicsanin gyors egymásutánban két faltot harcolt ki Csiricsen, de a játékost pályán tartotta Lazics mester. Ahogy az várható volt, Balabant nem tudták megállítani a hazaiak, s amikor a negyed második felére fordultak a csapatok, akkor tíz pont felett járt a magasember. Gyűltek a faltok a vendég oldalon, Jereminov második hibája után Csirics neve mellett már a harmadik lámpás gyúlt ki, ám mindketten játékban maradtak. A hazaiak nem tudtak komolyabb előnyre szert tenni, ugyanis Balaban rendre válaszolt kosaraikra és Jereminov a negyed végén még elsüllyesztett egy triplát. Félidőbeli eredménynek is beillő 32-31 állt az eredményjelzőn.

Cseh György egyedül gyártotta a jászberényi pontokat, szinte mindent bemutatott a pontszerzés repertoárjából, az ő magánszámát toldotta meg Kerpel-Fronius egy zsákolással. Három perc alatt 9-0-s rohamot vágott ki a vendéglátó, Lazics mester időt kért. (41-31) Azonban a rövid szünet nem használt a szegedieknek, külső dobásaik nem ültek, viszont hazai részről Ware és Nárai is betalált távolról, 17-0-sra duzzasztották a jászberényi futást. Szögi büntetőit követően már 20 ponttal vezetett a vendéglátó, Balaban ezt követően, hat perc elteltével törte meg a vendég pontcsendet. (51-33) Jobbára a büntetőknek köszönhetően feljebb zárkóztak a Kunticsék, egésze -11-ig kurtították a hátrányt, (51-40) Úgy tűnt, hogy Dramicsanin és Ware büntetőivel ismét elhúznak a hazaiak, de Kuntics előbb triplát, majd egy 2+1-es akciót értékesített, viszont a negyed végén jött Horváth és Kerpel-Fronius, a különbség pedig 16 pontosra nőtt. (62-46)

A fordulás után nem változott egy darabig a játék képe, Horváth Ákosék újfent húsz egységnyire növelték előnyüket, ekkor azonban megakadt a hazai támadógépezet. Csirics triplája, Molnár kosár jó plusz egy büntetős játéka, valamint Jereminov duplája 8-0-s vendég rohamot jelentett, mellyel tíz pontra zárkózott fel a Lazics-legénység, Bencze Tamás pedig időkéréssel kívánt megálljt parancsolni a szegedi rohamnak. (70-60) A rövid szünet nem zökkentette ki Csiricséket, tovább faragták hátrányukat, Vágvölgyi és Balaban duplái után már 70-71-et, szegedi előnyt mutatott az eredményjelző. Teljesen szétesett az addig rendkívül hatékony hazai támadógépezet. A játékrész végéhez közeledve Cseh és Horváth kosarai nyugtatták meg némileg a hazai szurkolókat. (75-73)

Mintha lefagytak volna a hazai játékosok, úgy játszadoztak velük a szegediek. Horváth Ákos kezdeti eredményessége is elmaradt, hat perc alatt 20-4-es rohamot produkálta Lazics mester fiai, köztük a fiatal Vágvölgyivel, aki egymás után szállította a kosarakat. Pár perccel a lefújás előtt végérvényesen eldőlt, hogy a húsz pontos hátrányból felálló és többször fordító Szeged megnyeri a mérkőzést, a második félidőben mutatott játéka alapján teljesen megérdemelten.

Slide és Fotó - szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus